Maantje – Sjoerd Kuyper, een voorleesverhalenbundel voor kleuters

Voor dit blog over Maantje geld dat ik een review schrijf zonder dat ik het boek daadwerkelijk heb gelezen. Ik kan dus alleen oordelen over wat ik zie op de voorkant, achterkant en als ik het een beetje doorblader.

Maantje Sjoerd Kuyper Alice Hoogstad

Maantje

Maantje is geschreven door Sjoerd Kuyper. Die naam hebben we al eerder voorbij zien komen op StoerLeesVoer. Hij schreef ook het spannende verhaal Het Zakmes, en De Duik, gouden boekje van Sinterklaas. En hij bewerkte het verhaal van Aladdin.

Stuk voor stuk succesverhalen dus dat belooft veel goeds voor Maantje.

Maantje Sjoerd Kuyper Alice Hoogstad

Waar gaat het verhaal over?

Maantje vindt met haar ouders een eenzaam baby eekhoorntje. Het eet en drinkt niet, maar kijkt wel heel lief. Ze wil het eekhoorntje graag houden om samen dingen te doen, maar omdat het niet eet en drinkt brengen ze het eekhoorntje naar een opvang.

Maantje schrijft brieven aan de eekhoorn. Eigenlijk worden het zo net sprookjes. Dat wordt genieten als lezer!! Maar ook voor haar, want wist jij dat eekhoorns ook terug kunnen schrijven?

Er is bijvoorbeeld een verhaaltje over een eekhoorntje en de zwavelstokjes. Alleen de titel klinkt al leuk!

allemaal eekhoornen van Sjoerd Kuyper

Illustraties in Maantje

In Maantje staan schattige doch stoere illustraties van Alice Hoogstad. Dan een kleine illustratie naast tekst, en dan een pagina vol.

Het lijkt mij een prachtig boek om uit voor te lezen aan je kleuter! Voor het slapen gaan of in de kleuterklas! Leuk bij herfsttafel neer te zetten als we het veel over egels en eekhoorns hebben.

Specificaties Maantje

Auteur; Sjoerd Kuyper | Illustraties Alice Hoogstad | Uitgeverij Hoogland en van Klaveren | 9789089673152 | april 2020 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Maantje Sjoerd Kuyper Alice Hoogstad

Win met StoerLeesVoer

Omdat het online gaan van StoerLeesVoer een klein feestje waard is, deelt StoerLeesVoer uit. Je kunt Maantje winnen.

Gefeliciteerd Majonne Twigt

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

35 reacties

 1. Ik doe graag mee!! Ik ben dol op boeken en kan het goed gebruiken in de klas! Super leuk!
  Fingers crossed

 2. Eekhoorntjes zijn super lief!! We zien er soms een in de straat, klimmend in een boom. Heel bijzonder dat, mijn dochtertje vindt ze ook heel erg schattig en ik denk dat Maantje heel betoverend zal zijn, dus ik doe graag mee!

 3. Graag doe ik mee voor dit leuke voorleesboek, voor mijn nichtje en neefje ook leuk om de mooie prenten te bekijken.

 4. Ik heb het boek even opgezocht en die lijkt ons ook erg leuk! We hebben al eens een muisje gered en een egel naar de opvang gebracht, maar lijkt me erg bijzonder als de eekhoorn ook brieven terug stuurt, heel benieuwd naar dit boek!

 5. Ach dit is echt een boekje voor mijn sociale, verzorgende kleindochter. Gek op dieren. Rent door het bos om de leukste dieren te ontmoeten.

 6. Een eenzaam eekhoorntje spreekt natuurlijk aan. De naam Sjoerd Kuyper staat garant voor een mooi verhaal en mijn dochter wordt er blij van. Daarom loot ik graag mee.

 7. Mijn kleindochter is gek op boeken! Prentenboeken leest ze ook heel graag en het thema dieren spreekt haar enorm aan! ???

 8. Wat een leuk boek en wat een prachtige illustraties !!! Ik loot graag mee want ik zou er erg graag in voorlezen !!!!

 9. Voor mijn dochter, ze houdt super veel van lezen. Ik denk dat ze erg blij wordt als ik haar hiermee mag verrassen!!

 10. Wauw, wat een mooie plaatjes!
  Ik en mijn kleindochter mogen graag samen voorlezen, we zijn allebei gek op leuke verhaaltjes met plaatjes.

 11. Wat lijkt me dit een mooi boek! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje, en ik denk dat grote broer ook graag nog even mee kijkt en leest.

 12. Met Sjoerd kan je niet fout gaan. Iedereen zou ooit in zijn leven minimaal een paar boeken moeten hebben gelezen van hem.
  PS. Volg je overal 😉

 13. De boeken van Sjoerd Kuyper vind ik altijd al heel leuk om voor te lezen. De kaft van Maantje vind ik heel mooi dus dat maakt me wel nieuwsgierig naar dit boek. Zo leuk dat het verhaaltjes zijn die je kan voorlezen dan kan ik dat voorlezen aan mijn voorleeskindjes van de Voorleesexpress en straks ook aan mijn kindjes die logopedie volgen bij mij. Dan kan ik ze hiermee belonen na het harde werk. Dieren doen het altijd goed bij kinderen en een eekhoorntje is wel heel erg lief. Dan zoek ik er een eekhoorn knuffel of handpop bij en deze gaat dan het verhaal voorlezen. Daarna kunnen we er nog even over praten. Dan hebben we wel heel goed gewerkt aan de taalontwikkeling.

 14. Ik wil dit boek aan mij moeder geven. Zij is juf van groep 5 en verzameld mooie prentenboeken! Groetjes Anne

 15. Wat een betoverend boek voor mijn jongste dochter Marlijne, die grappig genoeg met haar 2e naam Lune heet, ik noem haar ook wel eens mijn maantje.

 16. Wauw, wij wagen heel graag een kansje. Wat lijkt me dit een PRACHTIG boek. Ook erg benieuwd naar het verhaal van de zwavelstokjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.