Het fantastisch mooie Dierenrijk, van Blauwe Beauty tot Diepzeemonster

Op zoek naar een mooi naslagwerk over dieren? Dan is het fantastisch mooie dierenrijk iets voor jou! Een boek met mooie prenten en uitleg over dieren. De meest bijzondere dieren komen voorbij. De grootste, de snelste, de giftigste. Wil je iets lezen over slangen, vogels of zeepaardjes? Het staat er allemaal in. En als je de stippellijntjes los maakt kan je alle dieren en plaatjes uitstallen. Je eigen dierenparade als kunstwerkje.

Het fantastisch mooie dierenrijk

Het fantastisch mooie dierenrijk. Verander het boek in een kunstwerk. Bedreigde dieren, Moira Butterfield Stuart Martin

Het fantastisch mooie dierenrijk biedt een mooi naslagwerk van dieren. En voor ieder dier in het boek hebben ze een mooie naam bedacht. Van de Blauwe Beauty (papagaai) en Diepvriesheld (keizerspinguïn) tot aan Diepzeemonster (Atlantische reuzeninktvis). Van ieder dier staat een levensechte tekening en een korte omschrijving. Ook de latijnse naam is opgenomen. Daarnaast staat er overal wat de dierklasse, grootte, levensduur en beschermingsstatus is. Helaas wordt duidelijk dat er een flink aantal diersoorten bedreigd of kwetsbaar zijn. Ook wordt aangegeven welk voedsel wordt genuttigd. Een mooi boek. De plaatjes over inktvissen deden me ook weer terug denken aan het boek Sepia. Bijzondere dieren. Het fantastisch mooie dierenrijk inderdaad.

Dierenrijk, bedreigd en kwetsbaar

Het boek Het fantastisch mooie dierenrijk laat inderdaad zien hoe mooi en fantastisch dit is. Tegelijkertijd maakt het je ook bewust van de kwetsbaarheid van het dierenrijk. Bij ieder dier staat of het bedreigd wordt in zijn bestaan of niet. Dat is helaas bij het merendeel het geval. Van de 29 dieren die vernoemd zijn wordt bijna de helft bedreigd of is kwetsbaar in het voortbestaan. Daar wordt een mens niet vrolijk van. Het is dat ik al lid ben van het WNF, anders zou ik meteen lid worden.

Wist je datjes uit het dierenrijk?

Naast een overzicht van dierklassse, grootte, voedsel, levensduur en beschermingsstatus wordt in het boek het fantastisch mooie Dierenrijk ook aangegeven wat het leefgebied is. En worden 3 wist je datjes weergegeven. Wist je bijvoorbeeld dat luiaards goed kunnen zwemmen en in het water vee lsnelelr bewegen dan op het land? En wist je dat een deel van het menselijk brein ‘hippocampus’heet en op een zeepaardje lijkt? Wat niet specifiek bij de wist je datjes staat, maar wel wordt genoemd is dat babyzeepaardjes tevoorschijn kome nuit de buik van hun vader en meteen voor zichzelf moeten zorgen. Kijk, dat vind ik nou bijzonder en wist ik niet.

Specificaties het fantastisch mooie dierenrijk

Het fantastisch mooie dierenrijk. Verander het boek in een kunstwerk. Bedreigde dieren, Moira Butterfield Stuart Martin

Auteur: Moira Butterfield | Illustrator Stuart Martin | Uitgever: Condor | 9789492899545 | augustus 2019 | 64 pagina’s | meer informatie vind je hier

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.