Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo, een kleurrijk deel

Mijn collectie kinderboeken met Frida Kahlo in de hoofdrol begint langzaam toe te nemen. Ik ben erg blij dat deze kleurrijke dame haar weg naar kinderboeken weet te vinden. Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo is de nieuwste in mijn collectie. En ik mag fijn weer in deze inspirerende wereld duiken van de Mexicaanse kunstenares.

hoofd Mijn gouden boekje Frida Kahlo

Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo

Een Gouden Boekje over de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Als jong meisje overleefde ze een ernstige ziekte en een zwaar ongeluk. Toen ze maandenlang in bed moest liggen om te herstellen, begon ze zichzelf te schilderen. Uiteindelijk werd ze wereldberoemd met haar prachtige schilderijen die tegenwoordig in musea over de hele wereld te zien zijn. In dit boekje, met kleurrijke tekeningen in de stijl van Frida, lees je het inspirerende verhaal van deze bijzondere vrouw.

Ik schilder mezelf want ik ben zo vaak alleen.

Uit Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo

Gouden Boekjes

De Gouden Boekjes zijn inmiddels een bekende serie met de immer mooi glimmende gouden ruggen. Soms maken ze een uitstapje naar andere kleuren zoals met dit Efteling Sprookjes boek. Dit noemen ze dan weer ‘Blinkende’ boekjes. Ik ben zelf niet per se een spaarder van deze serie. Maar ben er wel mee bekend. En toen ik deze versie zag met een voor mij geliefde kunstenares, kon ik niet wachten met reviewen! Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo stelt me gelukkig niet teleur.

Mijn gouden boekje Frida Kahlo

Trouw en anders

Het Gouden Boekje Frida Kahlo is trouw aan haar verhaal en afkomst. Het weet goed de sfeer te pakken. Het is wel wat mooier en vrolijker gemaakt. Frida kent namelijk ook erg donkere periodes wat weer in haar kunst terug kwam. Haar leven is een continu gevecht geweest. Een gevecht wat ze altijd dapper aanging. Dat maakt deze dame zo inspirerend. Ze pakte het leven met beide handen vast, ook als het even niet goed ging. Ze keek het recht in de ogen en dook er middenin.

Ook kenmerkend voor Frida zijn haar (uni)wenkbrauw en haar snor. Dat laatste wordt weggelaten in Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo. Dit gebeurd regelmatig in prentenboeken over haar. Inmiddels is haar wenkbrauw wel geaccepteerd maar haar toch wel aanwezige snor lijkt dit nog niet te zijn. Vind ik het storend? Ergens wel, Frida omarmde hoe ze was en ook haar uiterlijk. Waarom zouden wij dit dan veranderen? Het is juist heel inspirerend hoe ze haar uiterlijk accepteerde en “schijt” had aan anderen.

Verhaal

Het verhaal in Mijn Gouden Boekje over Frida Kahlo is interessant. Ondanks dat ik al meerdere boeken heb over haar. Toch staan er weer voor mij nieuwe dingen in. Ik krijg een beetje het idee dat er goede research is gedaan naar zowel haar leven als naar andere kinderboeken over Frida. Het kan toeval zijn maar er staan echt wel weer andere dingen in. Het stukje over de bijzondere middelbare school waar ze naar toeging en hier nogal wat kattenkwaad uithaalde, was bijvoorbeeld nieuw voor me. (Of vergeten, ook dat gebeurd wel eens)

Ik vond het dan ook erg leuk dat dit is opgenomen in Mijn Gouden Boekje over Frida Kahlo. Mijn dochter ook die had meteen allemaal vragen hoe het is afgelopen met de ezel in school. Ook vond ik het begin stukje, dat ze als kind al veel ziek was en toen al in haar adem op ramen tekende, een erg leuke toevoeging.

Viva la vida

Frida Kahlo
Mijn gouden boekje Frida Kahlo

Vrolijke kant van Frida Kahlo

Mijn Gouden Boekje over Frida Kahlo is een vrolijk boekje over deze kleurrijke kunstenares. Haar kracht en kleuren worden voornamelijk beschreven. Ook wel hier en daar haar excentrieke kantjes. Maar de zware dingen komen kort aan bod zonder echt de diepte in te gaan. Ik denk dat dat een prima keuze is. Het zorgt voor afwisseling in het inmiddels groeiende aanbod van Frida prentenboeken.

De illustraties weten de warmte en kleuren goed te vangen en dat is ook een mooie kant van haar. Het is een vriendelijk boek en geschikt voor jonge (voor)lezers. Het verhaal van Frida is een inspiratie op diverse niveaus en ik ben blij dat haar erfgoed nog zo in leven wordt gehouden. Mijn Gouden Boekje over Frida Kahlo is een mooie toevoeging aan onze collectie. Zowel ik als mijn dochter hebben het met veel plezier gelezen. Dat zit wel snor…;)

Specificaties Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo

Auteur: Silvia López | Illustraties en cover: Elisa Chavarri | Uitgeverij: Rubinstein | Vertaald door Mascha de Vries | 9789047629061 | Agustus 2021 | 32 pagina’s | Vanaf 3 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.