Gouden boekjes over schilders, een verzameling kunstboeken

Ik ben dol op gouden boekjes en ondertussen begin ik een hele plank vol te krijgen. Het zijn ideale boekjes om uit voor te lezen aan kinderen en ideaal bij verschillende thema’s te gebruiken. Ik zal onderaan de blog doorlinken naar andere gouden boekjes die je kunt vinden op StoerLeesVoer. In deze blog behandel ik 4 gouden boekjes over schilders! Waarvan 3 een luxe gouden boekje zijn.

Boeken thema kunst

Vincent en Camille een gouden boekje over een schilder

Vincent en Camille verschilt van de andere 3 gouden boekjes over schilders in meerdere opzichten Zo is het geen luxe versie, er zit een brede boekomslag omheen waardoor je het boekje lastig helemaal open kunt leggen, en de illustraties zijn niet schilderachtig gemaakt. Dat geeft allemaal niks natuurlijk want het verhaal daar draait het om en de illustraties op zich kloppen qua kleuren wel bij Vincent van Gogh!

We ontmoeten Camille, een jongetje dat meneer Vincent gaat helpen. Onderweg naar meneer Vincent komt hij een stoomtrein tegen en stopt even bij een grote vijver. Dan hoort hij zijn naam roepen en snel loopt hij door. Meneer Vincent is een schilder en hij schildert de hele dag. Camille vraagt waarom zijn huis geel is, en dat legt Vincent van Gogh graag uit. Dan moet Camille nadenken over welke kleur hij zijn huis zou schilderen. Groen, of blauw of toch rood. Camille kan niet kiezen.

En dan is het schilderij van meneer van Gogh klaar! Prachtig gemaakt met de primaire kleuren, geel, rood, groen en blauw!

Meer boekjes over Vincent van Gogh:

Specificaties gouden boekje Vincent en Camille

Auteur: Rene van Blerk | Uitgever: Rubinstein | 9789047606789 | september 2009 | 28 pagina’s | Meer informatie vind je hier

gouden boekjes over schilders

Maarten en Oopjen maken zich mooi

Maarten en Oopjen maakten dit prachtige gouden boekje over de High Society van de Gouden Eeuw. De tekeningen zijn grotendeels geinspireerd op werken van de grote meesters uit het Rijksmuseum in dit gouden boekjes over schilders.
Jan Paul Schutten en Martijn van der Linden hebben heel goed samengewerkt om Maarten en Oopjen te vertellen.

Maarten en Oopjen leefden lang geleden en gingen trouwen. Maar dan moet er wel een hoop gebeuren om er goed uit te zien. Ze gaan allebei op pad voor de sjiekste kleding. Oopjen wil altijd het mooiste van het mooiste. Maarten wil altijd het duurste van het duurste. Ze zien er prachtig uit en het grote feest duurt tot diep in de nacht. Hun wensen ten aanzien van kleren veranderen wel na een paar maanden als Oopjen zwanger is. Ze wil niet meer het mooiste, maar het ruimste, en Maarten heeft geen centjes meer, in plaats van het duurste wil hij nu het goedkoopste

Een leuk verhaal om voor te lezen aan kinderen tijdens de kinderboekenweek! Over hoe het vroeger ging als mensen gingen trouwen!

Specificaties gouden boekje Maarten en Oopjen maken zich mooi

Auteur: Jan Paul Schutten | Illustrator Martijn van der Linden | Uitgever: Rubinstein | 9789047625339 | maart 2018 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

gouden boekjes over schilders

Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch

DIt is het lievelingsboekje van mijn dochter uit deze reeks van gouden boekjes over schilders. Zij is geboren in Delft en we gingen samen op zoek naar herkenbare plekken van vroeger.
Isabella Boem werd gevonden door Pieter de Hooch op 12 oktober 1654 in Delft. Er waren knallen en overal was dikke rook en puin aan de Doelenstraat. Tussen dat puin zat een meisje een appel te eten. Ze zei BOEM.

Helaas leven de ouders van Isabella niet meer. Ze gaat bij de buren van Pieter wonen en vraagt 4 jaar later hoe Delft eruit zag voor de donderslag. Maar er bestaan geen plaatjes van. Daar moet wat op uitgevonden worden vind Isabella.
Eigenlijk schilderde Pieter altijd mensen, maar nu besluit hij Delft te gaan schilderen zodat Isabella dat later aan haar kinderen kan laten zien. Ze geeft hem zelfs wat tips tijdens het schilderen.
Maar ook Johannes Vermeer geeft ze tips bij het schilderen! Dank je wel Isabella Boem dat je deze mannen hebt geholpen!

Specificaties gouden boekje Isabella Boem

Auteur: Sjoerd Kuyper | Uitgeverij Rubinstein | 9789047627289 | meer informatie vind je hier

isabella boem

Het meisje met de gouden jurk

Tijd voor een gouden boekje van schilder Rembrandt! Het verhaal van Niesje, een meisje met een gouden jurk en een gouden kroontje. Maar waarom ziet ze er zo mooi uit? En waarom zijn die meneren ook zo bezig om zich zo mooi te maken?

Dat komt omdat Rembrandt ze gaat schilderen. Hij is de beroemdste schilder van het land. Maar hoe kunnen al die mensen nou op 1 schilderij staan vraagt Niesje.

Er moeten mensen voorop en achterop. Misschien gaat de belangrijkste schutter wel voorop, of de dapperste, de slimste of de grappigste. En zo gaat het nog wel even door. We leren er een hoop door, maar Niesje vindt dat ze er niks te zoeken heeft en gaat weg. Na een paar weken komt de kapitein van de schutters haar halen, het schilderij is klaar.
En Niesje staat natuurlijk ook vooraan want zij is de liefste!

Specificaties gouden boekje Het meisje met de gouden jurk

Auteur: Jan Paul Schutten | Illustraties  Martijn van der Linden | Uitgeverij Rubinstein | 9789047612490 | oktober 2012 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

het meisje met de gouden jurk

Gouden boekjes over schilders

Wat zijn ze leuk hé? Deze gouden boekjes over schilders. Kunst is een belangrijk thema op StoerLeesVoer. We hebben inmiddels zelfs een eigen categorie kunst. Neem vooral eens een kijkje daar om je te laten verrijken.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.