Herfst voorleesboeken, een selectie van 5 leuke boeken

Ja het is herfst en nu de kinderboekenweek voorbij is kan ik natuurlijk niet achter blijven met een leuke boekenblog over herfst voorleesboeken.

Ik heb 5 leuke boeken gevonden in mijn boekenkast waarvan 2 gekregen voor een review. Het favoriete herfst voorleesboek bewaar ik als laatste! Dus lees vooral even verder.

hoofd Herfst voorleesboeken

De spin die het te druk had

Herfst voorleesboeken

Sja iedereen kent de bekende schrijver Eric Carle wel van Rupsjenooitgenoeg. Dit boek heb ik sinds een tijdje in mijn boekenkast gevonden op een rommelmarkt en de kinderen vinden het een heel leuk boek. Ze doen vrolijk mee met de dierengeluiden en na afloop doe ik steevast het kietelversje van de spinnetjes.

herfst voorleesboeken de spin die het te druk had

Alle dieren van de boerderij willen graag met de spin spelen, maar de spin heeft het te druk met het weven van haar web. Uiteindelijk vangt ze gelukkig de vervelende vlieg die je op elke pagina kunt zoeken met de kinderen.

Auteur: Eric Carle & Martine Schaap | Uitgever: Gottmer | 9789025718992 | september 2009 | 22 pagina’s | meer informatie lees je hier of bij je lokale boekhandel

Eegje egel

Nog zo’n favoriete schrijver, Dick Bruna. Speciaal voor de herfst omdat het over een egeltje gaat die op zoek is naar een warme das. Helaas let ze niet goed op en wordt geraakt door een wagen. Gelukkig is daar een lieve jongen die voor haar wil zorgen. Want!: Als iemand erge pijn heeft, dan zorg je daar toch voor!

Heerlijk die herfst voorleesboeken verhalen met goede moralen voor jonge kinderen!

Eegje egel van uitgeverij Mercis, is helaas niet meer verkrijgbaar bij Bol.

Bobbi naar het bos

Bobbi naar het bos

Bobbi wordt hier vaak voorgelezen de kinderen zijn dol op zijn avonturen. In dit avontuur gaat Bobbi naar het bos en neemt allemaal schatten mee om er daarna wat mee te gaan knutselen. In het bos speelt hij verstoppertje met Ollie en valt met zijn billen in een stapel bladeren. Maar bovenal heeft hij veel plezier en daar gaat het om!

herfst voorleesboeken

Bobbi geniet net als de kinderen van de prachtige bladeren die er nu te vinden zijn en gaat er ook lekker mee knutselen!

Bobbi – 3 in 1 (Naar het bos, Op vakantie & Is ziek) | Auteur: Monica Maas | 9789020659122 | 78 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Het giezelfeest in herfst voorleesboeken

Ja het is al weer bijna Halloween! Vorig jaar schreef ik al een leuke blog over halloweenboeken. Maar deze heb ik er nu ook bij. Liesbeth Slegers is een favoriete schrijfster van mij en ook dit boek is weer op een leuke manier geschreven zodat ook jonge kinderen het leuk vinden om uit voorgelezen te worden. Er staat zelfs een leuk knutselidee in om een grote spin te maken met een ballon en 8 rietjes! (jammer dat mijn ballonnen op zijn.)

herfst voorleesboeken het griezelfeest

Saar in de herfst

Ja eindelijk de favoriet van mij en de kinderen!

Pauline Oud schrijft en tekent zo onwijs leuk! De kinderen vinden dit boek geweldig. Het is lekker groot, heeft leuke tekeningen, is helemaal van deze tijd ( ga maar naast de paddenstoelen zitten dan maak ik een foto voor papa en mama), staat vol met kinderliedjes en knutselideeën en ja dan is het niet zo gek dat zowel ik als de kinderen dit boek elke keer weer pakken om uit voor te lezen! Een geliefd item in herfst voorleesboeken.

In dit boek gaat Saar samen met oma op pad naar haar moestuin. Onderweg komen ze in het bos en vinden daar allemaal kastanjes, eikels, beukennootjes en dennenappels. Ook komen ze een appelboom tegen en allemaal dieren.

In de moestuin van oma mag Saar een mooie pompoen uitzoeken. Samen met oma maakt ze hier een pompoenmannetje van.

Herfstknutsels

In het boek staan verschillende herfstknutsels uitgewerkt en ook staan er leuke kinderliedjes in die herkenbaar zijn voor de kinderen.

Auteur: Pauline Oud | Uitgever: Clavis | 9789044828191 | augustus 2016 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Meer tips voor herfst voorleesboeken

We hebben nog een mooie themablog met veel leuke herfstboeken! Voor jong en oud.

https://www.stoerleesvoer.nl/bzzz-in-het-bos-een-bijna-aaibaar-boek/

Veel plezier met voorlezen weer!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.