Geluidenboekjes: heb jij er al een van Guido van Genechten?

BAM BOEM! en Klein wit visje hoort watermuziek zijn twee boekjes waar muziek in zit. Vrolijke geluidenboekjes voor luistervinkjes en dansertjes vanaf 2 jaar.  Ik kijk al uit naar het blije gezicht van mijn zoontje als hij deze beide boekjes gaat ontdekken, want hij is niet alleen gek op lezen, maar ook op muziek! Dus het is niet de vraag óf hij het leuk vindt, maar welk muziekboekje hij het leukste zal vinden!

hoofd Geluidenboekjes

Geluid aan

In zijn boekenkast staan meerdere boekjes waarbij je op een knopje kunt drukken en er dan geluid uit komt. Mijn zoontje had dat dus al gauw genoeg in de gaten, want het eerste wat hij vroeg was of ik hem wilde helpen met het geluid aanzetten van de geluidenboekjes.

BAM BOEM!

Het is één groot feest in de Afrikaanse jungle. Koning Leeuw slaat de maat, kleine Zebra zorgt voor een streepje trom en Aapje roffelt er vrolijk op los. Doe je met de diertjes mee?

Kijken en luisteren

Mijn zoontje doet niet mee. Hij kijkt alleen. Hij kijkt zijn ogen uit en zijn mond valt zelfs open. Deze muziekstijl is niet iets wat hij eerder heeft gehoord volgens mij, maar daar heeft dat niks mee te maken. Hij is erg onder de indruk van wat er uit de geluidenboekjes komt. Ik denk dat hij zich even terugwaant naar het festival Westerpop waar we een paar weken geleden waren. Toen reageerde hij namelijk precies hetzelfde.

geluidenboekjes

Dieren met instrumenten

Het leuke van deze geluidenboekjes is de combinatie dieren en muziek. Een leeuw die glimlachend met stokjes op een boomstam zit te tikken is leuk, maar wanneer de olifant laat zien dat je ook muziek kunt maken door op het water te spetteren dat is natuurlijk helemaal geweldig. Zeker als je na het lezen hiervan als 2,5 jarige in bad moet… Dat werd een bad vol muziek kan ik je vertellen!

Klein wit visje hoort watermuziek

Klein wit visje is blij opgestaan. Hij zingt een vrolijk ik-ben-net-wakkerliedje. Zijn vriendjes maken hun eigen muziekjes. Dan hoort klein wit visje betoverende klanken. Waar komen die vandaan?

Nog een keer in bad

Nadat mijn zoontje in bad was geweest, waarbij hij zich had laten inspireren door de eerste van deze twee geluidenboekjes, pakte ik deze erbij om voor het slapen gaan samen te gaan lezen. Drie keer raden wat mijn zoontje wilde doen na het lezen van dit boekje. Juist ja, weer in bad! Niet zo gek wanneer het over watermuziek gaat.

Zingende dieren

geluidenboekjes

Heel leuk gedaan, de geluiden van deze waterdieren.  Zoals de fluitende dolfijn, de brommende schildpad, de neuriënde zee-egel en het zeepaardje met zijn verstopte neus. Haha, het lijkt wel of ze écht zijn! Het hoogtepunt is natuurlijk het waterorgel van de zeester. Dat knopje van het geluidenboekjes drukte mijn zoontje geloof ik wel 10x achter elkaar in.

Vind jouw kindje geluidenboekjes ook zo leuk?

Specificaties BAM BOEM geluidenboekjes

Auteur: Guido van Genechten | Uitgever: Clavis | 9789044835205 | juli 2019 |16 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Specificaties Klein wit visje hoort watermuziek geluidenboekjes

Auteur: Guido van Genechten | Uitgever: Clavis | 9789044834550 | juli 2019 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Meer geluidenboekjes van Guido van Genechten

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.