Zigzag muziek – een boek als een accordeon!

Als je een vaste bezoeker bent van onze boekenblog, dan zul je vast al weleens de serie ‘Zigzag boeken’ voorbij hebben zien komen. Ik ben namelijk een groot fan van deze serie, net zoals de kinderen uit mijn klas. Nu is er weer een nieuw deel uit in deze serie: Zigzag muziek. En je kan het boek zo uitvouwen, dat dat het wel wat weg heeft van een accordeon!

Zigzag muziek

Duik in de wereld van muziek met Zigzag muziek

Hoor jij op welk instrument Nico de Neushoorn speelt? Welk liedje speelt Omar de Octopus? En kun jij net zo hard blazen als Koos de Krokodil?
Deze en nog veel meer leuke zoekopdrachten vind je in dit prachtige kijk- en zoekboek. Van klassiek tot jazz, van pop tot hiphop.
Het Zigzag zoekboek staat vol interessante woorden. Ontdek verschillende muziekstijlen, instrumenten en bekende muzikanten.

harmonica boek

Weer heerlijk zoeken en kijken

Zigzag muziek is inmiddels alweer het vijfde deel van deze serie dat ik mag reviewen, en ik word deze serie nog steeds niet zat. En de kinderen uit mijn klas ook niet. Als ik deze boeken op het boekenrekje in mijn klas zet, is dat telkens één van de populairste boeken. Dat komt door het enorme formaat en het feit dat je deze boeken zo leuk kunt uitklappen.

Maar ook de herkenbaarheid is superleuk. Want de hoofdpersonen komen elke keer weer terug. En het zijn gewoon platen om heerlijk naar te kijken en alle kleine details te bestuderen. Op de achterkant van Zigzag muziek staan ook zoekopdrachten (zoals bijvoorbeeld: ‘Wie houdt er niet van muziek? Zoek 3 figuren). Dat is natuurlijk een mooie extra uitdaging.

Benieuwd naar andere boeken uit deze serie? Kijk dan ook eens bij mijn andere reviews. Elk boek heeft een ander onderwerp:

Leuke weetjes over muziek

Zoals altijd staat aan de achterkant van de enorme uitklapbare zoekplaat een kant met tekst. Dit keer is ervoor gekozen om bij Zigzag muziek op elke bladzijde een muziekstijl centraal te zetten. Er is gekozen voor: klassiek, jazz, pop en hiphop. Daar is dan een kort stukje informatie over te vinden. Ik moet zeggen dat ik deze informatie wel wat lastig vindt voor de veelal jonge kinderen die deze boeken lezen, maar nog steeds is het wel heel interessant, en misschien ook wel voor de papa’s en mama’s die meelezen.
Ook staan er weer veel woorden met een afbeelding, goed voor de ontwikkeling van de woordenschat. En al deze plaatjes kun je weer opzoeken op de grote zoekplaat! Zigzag muziek zorgt dus zeker weer voor heel veel kijk- en zoekplezier!

verschillende muziekstromingen

Specificaties ‘Zigzag muziek’

Illustraties en vormgeving: Makii | Tekst: Jurrit de Bode | Uitgeverij: Lannoo | 9789401484992 | oktober 2022 | 12 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.