Help een klas zonder meester! Een Meesterplan

Een kinderboek over het lerarentekort. ‘Help, een klas zonder meester’ zet dit onderwerp in de spotlight. En dat wordt gedaan op een hele humoristische wijze!

help een klas zonder meester

Help! Een klas zonder meester…. wat nu?

Sam zit in groep 8 van de basisschool. Hij baalt enorm, want de allerleukste meester die hij ooit heeft gehad, meester Pieter, gaat weg. En de school kan niet zomaar een nieuwe meester of juf vinden. Als er niet snel een oplossing komt, worden de kinderen uit zijn klas over verschillende klassen verdeeld. En dat wil Sam natuurlijk niet! Samen met zijn vrienden gaat hij een plan bedenken: een Meesterplan! Want: Help, en klas zonder meester, dat kan toch niet?

help een klas zonder meester

Een boek over het lerarentekort

Centraal thema in dit boek is het lerarentekort. En dat lerarentekort is op dit moment natuurlijk een heel actueel thema. Zelf ben ik juf, en we merken dat het steeds moeilijker om vacatures te vervullen. Gelukkig hebben wij op school dit probleem nog nooit gehad, en mijn eigen kinderen ook niet, maar vaak zat hoor je dat scholen zich in allerlei bochten moeten wringen om een vacature te vervullen.
Sam en zijn klasgenoten gaan in ‘Help, een klas zonder meester!’ hele originele oplossingen bedenken. Zo gaan ze ’s nachts posters plakken door de hele wijk (en worden daarbij gepakt door de politie) en maken ze zelfs een robotleraar. Maar dat loopt uiteindelijk helemaal uit de hand…

Superleuk, vlot leesbaar boek

Wat een leuk boek vinden wij Help, een klas zonder meester! Mijn dochter van 9 jaar leest graag boeken met het onderwerp school, of boeken over kinderen die allerlei avonturen mee maken. En dit is dus zo’n boek!
De schrijfstijl is erg vlot. Je vliegt zo door de tekst heen. De karakters van de kinderen zijn heel verschillend, en je ziet zo voor je dat dit je klasgenoten zijn. De hoofdpersoon, Sam, heeft wat meer diepgang, doordat er ook wordt ingegaan op zijn verleden in pleeggezinnen.

Tekeningen zijn een waardevolle toevoeging

De tekeningen in ‘Help, een klas zonder meester’ vind ik een goede toevoeging bij dit boek. Het is mijn ervaring dat het voor kinderen vaak heel prettig is om af en toe een tekening tegen te komen.Mijn dochter is niet echt weg van graphic novels, waar je soms meer plaatjes dan tekst hebt. In dit boek is er een mooie balans gevonden. Voor iedereen die houdt van grappige boeken, vind ik dit zeker een aanrader.

help een klas zonder meester

Specificaties Help, een klas zonder meester!

Auteur: Ilona de Jonge | Illustraties: Hanne Snel | Uitgever: Leopold │ 9789025880163│februari 2021│160 pagina’s│meer informatie vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.