Het fijne brein van bomen, een boek met alles wat je maar wilt weten over bomen

Hebben bomen hersenen? Volgens het boek ‘Het fijne brein van bomen’ zijn bomen in ieder geval superslim. Maar hoe zit dat dan? Daar kun je met dit boek achter komen!

Het fijne brein van bomen

Een informatief boek: het fijne brein van bomen

Wat kunnen wij mensen nou van bomen leren? Als je door ‘Het fijne brein van bomen’ bladert, ontdek je dat snel genoeg. Je leert waar bomen goed voor zijn en hoe fotosynthese precies werkt. Maar bomen kunnen onderling ook met elkaar ‘praten’ en samenwerken. Hoe ze dat doen, lees je in dit boek.

Leerzaam en grappig

Ik ben gek op informatieve boeken voor (jonge) kinderen. In mijn klas vertel ik ook graag over informatieve onderwerpen en kinderen vinden dit altijd razend interessant. Jonge kinderen zijn vaak net sponzen en zijn dol op gekke weetjes. Dit boek is wel echt anders dan andere infoboeken. Het belicht echt een onderwerp waar weinig andere boeken over zijn. Ik heb in dit boek echt dingen gelezen, die ik nog niet wist. En dat vind ik heel tof! Daarnaast is het boek ‘Het fijne brein van bomen’ ook nog eens erg grappig.

Het fijne brein van bomen

Superleuke illustraties

Wat is er dan zo grappig aan dit boek? Nou, ten eerste de illustraties! Vanaf de kaft staart een supergrappig blaadje je met zijn grote kraaloogjes aan. Zo komen de blaadjes en bomen in het boek ‘Het fijne brein van bomen’ echt tot leven. En als je dan de kleine lettertjes leest die in de tekstballonnetjes staan, moet je gewoon heel hard lachen. Het boek is dus een combinatie tussen een serieus, informatief boek én een heel humoristisch geschreven boek. Perfect voor de kinderboekenweek 2022 Gi Ga Groen!

Specificaties Het fijne brein van bomen

Auteur en illustraties: Philip Bunting | Vertaling: Anouk Abels | Uitgeverij: Condor | 9 maart 2022 | 9789493189782 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.