Beertje Probeertje gaat naar de dokter, een lief leerzaam prentenboek

Een uitstapje maken naar de dokter kan voor de eerste keer best spannend zijn. Als volwassen ken je de manier van omgang, maar voor een kind is dit allemaal nieuw. Wat is en doet een dokter eigenlijk en waarom moet je daar heen? Beertje Probeertje neemt je tijdens dit verhaal aan de hand mee en geeft je antwoord op deze vragen.

Beertje probeertje gaat naar de dokter

Een kennismaking met Beertje Probeertje

Beertje Probeertje heeft een eigen reeks waarin je samen met hem de nieuwe avonturen aan gaat. Zo zijn er al eerdere edities uitgebracht. Hij gaat voor het eerst logeren of zelfs voor het eerst op schoolreis. Dit kan allemaal best spannend zijn maar samen probeer je de nieuwe situatie onder ogen te zien en hoef je het niet alleen te doen.

Tijdens ‘ Beertje Probeertje gaat naar de dokter’ ga je samen op een nieuw avontuur. Ditmaal gaat het avontuur naar de dokter en wordt er stap voor stap verteld wat er gaat gebeuren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je op een fijne manier voorbereiden. Beertje Probeertje helpt jou hier doorheen en ondergaat samen met jou de situatie.

Beertje probeertje gaat naar de dokter

De vriendelijke benadering

In Beertje Probeertje worden er met de illustraties van Eline van Lindenhuizen een zacht en toereikend verhaal verteld. Op elke bladzijde zijn zij herkenbaar geillustreerd en hierdoor kan je je ook makkelijker in hen verplaatsen. Je gaat aan de hand met ze mee door het prentenboek. Mede hierdoor kan je nadenken over hoe iemand zich kan voelen en wat er dus eigelijk gebeurt tijdens een doktersbezoek.

De tekst vertelt stap voor stap wat je er van kan verwachten. Waarom mensen naar een dokter moeten en wat ze er allemaal kunnen doen. Vervolgens zie je op de illustraties dat Beertje Probeertje ook wordt gecontroleerd en kan je hier mooi in de onderbouw het gesprek over aan gaan of zelfs spelen.

Mijn mening over Beertje Probeertje gaat naar de dokter

Mijn eerste knuffel die ik overal mee naar toe nam was een beer, lijkend op Beertje Probeertje. Bij het zien van de voorzijde moest ik daar direct weer aan terug denken. Als ik iets spannend vond nam ik hem overal mee naar toe, als een soort steun. Dat herken ik terug in dit verhaal. Voor de eerste keer naar een dokter kan een kind als spannend ervaren. Om daar een steun, in de vorm van een knuffel, bij te hebben kan het extra zelfvertrouwen geven.

In de klas kan het prentenboek op meerdere vlakken worden ingezet. Het past perfect in het thema van ziekenhuis of dokter. Tevens kan ingezet worden bij nieuwe situaties aangaan en uit je comfort zone stappen. Maar bovenal kan het dienen als een heerlijk voorleesboek met illustraties ter ondersteuning of zelfs als praatplaat zonder de tekst. Laat de kinderen hun fantasie gebruiken en het verhaal vertellen.

Andere boeken van Clavis

Beertje probeertje gaat naar de dokter

Specificatie van Beertje Probeertje gaat naar de dokter

Auteur & Illustrator: Eline van Lindenhuizen | Uitgeverij: Clavis | juni 2023 | 32 pagina’s | 9789044851991 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Beertje probeertje gaat naar de dokter
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.