Tractor, vliegtuig, brandweer! Een zoek- en aanwijsboek vol werkverkeer.

Een dik boek met heel veel werkvoertuigen. Zoals tractoren, vliegtuigen, brandweerwagens en nog heel veel meer. Onze nieuwe favoriet in huis. Dit is een zoek- en aanwijsboek voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar die gek zijn op alles wat rijdt. Met rijke illustraties van Wolfgang Metzger. Een boek voor eindeloos leesplezier. Want er is ontzettend veel te zien op iedere bladzijde. En steeds kun je er weer iets nieuws vinden. Kunnen jullie de tractor, vliegtuig en brandweer vinden? En wat is het favoriete werkverkeer? Zoek en kijk mee!

tractor, vliegtuig, brandweer hoofd

Werkvoertuigen in alle kleuren en maten

Het boek begint met de werkvoertuigen op de bouwplaats. Want daar zijn er natuurlijk veel van nodig. Een hele grote hijskraan, een betonmixer en een graafmachine. De bouwvakkers zijn hard aan het werk om een nieuwe wijk te bouwen. Maar er is ook een kleine insluiper te vinden op de bladzijde! Kunnen jullie de poes vinden? Volop kijken en zoeken naar al het werkverkeer. Waaronder de tractor, vliegtuig en brandweer. Maar nog heel veel meer!

Erg leuk is ook de brandweerkazerne. We krijgen een kijkje binnenin. We zien de meldkamer, de glijpaal en de brandweerslangen. En natuurlijk heel veel brandweerwagens. Leuk en leerzaam om te zien wat er allemaal in de brandweerkazerne te vinden is.

Tractor, vliegtuig, brandweer

We vinden natuurlijk ook veel werkvoertuigen op de boerderij, op het vliegveld en bij de gemeentewerf. Allemaal zorgen ze ervoor dat er heel veel zwaar werk wordt verzet. Heb je een kleine fan van een tractor, vliegtuig of de brandweer? Dan worden ze vast blij van dit boek!

Zoek de tractor, vliegtuig, brandweer!

Naast alle grote werkvoertuigen kun je in dit zoekboek ook leuke kleine verhaaltjes terugvinden. Zoals kindjes die komen kijken bij de bouwplaats of de dieren die verzorgd worden op de boerderij. Op elke bladzijde is er ontzettend veel te zien. En aangezien dit boek maar liefst 28 pagina’s heeft, moet je er dus de tijd voor nemen!

Tractor, vliegtuig, brandweer! Een boek om eindeloos te lezen en bekijken.

De kleine verhaaltjes zijn van Daniela Prusse. Over het werken op de boerderij bijvoorbeeld. Of over het blussen van de brand. Een leuke combinatie van voorlezen en plaatjes zoeken. Weet jij wat de werkvoertuigen allemaal doen?

Voor de onderzoekende peuters en kleuters

Voor de peuters die fan zijn van allerlei werkverkeer is het boek heel leuk. We moeten wel een beetje zoeken naar meisjes en vrouwen op de tractor, in het vliegtuig of bij de brandweer. Maar het lukt om ze te vinden. Bijvoorbeeld een architecte op de bouwplaats, de boerin op de dorsmachine en een brandweervrouw in de kazerne. Gelukkig kunnen die ook heel goed werken in zo’n stoer beroep. En op de achterkant zien we zelfs een vrouwelijke automonteur. Dat is leuk en belangrijk, dat meisjes én jongens zulke voorbeelden zien. Dat past mooi in het thema van de Kinderboekenweek 2021 – Worden wat je wil.

Een leuk boek dus voor kleine jongens en meiden die gek zijn op allerlei tractoren, vliegtuigen en brandweerwagens. Er zijn er ontelbaar veel te zien. Een leuk cadeau-idee voor jarigen van bijvoorbeeld 2 jaar oud.

Specificaties Tractor, Vliegtuig, Brandweer! En ander werkverkeer

Illustrator: Wolfgang Metzger | Tekst: Daniela Prusse | Vertaling: M. Hoogland, bewerkt door Studio Bos | Uitgeverij Witte Leeuw | 9789493236042 | juli 2021 | 30 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.