Team Mortis: De zwarte zon, een vierde avontuur

“De hangende takken verborgen de halve maan grotendeels, maar de contouren van de bomen werden steeds duidelijker zichtbaar. de bladeren ruisten in de wind, en namen op hun manier een deel van de griezelige stilte weg, Felix hoorde zichzelf ademen en vond dat dit bangig klonk. Hij controleerde geforceerd zijn zijn ademhaling, maar dat leidde vaak tot zuurstoftekort, nu ook bij hem. Zijn lichaam trilde van nervositeit. Hij had een onheilspellend buikgevoel: alsof er vanuit de struiken elk moment iemand tevoorschijn zou kunnen springen om hem en Lauren mee in de verdoemenis te sleuren.” Hoe loopt dit af? Lees het in Team Mortis: De zwarte zon!

hoofd Team Mortis: De zwarte zon

Team Mortis: De zwarte zon

Londen staat op z’n kop wanneer de Amerikaanse tieneractrice Quinn Pillsbury onder vreemde omstandigheden verongelukt. Op haar linkerpols wordt een gruwelijk brandmerk aangetroffen in de vorm van de Zwarte Zon. Nielsen en Felix krijgen, als enige overgeblevenen van hun sterk uitgedunde Team Mortis, de opdracht om naar Engeland te reizen en te infiltreren in de school en op de filmset waar Quinn actief was. Het dossier van de Zwarte Zon kent immers een bizarre voorgeschiedenis: bij elke start van een nieuw seizoen verschenen op internet talloze foto’s van massazelfmoorden. Alle slachtoffers droegen op de linkerpols exact hetzelfde brandmerk. Nielsen en Felix moeten onderzoeken wat de onfortuinlijke actrice te maken had met de massazelfmoorden en de vele jonge slachtoffers. En met het einde van de zomer in zicht, dringt de tijd meer dan ooit… Team Mortis: De zwarte zon is een vierde avontuur van onze jonge helden!

Het was in die bloedhete nacht dat haar hart voor de laatste keer klopte en haar dromen stierven, begeleid door haar favoriete lied.
~
Blz 10

Europa

Dit keer neemt Bjorn ons mee naar Engeland, naar hartje Londen en omgeving. Maar we reizen ook langs Zwitserland, een stukje Portugal. Dit nog dankzij een link met eerdere verhaallijnen en we gaan zelfs even langs Nederland. Maar Team Mortis: De zwarte zon speelt zich voornamelijk in Engeland af. Leuk om weer op andere plekken te zijn! Ik had dit keer wel iets minder het gevoel ook echt zelf in Engeland te staan, geen idee waardoor dat komt. Het is ook niet storend, maar bij alle eerdere delen kon ik de omgeving bijna ruiken. Dus het viel me op dat dit nu minder was.

Team Mortis: De zwarte zon is wederom een bumpy no nonsense ride. Ik heb tot nu toe geen enkel deel van deze serie onze jonge helden het er gemakkelijk vanaf zien brengen. Bjorn kent geen genade! Ongelukken, brandwonden, steekpartijen, schotwonden, vechtpartijen tot nog ergere dingen. Ja echt, ik zei toch al no nonsense ride. Deze boekenserie voor kinderen is verre van kinderlijk, en dat moeten we als volwassenen ook niet willen. Jongens en meiden van die leeftijd kunnen best wat hebben. Uiteraard is er ook genoeg plek voor vriendschap, liefde en ander soort warme banden. Het contrast kleurt juist zo mooi door alles wat Bjorn ons als lezers voor de voeten werpt.

Nieuwe smaak

Normaal ben ik erg enthousiast over Bjorn zijn kracht om cultuur en wereldse zaken te verweven met stoere actie. Dit keer is er meer plek voor een nieuwe smaak in Team Mortis: De zwarte zon. Bjorn neemt ons mee naar een filmset en deelt daar zijn kennis over. Ook leuk voor de afwisseling! We krijgen een kijkje in de baan van lichttechnicus en van het opnemen van een film. Ons stoere viertal komt samen met bekende filmsterren en moeten in die wereld een lugubere zaak oplossen.

Want wat betreft de zaak voor ons team in Team Mortis: De zwarte zon, deze is net zo luguber als dat Bjorn in zijn eerdere boeken was. Hij weet weer een gruwelijke twist voor je voeten te gooien als lezer. Tegelijk krijg je weer extra karakter opbouw en extra informatie over Erika, Nielsen, Andreas en Felix. Celine doet haar intrede, wat ik ook aangenaam vind. Het boek is los te lezen maar toch zou ik de eerste vier delen wel achter elkaar lezen.

Team Mortis: De zwarte zon was weer een heerlijk ritje. Niet per se mijn favoriet, maar wel heb ik weer boeiende informatie gekregen over mijn inmiddels geliefde 4 helden. Het smaakt naar meer, en gelukkig is dat er nog.

Muziek uit het boek: Oasis – Don’t look back in anger

Boeken uit de serie van Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 13 – 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

Specificaties Team Mortis: De zwarte zon

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Baeckens / Bakermat / Pelckmans | Oktober 2018 | 344 pagina’s | 9789059245716 | Vanaf 13 jaar | Deel 4 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.