Meester Monster, een boek van Joep Heinen

Wat als de nieuwe directeur vreemde dingen doet? En heel veel leerlingen op school in de ban zijn van hem? Dan ga je op onderzoek uit! Meester Monster lees je het liefst in één adem uit.

meester monster

Meester monster en juf Joyce

Toen ik de achterkant voorlas aan mijn kinderen riep Isabel gelijk “Jij bent ook Juf Joyce!”. Dat trok al hun aandacht, maar toen ik vertelde dat de nieuwe directeur eigenlijk een monster was, zaten er opeens twee kinderen op mijn schoot. “Kom mama, ga maar voorlezen.” En zo zat ik op een donderdagmiddag het boek van Joep Heinen voor te lezen. Het was net binnengekomen en mijn kinderen waren al helemaal in de ban van dit boek.

boek voetbal

In één adem uit

Ik dacht om één hoofdstuk per dag voor te lezen uit Meester Monster, maar daar dachten mijn kinderen toch even anders over. Joshua wilde heel graag weten waar dat monster vandaan kwam. Na elk hoofdstuk had hij vragen en wilde hij weten wat er daarna zou gebeuren. Wie zijn die twee agenten? En waarom is de oude directeur weg? Is dat hondje in het gat gevallen? Het boek zorgt voor vragen, maar goede vragen. Vragen waardoor je dus door wil lezen en zo kwam het dat ik hem in één dag uit las. Tot grote vreugde van mijn kinderen.

boek

Meester Monster trekt de aandacht

En niet alleen mijn kinderen wilden dat ik door las in Meester Monster. Ook de groep 5 waar ik hem voor las, vond het jammer dat ik na een kwartier weer moest stoppen. Dit boek gaat namelijk over groep 5 en daarom leek het mij leuk om hem daar voor te lezen. Ik heb hem nog niet uit, maar ze zijn geboeid. Komt het doordat de juf Joyce heet of omdat het over een monster gaat? Ik weet in ieder geval dat kinderen door willen lezen. Ze willen meer horen en weten hoe het af loopt.

Tekeningen door een oud-leerling

Joep Heinen is leerkracht en gebruikt zijn verhalen in zijn lessen. Het verhaal Meester monster mist nog iets en Joep weet wie hij hiervoor kan vragen. Zijn oud-leerling Daan van Bommel is illustrator en wanneer zijn oud-leraar vraagt of hij tekeningen voor zijn verhaal kan maken twijfelt hij geen moment. Het laatste stukje van deze “puzzel”. Het zijn mooie tekeningen die ook nog ruimte overlaten voor je fantasie. Alsof ze met krijt zijn getekend. Joshua vindt het gek dat sommige kinderen geen mond hebben en niet elk detail is getekend. Ik vind dat hij hierdoor je fantasie ook de ruimte geeft. Het geeft de lijnen weer en jij mag hem invullen. Goed gedaan!

meester monster

Meester monster is een spannend (voor) leesboek

Ben jij op zoek naar een spannend (voor) leesboek dan is Meester Monster het boek dat jij moet hebben. Het is niet een eng boek, maar een boek die ervoor zorgt dat je het volgende hoofdstuk wil lezen. Het maakt je nieuwsgierig en voor je het weet ben je al bij het einde. Een boek voor zowel op school als thuis!

Specificaties Meester Monster

Auteur: Joep Heinen │Illustrator: Daan van Bommel │Uitgever: Levendig uitgever │9789491740954 │ februari 2021 │ 120 pagina’s │ meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

meester monster
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.