Evi maakt vrienden – een nieuw eenhoornavontuur van Dana Simpson

Evi maakt vrienden is alweer het derde exemplaar van de goedlopende serie Evi en Eenhoorn. Terwijl ik deze blog schrijf is deel 4 ook al uit en er zullen vast nog wel meer delen volgen. Sorry dat jullie even moesten wachten op deze review, iets met een Burn-out, maar ik beloof je een blog vol droge humor! Een graphic novel vol met narcisme en sarcasme over een meisje en haar eenhoorn maakt het leven weer leuk!

Evi en Eenhoorn deel 1 2 en 3

Evi en Eenhoorn

Zoals jullie konden lezen in Evi en Eenhoorn deel 1, houdt mijn dochter van Graphic Novels dankzij Dana Simpson. Vorig jaar toen eenhoorns voor haar nog de beste vrienden waren, nu zijn dat onze twee huistijgers, raakte ze helemaal in de ban van de humor en avonturen in deze geweldige boeken.

In deel 1 doet Evi een wens aan Goudsbloem, de eenhoorn, en wenst dat ze beste vrienden zullen zijn. Dus de eenhoorn is altijd bij haar en het is reuze gezellig. Zolang de eenhoorn niet alleen maar aan zichzelf denkt dan, want ze is behoorlijk egocentrisch. Ziet ze zichzelf als spiegelbeeld in het water of in een spiegel dan kan ze jaren vol verwondering naar haar eigen schoonheid kijken.

In deel 2 baalt Evi dat ze weer naar school moet, en haar ouders zijn nog steeds zo verstrooid maar aardig. Echte vrienden heeft ze nog altijd niet, anders dan de eenhoorn. Ze doet mee aan spellingswedstrijden, heeft een hekel aan de winter en verstuurd valentijnskaarten. Een jaar vol onverwachte wendingen zoals ware vriendschap.

Evi maakt vrienden

Het derde deel, Evi maakt vrienden, breekt er weer een nieuw schooljaar aan voor Evi. De eerste pagina is al direct supergrappig ( vind ik dan ). Evi heeft de laptop van haar vader, ze denkt dat ze wat stiekems van plan zijn en onderzoekt zijn browsergeschiedenis. Het antwoord van de eenhoorn op onderstaande opmerking: Het lijk wel alsof hij je kent.

Zijn laatste zoekopdracht was: ‘hallo evi ik weet dat je dit leest’.

Die droge humor vol met narcisme van de eenhoorn en sarcasme van Evi druipt bijna van het boek af. Al ik moet ik hier wel eerlijk bij zeggen dat ik denk dat volwassenen harder moeten lachten om sommige grappen dan kinderen. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar zelfs dan weten ze echt nog niet allemaal wat je browsergeschiedenis is. Ik moest het in elk geval even uitleggen aan dochterlief.

Waar Evi bang is dat ze verbannen zal worden, sturen haar ouders haar in feite naar muziekkamp. Eenhoorn gaat gezelig mee, gelukkig voor ons lezers want de ene na de andere grap rolt over de pagina’s.

Evi gaat op een dag vissen met Eenhoorn. Als eenhoorn aangeeft klaar te zijn voor vissen maakt Evi hem duidelijk dat ze er niet zo uit ziet.

Ik heb mijn manen geborsteld en ben door glitter gerold! Klaar om naar complimenten te vissen!

Meermonster en Kobolds

In een tijd waarin de magische wereld niet meer weg te denken is in kinderboeken speelt Dana Simpson hier goed op in. In Evi maakt vrienden komen namelijk ook Kobolds en een meermonster voor. Al zijn sommige vriendelijk en anderen vooral irritant. De kobolds hebben namelijk het magische haar van Dakota gezien en ontvoeren haar.

En alsof 1 eenhoorn in het leven van Evi nog niet genoeg was, komt de zus van Goudsbloem Hemelse Neusvleugels ook nog op visite. Haar naam is Cecile Onfortuinlijke Neusvleugels. Drie keer raden waarom…. Sja dat raad je alleen maar als je dit deel leest natuurlijk.

Dat en nog veel meer hilarische avonturen vind je in Evi maakt vrienden. Waarbij de basisschooltijd met al haar uitdagingen centraal staat inclusief een portie worsteling om jezelf te zijn.

Als moeder en als leerkracht heb ik enorm gelachen om dit boek. Eerlijk is eerlijk ik op sommige grappen harder dan mijn dochter. Maar dat maakt dit boek dan ook een hilarisch boek voor iedereen vanaf 8 jaar. Je bent nooit te oud om over eenhoorns te lezen.

achterkant

Het enige minpuntje is dat er soms echt lastige woorden in staan die je als kind gewoon niet begrijpt. Maar daar kunnen ze altijd hulp bij vragen!

Wanneer krijg je de uitslag van de Cito-toets die je vorige week hebt geaakt?
Dat duurt een tijdje, en op een gegeven moment krijgen we onze percentielscores.
Wat is een percentiel?
Kweenie. Het is een soort getal, zeg maar.
Als je er maar iets van leert.

Bonusmateriaal

Net zoals de eerste 3 delen staat ook hier weer achterin een hoop bonusmateriaal. Tekenlessen, een lekker vreemd recept en een leuk weetje over Alice in wonderland die achter de spiegel een eenhoorn tegenkomt.

EN! je kan een gratis spreekbeurtpakket aanvragen!

Ik zeg lezen, lachen, nog meer lachen en dan je klas ook aan het lachen krijgen tijdens een boekbespreking! Dan krijg je van mij een dikke 10. Ga jij Evi maakt vrienden lezen?

Wil je meer Evi en Eenhoorn boeken lezen?

Deel 4 Evi maakt het bont is reeds verschenen:

Evi en eenhoorn shinen als nooit tevoren. Zelfs als ze geconfronteerd worden met nare glittergriep en kamers die zichzelf niet opruimen. Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn, vermengd met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en een vleugje magie. Deze serie is smullen voor heel veel leeftijden.

En deel 5, Eenhoorn maakt het bont, komt ook binnenkort uit:

Evi verzuipt bijna in haar huiswerk: ze moet een boekverslag inleveren, een grote toets maken en ook nog oefenen voor pianoles. Opgroeien is lastig, maar eenhoorn wijst de weg. Toch?
Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn vermengd met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en een vleugje magie: deze serie is smullen voor lezers van heel veel leeftijden.

Deel 4 en 5 zijn tijdelijk te koop voor 10 euro per stuk.

Alle delen zijn los te lezen. Je kunt dus beginnen bij Evi maakt vrienden of bij een ander deel.

Specificaties Evi maakt vrienden

voorkant Evi maakt vrienden

Auteur: Dana Simpson | Uitgeverij de Fontein | Vertaling Anne Douqué | 9789026153662 | februari 2021 | 224 pagina’s | meer informatie vind je bij de lokale boekhandel of bij Bol.

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.