Alle gekste plekken van Nederland – een bonte verzameling

Tja… een boek met de titel ‘Alle gekste plekken van Nederland’ trekt natuurlijk meteen mijn aandacht. ‘Hebben, hebben, hebben!’, dat was het eerste wat ik dacht. En dit boek is nog leuker dan ik dacht!

kaft

222 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal: alle gekste plekken van Nederland

Zo in deze vakantieperiode denk je regelmatig: wat zullen we nu eens gaan doen? Wat zullen we gaan bekijken, is er nog iets leuks te ontdekken? Natuurlijk zijn er heel veel mooie plekken in Nederland, maar er zijn ook heel veel bijzondere, of misschien zelfs wel gekke plekken in ons land. En die zijn als een bonte verzameling bij elkaar gebracht in het boek ‘Alle gekste plekken van Nederland’. Want Nederland is helemaal niet saai en aangeharkt, juist integendeel! Dit boek neemt je mee naar alle bizarre en ongerijmde locaties in ons land.

Alle gekste plekken van Nederland

Van Groningen tot Limburg

In dit boek ‘Alle gekste plekken van Nederland’ zijn dus 222 locaties gevonden die lekker bizar, opvallend of fotogeniek zijn. En deze plekken zijn over heel Nederland terug te vinden. Van een Hobbitsauna tot een bushalte in de vorm van een doodshoofd. Of van een reuzenkoe tot een dobberend bos. Bij sommige plekken denk je meteen: die zou ik weleens in het echt willen zien! Zoals het ‘glow in the dark Vincent van Gogh fietspad’  in Eindhoven. Of het Foliesbos Mondo Verde, met prachtige beelden. Dit boek zorgt ervoor dat je bucketlist met te bezoeken plekjes in Nederland weer flink gevuld kan worden!

Alle gekste plekken van Nederland

Gekke plekken in mijn eigen woonplaats

Het eerste wat ik natuurlijk deed in ‘Alle gekste plekken van Nederland’ (ik denk dat stiekem wel meer mensen dit doen), is kijken welke gekke plekken er in mijn eigen woonplaats te vinden zijn! Nou, mijn eigen Den Bosch is rijkelijk vertegenwoordigd! Met wel 5 unieke locaties, ben ik er trots op in zo’n originele stad te wonen. Wat te denken van de bolwoningen (deze zijn denk ik landelijk wel heel bekend), de Binnendieze en de Moerputtenbrug.

Maar ook de ijsbeer, gemaakt van autobanden. En ik ben op al deze bijzondere plekken in Den Bosch al geweest! Het leuke van het boek ‘Alle gekste plekken van Nederland’ is dat er niet alleen prachtige foto’s in staan, maar je leest ook het verhaal achter de ‘gekte’. Waarom heeft iemand zoiets ooit zo gemaakt of bedacht? Dat zorgt voor mooi verhalen. Leuk om een keer dit soort weetjes te kunnen spuien op een feestje. Of komt dat juist gek over?  

Specificaties Alle gekste plekken van Nederland

Auteur: Jeroen van der Spek | Uitgever: Lias │ 9789088031113│september 2020│472 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Kijk hier voor de Mooiste Plekjes van Nederland!

Alle gekste plekken van Nederland
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.