De prins van Trots, een tweede deel vol zonden en verleiding

De prins van Trots is een boek vol zonden en verleiding. Welkom in het Koninkrijk der Zonden. Emilia heeft er alles voor over om te ontdekken wat er met haar tweelingzus is gebeurd. Zelfs als ze hiervoor de wereld van stervelingen moet verlaten en haar intrek moet nemen in de hel. Een intense zoektocht naar de waarheid, gevoed door wraak en gesterkt door alle zonde van de hel.

De prins van Trots
De prins van Trots

Synopsis De prins van Trots

Eén zus. Twee mysterieuze prinsen. Oneindig veel bedrog, gemengd met zinderende wraak… Welkom in het Koninkrijk der Zonden.

Nadat Emilia haar ziel heeft verkocht om koningin van het Koninkrijk der Zonden te worden reist ze af naar deze duistere wereld. Met naast haar de aantrekkelijke prins van Toorn. Hij stelt haar voor aan een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Het kost haar alles wat ze in zich heeft om bij haar doel te blijven. En alles op alles te zetten om wraak te nemen voor de moord op haar tweelingzus Vittoria. Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, zal moeten aannemen.

De eerste regel aan het hof van de Verdorvene is: vertrouw niemand. En door de geheimzinnige prinsen, overdadige paleizen, bijzondere feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen naar wie haar tweelingzus werkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich meer alleen dan ooit. Kan ze Toorn, haar vroegere bondgenoot nog vertrouwen? Of houdt hij duistere geheimen achter over wie hij echt is?

Kerri Maniscalco

Betreed de Zeven cirkels

In deel twee van de Koninkrijk der Zonden-serie verlaat je het warme Italië en bevind je je in de koudste hoeken van de hel. Welkom in de Zeven Cirkels…

In huize Toorn wacht Emilia op de kennismaking met haar verloofde de prins van Trots. Ondertussen maakt ze kennis met een wereld waar de waarheid moeilijk te onderscheiden is van fantasie. De zondes in de Zeven Cirkels laten je zien wat ze willen en de prinsen doen niets liever dan dit spelletje meespelen. Lukt het Emilia om zich te verzetten tegen deze duistere wereld? En zal ze de onvoorstelbare waarheid ontdekken?

De prins van Trots

Koninkrijk der Zonden (serie)

De prins van trots is het tweede deel uit de Koniningkrijk der Zonden-serie. Dat betekend dat er al een hele duistere geschiedenis aan vooraf ging. Maar hoe ging dat ook alweer?

De prins van Toorn
Nadat Emilia haar tweelingzus op gruwelijke vermoorde wijze aantreft blijft zij verscheurd door verdriet en gedreven door wraak achter. Zij zet alles op alles om de moordenaar te vinden. Zelfs als dat betekend dat ze duistere magie moet gebruiken. Magie die door haar Nonna verboden is, omdat het te gevaarlijk is. Door het gebruik van deze magie komt ze in contact met de prins van Toorn. Maar is hij echt zo verschrikkelijk als ze altijd heeft geleerd? Of kan hij haar helpen bij het vinden van de moordenaar van haar zus?

Koninkrijk der Zonden-serie
De eerste twee delen uit de Koninkrijk der Zonden-serie

Voor wie is De prins van Trots?

De prins van Trots is voor liefhebbers van duistere romantische fantasy met een spicy edge. Heb je genoten van De prins van Toorn dan zal je dit tweede deel ook zeker kunnen waarderen. Waar deel 1 in mijn herinnering wel wat braver is loopt de spanning in dit tweede deel toch een heel stuk hoger op. Dit boek bezit dan ook een aantal expliciet beschreven seksscènes waar je mogelijk rode blosjes van op je wangen krijgt. Dus mocht je hier niet van houden, dan kun je dit tweede deel uit de Koninkrijk der Zonde-serie beter overslaan. Maar als je hier wel voor open staat krijg je er een verhaal vol intriges, sensualiteit en donkerste verlangens voor terug…

De prins van Trots

Limited Edition

Ook dit tweede deel uit de Koninkrijk der Zonden-serie is weer adembenemend mooi. Ik durf zelfs te zeggen dat ik deze uitvoering nog mooier vind dan de limited edition van De prins van Toorn. En dit komt wat mij betreft door de adembenemend bedrukte schutbladen en prachtige cover. De prachtige illustraties op de schutbladen zijn een perfecte weerspiegeling van de verleidingen in het boek.

Het bedrukte boekblok van De prins van trots is net zoals zijn voorganger een echte eyecatcher. Ik heb dit boek dan ook omgedraaid in de kast staan, want het boekblok is echt veel te mooi om te verstoppen. En ook de kaart van de Zeven cirkels trok mijn aandacht. Deze staat ook in het eerdere deel. Maar omdat dit verhaal zich daadwerkelijk hier afspeelt heb ik deze eerst nog eens goed bekeken. En daar viel mij wel wat in op… wat? Dat mag je zelf gaan ontdekken.

Raad ik De prins van Trots aan?

Zeker weten! Deze duistere romantisch fantasy is zinderend spannend. Hij houdt je letterlijk op het puntje van je stoel. En slaat je om de oren met de seksuele spanning die van de pagina’s brand. Ik moest wel weer even in het verhaal komen, maar dat had vooral te maken met dat het ruim een half jaar geleden is dat ik deel één las. Maar eenmaal in het verhaal slokte het me nog meer op dan het eerste deel. De prins van trots speelt zich af in de Zeven Cirkels. En hiermee verliest het de Italiaanse warmte. Maar hier komt een plek vol donkere verlangens, duistere geheimen en mysterieuze prinsen voor in de plaats. Een plek waar ik als lezer geen genoeg van kan krijgen en hoop deze dan ook snel opnieuw te mogen bezoeken in De koning van de Hel!

Luistertip passend bij De prins van Trots

Toevallig hoorde ik tijdens het lezen deze geweldige cover van ‘In the end’ van Linkin Park feat. Fleurie. En dit nummer geeft de sfeer en het gevoel van dit boek zo perfect weer. Dus daarom is dit wat mij betreft de ultieme luister tip tijdens het lezen van De prins van Trots.

Leestips passend bij De prins van Trots

Hou je ook zo van spannende fantasy boeken verpakt in prachtige limited editions? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De prins van Trots

Auteur: Kerri Maniscalco | Vertaler: Anne-Marieke Buijs | Uitgever: Boekerij | 12 september 2023 | 416 pagina’s | 9789022597866 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.