Goed werk – een structuurjunkie methode boek

Cynthia Schultz is voor sommige mensen beter bekend als structuurjunkie. Zij ontwikkelde een methode waarmee je structuur in je leven krijgt. In tijden van stress, thuiswerken, burn-out of grote veranderingen in je leven kan het heel handig zijn om te zorgen voor structuur in je leven. Met het handboek goed werk gaat dat zeker lukken!

Structuurjunkie

Afleiding is tegenwoordig overal. Aandacht en concentratie zijn een kostbaar goed geworden en structuur is ver te zoeken. Dit ervoer ondernemer Cynthia Schultz jaren geleden ook, en ze kreeg een burn-out. Ze besloot haar (ondernemers)leven te beteren, en begon met researchen en eindeloos uitproberen. Hieruit ontstond haar eigen structuurjunkie-methode waarmee ze overzicht, rust, en productiviteit creeerde. De grootste bonus: veel meer tijd hebben om alles te doen waar ze blij van wordt. Haar doel is bereikt, nu ben jij aan de beurt!

In Goed werk bundelt Cynthia haar tips, trucs, kennis en ervaring over plannen, structuur, focus en productiever (thuis)werken. Daarnaast leert ze je hoe haalbare doelen stelt en hoe je nieuwe gewoontes aanleert waardoor je weer tijd krijgt voor de dingen die jij echt belangrijk vindt.

Structuur

Natuurlijk is de eerste stap voor meer balans in je leven die van structuur. Structuurjunkie komt niet voor niets aan die naam. Door de chaos in je leven aan te pakken haal je onrust en stress weg.
Cynthia bedacht een mooi stappenplan die kan werken voor situaties als huishouden, werk, financiën, kleding en je mailbox.
En dat pak je op de Marie Kondo manier aan. Goed werk, hup alles uit de kasten neerleggen en mee geconfronteerd worden. En natuurlijk goed werk verrichten om een plan te maken hoe het beter kan, gestructureerder dus.

Plannen

Een logisch vervolg hierop is plannen. Structuurjunkie is natuurlijk enorm bekend om haar planner die ik voor MamaScrapelle reviewde. Ze heeft maar liefst 8 voorbeelden van een goede planning uitgewerkt.
Wist je dat het juist belangrijk is om in drukke tijden een goede planning te maken. Rust nemen om te bekijken wat er gedaan moet worden en of je wel tijd hebt om nieuwe dingen aan te nemen.

Via 5 stappen met veel tips geeft structuurjunkie je handleidingen om op een slimme manier te plannen.
Met foto’s laat ze zien hoe ze haar eigen planningen invult en ze geeft tips voor software om te gebruiken.
Een term die ik zelf vroeger soms zelf ook toepas en door de burn-out steeds vaker is moet ik dit nu doen. Een zin waarbij je bij elk woord de klemtoon kan aanpassen.

Goed werk

In Goed werk bespreekt Cynthia het uitstelgedrag van mensen en hoe je dit goed moet aanpakken. Met praktische direct uitvoerbare tips houdt ze je een duidelijke spiegel voor om je leven aan te pakken.
Je doelen bereiken lukt natuurlijk alleen als je ze goed weet te formuleren en ook hier geeft ze weer goede tips.
Weet jij wat de 21 dagen fabel is? Na het lezen van dit handboek van structuurjunkie ga jij aan de slag met goede gewoontes!

Ook het thuiswerken en een positieve mindset worden besproken. Ik heb het boek met veel plezier gelezen en doorgebladerd. Nog niet alle hoofdstukken heb ik intensief gelezen, maar het is ook niet bedoeld als een leesboek, maar een handleiding die je er af en toe bij pakt om te kijken hoe het ook al weer beter kan.

Wil jij aan de slag met de chaos in je leven en/of werk? Met de aanschaf van Goed werk krijg je ook toegang tot de online training om je werk en leven in balans te krijgen! Met dit boek binnen handbereik heb je een waardevolle stok achter de deur om met structuur je leven in te richten. Lezen maar, aantekeningen maken, doelen bepalen en op naar de goede weg! Want zoals ze in de mindfulness zeggen: Het opmerken is de eerste stap en die is super belangrijk als basis!

Specificaties Goed werk

hoofdfoto

Auteur: Cynthia Schultz | Uitgeverij Blossom Books | 9789463492652 |  augustus 2021 |  240 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.