Insectorama – een prachtig boek met een magisch kijkglas

Wauw! Insectorama is echt een prachtig boek. Bijzonder, opvallend en anders dan anders. Ontzettend leerzaam, en bovenal echt gewoon magisch, door het kijkglas waardoor je geheime afbeeldingen kunt onthullen.

Insectorama

Een kijkje in de wondere wereld van de insecten met Insectorama

Insecten en beestjes vind je overal, en vaak in verbijsterend grote aantallen. Ze overleefden de afgelopen honderden miljoenen jaren op onze planeet. Ben jij klaar om alles over deze verbazingwekkende wereld van de minibeestjes te ontdekken?

Op avontuur met een magisch kijkglas

Bij Insectorama zit een magisch kijkglas. Dit heeft wat weg van zo’n 3d-brilletje, dat je vroeger weleens bij boeken zag zitten. Maar deze werkt toch net wat anders. Je hebt 3 kleuren lenzen, en door elke lens krijg je weer een andere geheime wereld te zien. Als je door de rode lens kijkt, kun je de insecten onthullen. Kijk je door de groene lens, dan zie je juist de plantenwereld. En met de blauwe lens, ontdek je andere blauwe kriebelbeestjes. De ene lens kijkt wat makkelijker dan de andere, maar wij hebben gemerkt dat als je de lens voor de lens van je telefoon houdt, je deze afbeeldingen nog veel beter kunt onthullen.

Maar wat mogelijk nog makkelijker is: achterin het boek Insectorama staat een QR-code, waarmee je je telefoon tot een magische lens kunt omtoveren, en dit werkt echt perfect! Ik merk dat mijn kinderen zich lang kunnen vermaken met het bekijken van deze bijzondere illustraties.

Toffe weetjes over insecten met een prachtige lay-out

Al voordat ik dit boek in huis had, wist ik dat ik dit geweldig zou vinden. Eerder heb ik al ‘Dinorama‘ mogen reviewen, en dat was natuurlijk een soortgelijk boek. Daarom was ik heel blij met Insectorama. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens heel leerzaam. In het boek staan hele interessante weetjes. Zo ontdekte ik dat het totale gewicht van alle insecten op de wereld ongeveer 70 keer meer is dan dat van alle mensen. En dat ten minste 42 procent van alle beestjes met uitsterven bedreigd zijn.

De opbouw van Insectorama is ook heel mooi, elk hoofdstuk staat er een continent centraal. Je leest dan eerst wat algemene informatie, gaat vervolgens naar het uitkijkpunt (waar je met je magische vergrootglas gaat speuren) en leert vervolgens in de soortengids alles over de insecten van dat continent én andere kruipende kriebeldiertjes. Naast de continenten wordt ook de onderwaterwereld genoemd én de prehistorische beestjes.

Zo maak het tot een compleet boek. Het boek Insectorama ziet er echt heel tof uit. Bij de soortengids worden de insecten in zwart wit afgebeeld (en dat maakt heel nieuwsgierig naar de echte kleuren, dus we hebben toch af en toe Google geraadpleegd). Voor alle dierenliefhebbers groot en klein zou ik Insectorama zeker aanraden!

kriebelbeestjes

Specificaties ‘Insectorama’

Auteur: Barbara Taylor | Illustraties: Carnovsky | Vertaling: Saskia Martens | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002277245 | 25 oktober 2022 | 64 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.