De allergrootste, een boek over reuzen in het dierenrijk

Dierenboeken: wij kunnen er hier thuis geen genoeg van krijgen! De allergrootste gaat over de reuzen uit het dierenrijk. Je denk natuurlijk al snel aan een olifant of een giraf, maar er zijn nog veel meer reuzen onder de dieren!

de allergrootste

Wie is eigenlijk de allergrootste?

Een olifant of giraf is natuurlijk de allergrootste door zijn lengte of gewicht. Maar in dit boek (wat trouwens onderdeel is van de non-fictiereeks ‘Superbeesjes’) staan 9 dieren in de spotlight, die elk om hun eigen reden de allergrootste zijn.
Zo lees je in het boek ook meer over de eland, blauwe vinvis, de struisvogel, het nijlpaard, de galápagosreuzenschildpad en de kolossale inktvis. En wat te denken van de komodovaraan? Leuk is dat er in dit boek dus ook wat meer onbekende dieren in de kijker staan.

Boeiende weetjes over dieren

Elk dier staat 6 pagina’s in de schijnwerpers. De allergrootste is voorzien van prachtige illustraties. Op de eerste pagina’s zie je een tekening van het dier, verspreid over 2 pagina’s, met een kort stukje tekst, waarom dit dier de allergrootste is. In de pagina’s daarna staan er allerlei leuke weetjes, ook voorzien van kleine tekeningen. Zo zie je bijvoorbeeld waar het dier voorkomt op de wereldkaart, zijn snelheid (ook in verhouding met de andere dieren), zijn voedsel, lengte en vijanden.
Mijn dochters vinden vooral de feitjes met de getallen interessant. Hoe lang slaapt een dier? Hoeveel kilo eet hij? Hoe groot is een kudde?

Mooi uitgangspunt voor een spreekbeurt

Mijn oudste dochter moest vorig jaar in groep 5 een spreekbeurt houden. Ze had voor de giraf gekozen, omdat dit haar lievelingsdier was. Dit boek had ze hier eigenlijk heel goed bij kunnen gebruiken. Want hier staan enorm veel feitjes in, die echt spreekbeurtmateriaal zijn. Het boek ‘De allergrootste’ is dus een mooi uitgangspunt voor een spreekbeurt. En dan kun je daarna nog op zoek naar meer informatie.
De allergrootste is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5 om samen met ouders door te nemen. Of vanaf een jaar of 8 om zelf te lezen.
Of, als je geen zin hebt om te lezen, gewoon om alleen maar lekker naar de mooie illustraties te kijken!

de allergrootste

Specificaties De allergrootste

Auteurs: Reina Ollivier & Karel Claes | Illustraties: Steffie Padmos│ Uitgever: Clavis Uitgeverij │9789044838787│ oktober 2020 │62 pagina’s│ meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.