Het TikTok kamp – een leuk deel in deze TikTok serie!

Yes! Er is weer een nieuw deel in deze serie voor TikTok liefhebbers! De vorige delen zijn hier in huis met veel gejuich ontvangen. Je zou denken dat er over TikTok geen drie boeken vol te schrijven zijn, maar niets is minder waar! Dit nieuwe deel: ‘Het TikTok kamp’ is weer een leuk én spannend avontuur voor iedereen die gek is op TikTok.

Het TikTok kamp

De klas gaat op TikTok kamp

Bo heeft niks met TikTok. Al die filmpjes vol dansjes en pranks zijn bewerkt met filters en trucjes, supernep dus! En van al dat gedoe met likes, views en volgers wordt ze alleen maar onzeker. Samen met haar vriendinnen zit ze op BeReal. De foto’s die ze daarop plaatsen zijn zonder filter en hartstikke echt. En niemand anders kan ze zien. Als Bo verhuist, komt ze op een nieuwe school. Ze gaan meteen op kamp. Superleuk! Maar dan blijkt het een TikTok-kamp te zijn…

TikTok vs BeReal

Oké, even voor alle mensen die nog nooit van TikTok hebben gehoord: dat is een razend populaire app onder jongeren. Heb je kinderen in de tienerleeftijd (of zelfs nog wel wat jonger), dan ben je vast al weleens met deze app in aanraking gekomen. Denk aan leuke filmpjes, challenges en toneelstukjes. Er zijn van dezelfde schrijfster ook al twee andere delen over deze app verschenen, die ik ook al heb mogen reviewen:

Maar in dit deel van Het TikTok kamp doet ook een andere app zijn intrede: BeReal. Als je deze app hebt, kun je niet aan de slag met het bewerken van je video’s, maar heb je 2 minuten om een foto te maken, van de plek waar je dán bent. Je volgers (alleen vrienden) zien dan een selfie én een foto van de plek waar je op dat moment bent. En de nieuwe hoofdfiguur Bo heeft een hekel aan TikTok, maar is juist een fan van BeReal. Dat zorgt natuurlijk wel voor wat wrijving als je in een klas komt, die het hele leven het liefst door een filtertje haalt.

Het TikTok kamp

Een vlot en eigentijds verhaal

Ook dit derde deel Het TikTok kamp is weer echt superleuk om te lezen! Het verhaal speelt zich af in een groep 8, dus voor deze leeftijd is het zeker aan te raden. Opnieuw is het verhaal weer spannend, met een verrassende twist. Het boek leest ontzettend vlot. De zinnen zijn kort, met een fijne regelafstand en korte hoofdstukken. En wat ik heel fijn vind: het verhaal is echt van nu. De dingen die gebeuren, zijn de dingen die nú gebeuren in groepen 8 door heel Nederland.

Oké, een heel TikTok kamp is wellicht wat overdreven, maar kinderen kunnen zich helemaal herkennen in de gebeurtenissen die er in dit boek beschreven staan. En doordat het zo fijn en makkelijk geschreven is, is het ook goed leesbaar voor kinderen die niet zo van lezen houden. Annet Jacobs, de schrijfster van het boek, is een genie in het schrijven van eigentijdse boeken voor de kinderen van nu. Daarom dus zeker weer een aanrader!

Specificaties Het TikTok kamp

Auteur: Annet Jacobs | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236554 | 3 april 2023 | 124 pagina’s | meer informatie via je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.