40 by Studio Piet Boon, een iconische Nederlandse ontwerper

Waar denk jij aan bij het woord design? Ik word meteen altijd wel blij van dat woord. Want voor mij betekent dit ontwerpen met een doel, een visie en altijd met een verhaal. Piet Boon is zo’n naam wat staat voor ontwerpen die perfect in balans zijn. Zowel voor binnen als buitenshuis. Ken jij deze naam? Al 40 jaar lang is Boon actief. Hoog tijd voor een passend prachtig boek met 40 jaar designs van zijn hand. Laat je meenemen in zijn wereld van iconische en 40 sprekende ontwerpen in 40 by Studio Piet Boon.

voorkant cover kader 40 by Studio Piet Boon terra design cadeautip

Wie is Piet Boon?

Piet Boon (Koog aan de Zaan, 1958) is een Nederlands meubel- en interieurontwerper. Boon begon zijn loopbaan als aannemer. Samen met Karin Meyn leidt hij een ontwerpstudio, een team van architecten en ontwerpers. Daarnaast ontwikkelt en ontwerpt Piet Boon Studio voor derden nieuwe producten. Kenmerken voor Boon zijn stijl zijn strakke lijnen, soberheid en een klemtoon op verticaliteit. Denk aan de hoge deuren en haardopening. Iets wat momenteel ook helemaal hip is in een interieur. Hij ontwerpt ook beeldhouwwerken voor in huis maar hier wijkt hij juist weer af. Deze beelden bevatten juist ronde vormen.

Boon ontwerpt ook nog eens huizen en zelfs complete wijken. In 2006 ontwierp hij een drijvende wijk nabij Almere. Ook ontwerpt hij de wijk rond de nieuwe jachthaven aan de Schelphoek in Hoorn. Boon ontwierp in 2006 een limited edition-versie van de auto Range Rover Sport, welke in 2011 een tweede editie kreeg die uitgevoerd was in een gematteerde ’two-tone’ combinatie in Off Black en Piet Boon Grey. Dat laatste is wederom ook weer kenmerkend, de kleur grijs die hij graag gebruikt in zijn designs. En voilà je hebt uitleg over het coverontwerp van 40 by Studio Piet Boon.

Het boek 40 by Studio Piet Boon samenvatting

40 jaar al ontwerpt Piet Boon alleen en met een team de meest uiteenlopende projecten. Van meubels tot complete wijken, een auto tot vakantiewoningen. Een kleur is naar hem vernoemd en nog is zijn creativiteit niet op. Zijn naam gooit hoge open op in zowel binnen- als buitenland. Bijzonder is dat zijn succes niet alleen voor de korte termijn is. Na 40 jaar kan je wel met zekerheid zeggen dat Boon succesvol is over heel de wereld en voor de lange termijn. Zijn naam is dan ook verbonden aan ontwerpen die staan voor innovatie en excellentie. 40 by Studio Piet Boon is een boek wat als een testament kan dienen voor die 40 jaar van excellerende creatieve ontwerpen. Het bevat tevens 40 uiteenlopende designs.

40 by Studio Piet Boon bevat indrukwekkende foto’s. Daarnaast krijg je een boeiende inkijk in de studio meest recente projecten met uiteraard ook de iconische producten. Dit alles doet Piet Boon natuurlijk niet alleen. Het gaat in samenwerking met klanten en komt voort vanuit een divers getalenteerd team. Dit is een belangrijk fundament voor de wereldse grootsheid die Boon heeft weten te bereiken met zijn naam en ontwerpen.

Herbert Ypma heeft dit boek vormgegeven met toestemming. Hij belicht diverse kanten vanuit de merknaam Boon. Het team, de studio, de man, ontwerpen, kunst, filosofie en geschiedenis. 40 by Studio Piet Boon is een boek wat qua vormgeving en gewicht indrukwekkend is. Perfect passend bij de inhoud, want wat is dat ook indrukwekkend.

Prachtig cadeauboek

40 by Studio Piet Boon is een prachtig boek. Het is echt groot en zwaar, imposant in formaat maar ook qua inhoud. Ik vind het echt mooi vormgegeven en passend bij de uitstraling van Boon. Of je nou bekend bent met dit werk of niet, ik denk dat het voor iedereen wel boeiend kan zijn. Mits je een subliem oog voor design en ontwerp kan waarderen. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar wat Boon bereikt heeft gaat verder dan smaak. Hij heeft echt zoveel hoeken van diversiteit bezocht wat mogelijk is qua designen, alleen en met een team, daar kan ik alleen maar respect voor hebben.

Dit boek is echt een prachtig coffee table book. Je leest het niet in één keer uit. Pak het juist er telkens bij en laat je even meenemen in de teksten en prachtige foto’s. Let wel op: 40 by Studio Piet Boon is in het Engels.

40 by Studio Piet Boon inkijkexemplaar

Nou is dit boek natuurlijk ontzettend bijzonder op diverse manieren en ik snap dat je zoekt naar een 40 by Studio Piet Boon inkijkexemplaar. Alle foto’s in mijn recensie heb ik zelf gemaakt en geven je hopelijk een goede kijk op hoe dit boek er van binnen uitziet. De opmaak, vormgeving en sfeer is door het hele boek gelijk.

Boekentips passend bij 40 by Studio Piet Boon

Door deze recensie kom ik erachter dat we bij StoerLeesVoer nog wel wat kunnen werken aan ons aanbod van design boeken! Maar gelukkig is er ook een overlap met architectuur en fotografie dus mijn tips sluiten aan bij die thema’s.

Specificaties 40 by Studio Piet Boon

Auteur en vormgeving: Herbert Ypma | Uitgever: Terra | Oktober 2023 | 500 pagina’s | 9789089899767 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.