Spoedniks zoekt een nieuwe planeet – een avontuur in de ruimte

Commander Spoedniks zoekt een nieuwe planeet: omdat de aarde een beetje ziek aan het worden is. Daarom zal deze dappere ruimtereiziger wel op pad gaan. Maar het zoeken van een nieuwe planeet is nog niet zo eenvoudig. Zou het commander Spoedniks lukken?

hoofd

De reis van Spoedniks op zoek naar een nieuwe planeet

Commander Spoedniks heeft een belangrijke missie: een planeet vinden die net zo fijn is om op te wonen als de Aarde. Maar met elke planeet die hij tegenkomt, is wel wat mis. De ene is te te heet, de andere te slijmerig en weer een andere staat op het punt te ontploffen! Eindelijk landt Spoedniks op een prachtige plek. Deze planeet lijkt zelfs wel op de aarde! Blij belt hij de Aarde om te vertellen dat hij een nieuwe planeet gevonden heeft. Maar is die wel zo nieuw…?

Een ruimtereis als onderwerp

Sommige jonge kinderen dromen ervan om astronaut te worden. Want hoe stoer is het om door de ruimte te reizen? En zo misschien wel een nieuwe planeet te ontdekken? Daar sluit Spoedniks zoekt een nieuwe planeet goed op aan. Het leuke aan Spoedniks, is dat hij helemaal niet het standaard type astronaut is. Hij is zelfs nog een echt moederskindje. Voordat hij vertrekt, belt zijn moeder. Ze wil even checken of hij zijn boterhammetjes wel bij zich heeft, of hij een warme trui aan zal doen, of hij niet te laat naar bed zal gaan én of hij wel even zijn moeder wil bellen als hij veilig is geland. Hier kon ik erg om lachen, ook omdat hij zijn knuffel Poekiedoekie meeneemt. Voor kinderen is commander Spoedniks dus een figuur waar ze zich mee kunnen identificeren, omdat hij ook echt nog kinderlijke trekjes heeft.

spoedniks zoekt een nieuwe planeet

Weer een leuk boek van Barbara de Wolf

Wij hebben hier met het team van StoerLeesVoer al meerdere boeken mogen reviewen van de hand van Barbara de Wolf. Ze heeft een toffe, herkenbare stijl. De illustraties lijken wel collages. Hoe leuk is het om dit ook eens met je eigen kinderen of de kinderen uit je klas te doen! Daarnaast zijn de illustraties in Spoedniks zoekt een nieuwe planeet ook nog eens heel humoristisch. Spoedniks, zijn knuffel Poekiedoekie en het ruimtewezentje Priepedietoetoet zien er heel grappig uit. En met deze humor (en natuurlijk ook alle lof voor schrijver Stefan Wolters) wordt de kinderen op een leuke manier duidelijk gemaakt dat de aarde een hele fijne plek is, waar we heel zuinig op moeten zijn!
Binnenkort gaan wij in onze kleuterklassen aan de slag met het thema ruimte. En het boek ‘Spoedniks zoekt een nieuwe planeet’ gaat dan zeker mee naar de klas!

Specificaties Spoedniks zoekt een nieuwe planeet

Auteur: Stefan Wolters | Illustraties: Barbara de Wolf | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021682532 | oktober 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.