Het kleurenmonster, een prentenboek over emoties

Prentenboek het kleurenmonster gaat over emoties. En dat is voor veel jonge kinderen nog best een lastig iets! Ten eerste wat zijn emoties, hoe herken je die, hoe erken je dat je die emotie hebt en hoe verwoord je die emotie. Ja de meeste volwassenen hebben daar al moeite mee.

het kleurenmonster

Het kleurenmonster

Het kleurenmonster helpt kinderen de emoties te begrijpen en te verwoorden. Want emoties zijn lastig. Vele volwassenen hebben moeite om zich te uiten. Schamen zich bijvoorbeeld om te huilen als ze verdrietig zijn en dringen dit weg. En tegelijkertijd zijn volwassenen verbaast als een kind buikpijn heeft, waar dit eigenlijk niet klopt omdat het kind verdrietig of boos is bijvoorbeeld. We troosten kinderen en zeggen dat ze nu wel kunnen stoppen met huilen, terwijl het best OK is om te huilen! 

het kleurenmonster

“Emotie” taal voor kleine kinderen

In dit prentenboek volgen wij het kleurenmonster. Deze is een beetje in de war, gelukkig wil een meisje het kleurenmonster wel helpen. Ze ziet dat het kleurenmonster van alles door elkaar heen voelt. Het meisje gaat de emoties sorteren.

  • Geel is voor blijdschap. Je lacht, je danst, je speelt en wilt dit gevoel graag delen.
  • Blauw is voor verdriet. Net als de regen en de zee. Je wilt je verstoppen en alleen zijn.
  • Rood is voor woede. Je vindt iets oneerlijk en wilt je woede eruit gooien.
  • Zwart is voor angst. Donker als de nacht. Je voelt je klein en onzeker.
  • Groen is voor kalmte. Je bent rustig en fris net als het gras.

Al je gevoelens hebben dus een andere kleur. Zet ze op een rij, geef ze een plek en je voelt je weer goed.

Het kleurenmonster wordt roze! Roze is voor…

Het kleurenmonster is een krachtig prentenboek voor iedereen die met jonge kinderen werkt of zelf kinderen heeft die soms wat extra hulp nodig hebben om de emoties te verwoorden. De illustraties zijn prachtig getekend op een kinderlijke manier met krijttekeningen. En foto’s van knutselwerken van papier en karton. Compleet in de kijkwereld van het jonge kind.

Kleurenmonsters

Omdat Het kleurenmonster zo veel aanknopingspunten biedt, is het extra leuk dat er in een gelimiteerde oplage een set van zes pluche kleurenmonsters verkrijgbaar is. De eerste sets liggen binnenkort in boekwinkels en vanaf half juni zijn ze ook verkrijgbaar via www.vierwindstreken.com. De monsters hebben verschillende kleuren en kijken zoals ze zich voelen.

Specificaties Het kleurenmonster

Auteur:  Anna Llenas | Uitgeverij:  De Vier Windstreken |  9789051165906 | 48 pagina’s | maart 2017 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd het kleurenmonster
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.