DAT had ik ook gekund – een boek om je eigen meesterwerk te maken

‘DAT had ik ook gekund’ is een mooi creatief boek voor creatieve kinderen (en volwassenen). Maar juist ook voor de minder kunstzinnige mens. Heb jij ook weleens in het museum gelopen en naar schilderijen gekeken waarvan je dacht: dat kan ik toch zelf ook wel maken? De simpele kleuren en lijnen van Mondriaan bijvoorbeeld. Of de ‘kriebeltjes’ van Miró. In ‘DAT had ik ook gekund’ is het helemaal de bedoeling om de meesterwerken na te maken. Op je eigen manier, geïnspireerd door de echte meesters.

DAT had ik ook gekund

27 meesters in ‘DAT had ik ook gekund’

In dit geweldig geïllustreerde boek ‘DAT had ik ook gekund’ staan 27 meesterwerken met een korte uitleg. En daarbij vooral instructie hoe je dit zelf ook kunt maken. Dat gaat van Vincent van Gogh tot Picasso, dus de verschillen zijn groot. Door het meesterwerk in stapjes op te knippen kun je zelf een meesterwerk maken wat toch wel erg lijkt op het origineel. En een ‘kind kan de was doen’, want hij legt het gemakkelijk uit en het lijkt al snel. Zonder de ware meesters tekort te doen, is het een leuke manier om met elkaar creatief aan de slag te gaan.

Zelf aan de slag gaan met een meesterwerk

We hebben dit boek ‘DAT had ik ook gekund’ natuurlijk gelijk uitgeprobeerd! De eerste meesters waar we mee bezig zijn gegaan zijn Kadinsky en de geometrische vormen van Delaunay. Deze laatste ken ik trouwens niet, maar het was wel het werk waar we het langs mee bezig zijn geweest. Kopjes en doppen hebben we er voor gebruikt om goede cirkels te maken/ Je moet een beetje creatief zijn als je geen passer in huis hebt. Het zijn simpele tekeningen, maar dat maakt juist extra leuk vind ik: je hebt gelijk ‘eer’ van het werk, het ziet er gewoon mooi uit!

Voor creatievelingen van alle leeftijden

‘DAT had ik ook gekund’ is een boek voor alle leeftijden denk ik. Jonge kinderen kunnen er al snel mee aan de slag. Dit omdat naast de beschrijving de stappen ook in plaatjes worden uitgelegd: je kunt het meesterwerk ook in het boek zelf tekenen. Voor mij als minder creatieve volwassene is het een leuke manier om alsnog met mijn zoon iets moois te maken. En het boek zelf maakt je ook gewoon vrolijk. Het is heel mooi geïllustreerd met felle kleuren. Een aantrekkelijk boek wat je zo in de boekhandel eruit zou pikken. En dus visuele uitnodiging om lekker creatief bezig te zijn.

Specificaties DAT had ik ook gekund

Auteur en illustrator Guy Field | Uitgever: BBNC Uitgevers | Vertaling : Heleen Kleiboer | Juni 2021 | 9789045326580 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.