Het andere verhaal, een reis langs kunst uit het Marokkaanse modernisme

‘Het andere verhaal’ is geschreven en samengesteld door Abdelkader Benali. In ‘Het andere verhaal’ neemt Benali je mee langs allerlei kunstwerken en kunstenaars van Marokkaanse komaf. Hij vertelt daarin wat de kunstenaars in de kunstwereld betekenen, maar ook welke betekenis hij er zelf aan geeft. Een leuk boekje voor nieuwsgierige kunstliefhebbers! De verhalen zijn leuk om te lezen, het geeft meer beeld en verdieping aan de kunst. Als je het leest ben je gelijk benieuwd over welk kunstwerk hij het heeft: gelukkig zijn er wat foto’s opgenomen in het boek.

Abdelkader Benali

Waarom een reis langs de kunstenaars?

In het voorwoord van ‘Het andere verhaal’ schetst Benali waarom hij het kijken naar kunst interessant en belangrijk vindt. Het opent je zintuigen voor nieuwe dingen, het is soms ontregelend. Nieuw in de zin van onontdekt, anders dan het normale leven, een ontdekkingstocht. In ‘Het andere verhaal’ vertelt Benali over de kunstenaars, hun achtergrond en wat hun werk betekent. Middenin het boekje staan foto’s van de kunstwerken, daarmee gaat het boekje extra leven. Een extra google zoektocht levert nog meer beelden op, leuk om te doen.

‘Het andere verhaal’ in de Marokkaanse cultuur

Elke kunstenaar heeft een ander verhaal en ook een andere ingang bij Benali. Maar door het lezen van de verhalen in dit boekje krijg je ook een blik in de Marokkaanse geschiedenis en cultuur. Zeker als het gaat om Benali’s eigen achtergrond. Van opgroeien in een klein huis met 8 kinderen, tot Marokkaanse bruiloften. En van de medina in Fez naar Maastricht en Enschede. Moderne kunst en fotografie, ‘Het andere verhaal’ is heel afwisselend. Zo is het boek niet alleen een reis langs Marokkaanse kunstwerken, maar ook een reis door een levensverhaal, ontmoetingen met anderen en de geschiedenis van Marokko.

Specificaties ‘Het andere verhaal’

Auteur: Abdelkader Benali | Uitgever: Arbeiderspers | April 2022 | 9789029547550 | 96 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het andere verhaal
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.