Nina Beachbabe! Een feelgood boek voor de jeugd

En hier is dan alweer het derde deel in de feelgoed serie BFF van Jette Schröder: Nina Beachbabe! Wat een heerlijk zomerse chicklit is dit. Ik heb ervan genoten (als volwassene) en raad het dan ook iedereen aan, vanaf een jaar of 11, die zin heeft in een boek waarin vriendschap, strandfeestjes en surfboys centraal staan.

Voorkant Nina Beachbabe! met vrolijke letters in oranje, groen en paars met een illustratie van de zonsondergang

Nina Beachbabe!

Nina is woedend op haar ouders. Wie verzint het om een máánd voor de zomervakantie naar de andere kan van het land te verhuizen?! Ze was net gewend in de brugklas en nu moet ze weer naar een nieuwe school! Daar kan zelfs het feit dat hun nieuwe huis vlak bij zee ligt niet tegenop. Nina mist haar vriendinnen en de leuke dingen die ze deden. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe vriendin, Jet, die haar meeneemt naar strandtent De Zeemeeuw, waar haar vrienden iedere dag samenkomen.

Algauw hoort Nina bij de groep en belooft het een topzomer te worden! Het enige minpuntje is de knappe – maar ook zeer chagrijnige- surfboy Jonas, die ze steeds maar tegen het lijf blijft lopen…

Bladspiegel 1/3 hoofdstuk 2 een goed begin

De verhuizing

Meteen in het eerste hoofdstuk van Nina Beachbabe!, of eigenlijk al na de eerste pagina, zit je in het verhaal. Jette Schröder weet je meteen te boeien met de arme Nina die in de laatste maand van haar brugwup-jaar nóg een keer op een nieuwe school moet beginnen. Maar ook haar zusje Sammie moet starten in een nieuwe klas. Het enige verschil is dat Nina een hechte vriendinnengroep heeft moeten achterlaten waar Sammie niet een echte BFF had. In plaats van haar eigen kamer in orde te maken helpt Nina liever Sammie met uitpakken. Ergens hoopt Nina dat de verhuizing alsnog wordt teruggedraaid. En dan vindt ze een make-over gids en is haar interesse gewekt. Want dit lijkt haar het perfecte moment voor ‘the new me’.

bladspiegel 2/3 pagina 22 en 23

Nieuwe vrienden voor Nina

De eerste dag op haar nieuwe middelbare school wordt Nina gekoppeld aan Jet. Zij neemt Nina mee op sleeptouw, ze legt haar alles uit, kletst honderduit en stelt Nina voor aan al haar vrienden. Hoe anders verloopt de eerste schooldag van haar zusje Sammie. Ze is in een hechte klas terecht gekomen en voelt zich enorm eenzaam. Nina is van plan haar zusje te helpen maar ze heeft het ook druk met een slaapfeestje, appen met haar BFF’s aan de andere kant van het land, bezoekjes aan het strand en strandtent De Zeemeeuw. En dan is er nog die ene surfjongen van het strand.

De dagen van Nina zitten inmiddels zo vol met strandbezoekjes dat ze steeds vaker vergeet haar vriendinnen te appen. Zelfs de verjaardag van één van haar beste BFF’s vergeet ze. De make-over gids die ze bij Sammie had gevonden lijkt namelijk echt te werken. Nina is helemaal bezig om met ’the new me’ een echte beachbabe te worden. Alleen die knappe surfjongen Jonas die op school zo chagrijnig doet lijkt een vriendin te hebben. Dat is dan wel jammer. Hoe gaat Nina Beachbabe hiermee om? En kan ze de vergeten verjaardag van haar BFF nog goedmaken?

bladspiegel 3/3 pagina 44 en 45 met een appwisseling in de tekst

Feelgood BFF-serie

Nina Beachbabe! is alweer het derde deel in de feelgood BFF-serie van Jette Schröder maar het boek staat op zichzelf. Eerder verschenen al Daisy in Love en Sterre Partygirl*. Een heerlijke chicklit voor de jongere lezer (groep 8 en brugklas) waarin meiden elkaar eens een keer in hun waarde laten. Geen hatelijk gedoe onder de meidengroep. Nina wordt hartelijk ontvangen. Natuurlijk is er ook een probleem want waarom doet die knappe surfboy Jonas toch steeds zo chagrijnig?

Jette Schröder

Voor mij is dit de eerste kennismaking met de BFF-serie van Jette Schröder. Het pakketje was een feestje om open te maken en heb ik dan ook gebruikt voor de foto’s in deze review. Ik kende Jette’s boeken Stink Avi’s*, Griezel Avi’s en Super Avi’s* al. En ook De Wensclub ben ik al eens tegengekomen. Maar beide boeken of serie’s zijn voor een wat jonger publiek dan deze BFF-serie. Grappig dat ik er dan ook nu pas achter kom dat zij ook volwassen romans schrijft. En als dochter van Ron Schröder en Marianne Busser is het ook wel duidelijk hoe ze aan dit schrijftalent komt. Zo leer ik ook iedere recensie weer wat bij. Wil jij je boekbespreking doen over een boek van Jette Schröder? Kijk dan op haar website waar ze je informatie en tips voor je boekbespreking geeft!

Specificatie ‘Nina Beachbabe!’

Auteur: Jette Schröder | Illustraties: Caren Limpens | Uitgeverij: HarperCollins | 9789402713084 | juni 2023 | 253 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.