Mijn eerste boek over de aarde, een informatieboek

Een mooi doorkijkboek met veel verschillende informatie en interessante weetjes over de aarde. Want wat is de aarde nou eigenlijk? Mijn eerste boek over de aarde is een prachtige eerste kennismaking met de aarde boek nieuwsgierige kinderen.

Mijn eerste boek over de aarde

Mijn eerste boek over de aarde

Dit boek gaat over de aarde en de ongelooflijke dingen die er op onze planeet gebeuren: van ver in de ruimte tot diep onder de grond. De aarde is onze thuis. In en rond die aarde gebeurt zoveel meer dan de grond onder je voeten je doet vermoeden. Het is belangrijk dat we goed voor onze aarde zorgen, zodat mensen en dieren er veilig en gezond kunnen leven. De aarde zorgt op heel veel manieren voor ons, maar wij moeten ook zorg dragen voor de aarde. Ontdek hoe de verschillende delen van de aarde samenwerken zodat de wereld voor ons leefbaar is. Duik in de aarde en neem zelf een kijkje in Mijn eerste boek over de aarde.

Doorkijkpagina’s

De transparante doorkijkpagina’s in Mijn eerste boek over de aarde zijn deels bedrukt. Dit geeft een speels effect en zorgt ervoor dat de afbeeldingen in elkaar overlopen. In combinatie met de andere illustraties is er dus genoeg te bekijken tijdens het (voor)lezen.

Mijn eerste boek over de aarde

Heel veel informatie

Mijn eerste boek over de aarde is echt een heel leuk informatief boek. Wel staan er aantal moeilijke woorden in. Ondanks dat deze woorden goed uitgelegd worden maakt dat het verhaal soms wel wat moeilijk. Daarnaast is het ook gewoon veel verschillende informatie. Wij hebben het boek in delen gelezen om zo de hoeveelheid te verdelen.

Van de ruimte tot aan diep in de aarde. Het gaat over land en onze zeeën en oceanen. Mensen en dieren. Maar ook worden verschillende processen zoals het ecosysteem en de beweging van water tussen land, oceaan en atmosfeer uitgelegd.

De duidelijke illustraties in dit boek helpen bij het uitleggen van de werking van de aarde. Verschillende keren hebben mijn dochter en ik samen naar de afbeeldingen gekeken en de tekst herhaald om het goed te snappen.

Wat mij betreft is dit echt een interessant boek voor kinderen die graag van alles willen weten.

Mijn eerste boek over de aarde

Klimaatverandering

In het boek leren kinderen over klimaatverandering. En worden zij vervolgens bewust gemaakt van de impact hiervan.

Als dieren en planten zich niet aan de veranderingen kunnen aanpassen, zullen ze uitsterven.

Uit Mijn eerste boek over de aarde

Mijn dochter was hier echt wel even stil van. Gelukkig gaat Mijn eerste boek over de aarde vervolgens verder met tips. Zoals wat kun jezelf doen om beter voor onze aarde te zorgen?

klimaatverandering

Specificaties Mijn eerste boek over de aarde

Auteur: Hannah Alice | Uitgever: Davidsfonds Infodok | 26 januari 2023 | 18 pagina’s | 9789002277979 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mijn eerste boek over de aarde
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.