Rein – een roman rondom een niertransplantatie

Rein is een roman van Wim Duijst, met een centrale rol voor een niertransplantatie. Dat klinkt misschien vreemd, maar het heeft een prachtig verhaal opgeleverd. Rein is inmiddels het zevende boek van Duijst, en voor mij het eerste wat ik lees van deze schrijver. Ik heb het met veel plezier gelezen, een interessant onderwerp met een mooi en lastig liefdesverhaal.

Rein

Rein

Hoofdpersoon Rein zit op zijn 48e in een benarde situatie. Hij heeft een nierziekte, waardoor hij op korte termijn een donornier nodig heeft om te kunnen blijven leven. Hij merkt dat zijn gezondheid en conditie hard achteruit gaan, maar hij heeft in zijn omgeving nog geen match gevonden. Daarnaast, door de nierproblemen wat op de achtergrond, speelt de psychiatrische ziekte van zijn vrouw Christa. Hun huwelijk is niet echt sprankelend.

Uit wanhoop doet Rein een oproep op Facebook: wie kan hem helpen aan een nieuwe nier en daarmee hem in leven houden. De oproep wordt gezien door zijn jeugdliefde Jenny. Zij reageert direct.

Rein

Niertransplantatie

Jenny neemt contact op met Rein en zo raken ze 30 jaar na hun korte relatie weer in gesprek met elkaar. Jenny is serieus in haar aanbod om een nier af te staan, maar tegelijkertijd is er wel een vraag naar haar motief. Is het echt onbaatzuchtig, of zijn er nog steeds gevoelens in het spel? De klik van toen voelen beide ook nu weer. Tegelijkertijd is Rein getrouwd en heeft Jenny te maken met gebeurtenissen uit het verleden, waar Rein geen weet van heeft maar hem wel raken. Ondertussen vinden de onderzoeken plaats naar de nier van Jenny en blijkt zij inderdaad een match.

Te midden van hun contact, de problemen met Christa en de spanning rondom de niertransplantatie krijgt de roman vorm. Rein is daarmee een boek waar je gelijk lekker in zit. Je kunt je gemakkelijk inleven in de situatie van Rein, Jenny en Christa. Hoe het afloopt lees je natuurlijk in het boek! Ik vond het ook mooi om achterin het boek te lezen dat de auteur zelf ook een transplantatie heeft ondergaan en de lastigheden en twijfels die dat meebrengt, heeft kunnen verwerken in Rein. Een aanrader wat mij betreft!

Specificaties Rein

Auteur: Wim Duijst | Uitgever: Marmer | Februari 2022 | 9789460684791 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Wim Duijst
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.