Het grote boek van alle dingen, een kleurrijk en geordend boek

Het grote boek van alle dingen past perfect in ons huis van alle dingen. Ik probeer echt wel om het huis een goede balans te laten hebben tussen volwassen en kind. Maar regelmatig is het een slagveld van alle dingen die er maar te vinden zijn. Dit boek is overigens helemaal niet rommelig, maar juist heel netjes geordend. En dat straalt rust uit. Lekker heel veel te zien, maar toch rust. Lees maar mee en ontdek.

Het grote boek van alle dingen

Het grote boek van alle dingen

Wat wil jij worden als je later groot bent? Muzikant, schoonheidsspecialist, dokter, kok, monteur of misschien wel computerwetenschapper? Alle dingen die je in deze (en nog veel meer) beroepen gebruikt, staan netjes geordend in Het grote boek van alle dingen. Sla het grote boek open en ontdek alles wat je nodig hebt om de klus te klaren. En weet je ook het antwoord op de vragen die erbij staan?

Geordend verdwalen

Wat een heerlijk vol geordend boek is dit! Het staat echt bomvol plaatjes en dingen. En toch straalt het rust uit. Het begint bij muzikant en daar zie je alles wat hiermee te maken heeft. Mijn retro hart maakt een blij sprongetje bij het zien van een vinylplaat, cassettespeler en een cassette. Wij draaien graag plaatjes en mijn dochter herkent dit dan ook. Bij de verschillende beroepen staat ook leuke vragen zoals: “Op welke van deze instrumenten moet je blazen?”. Ook staat er een een klein tekstwolkje met leuke aanvullende weetjes. Een goed begin van het grote boek van alle dingen.

We gaan ze diverse beroepen langs. Kunstenaar, visser, padvinder, dokter, monteur, kok enzovoort. De diversiteit is echt heel leuk! Wat ook opvalt is het zachte kleurenpalet. Na schoonheidsspecialist krijgen we nog extra bladzijdes met vragen. Je ziet de eerdere beroepen terug en nu staan er 3 items bij die er niet bij horen! Kan jij alle voorwerpen vinden die niet passend zijn? De antwoorden staan onderop en de antwoorden van de eerdere vragen staan achterin. Ook zien we op de allerlaatste bladzijde nog een laatste leuk spelelement.

Alles wat je nodig hebt om de klus te klaren

Wat een leuk feestje is dit boek. Mijn jongste dochter wijst en benoemt wat ze herkent. Mijn oudste dochter bekijkt inderdaad echt per beroep wat nodig is. Ze zoekt, vraagt en kijkt. De extra speelelementen maken het boek nog leuker. Ik vind de illustraties en kleuren heel fijn. Het is ondanks de drukte toch aangenaam rustig en overzichtelijk. Het grote boek van alle dingen lees je niet in 1 keer uit, maar is echt een boek om in te dwalen en om erbij te pakken. Heel tof!

dokter

Specificaties Het grote boek van alle dingen

Auteur: Mia Cassany | Illustraties: Maria Suárez Inclán | Uitgever: Baeckens | November 2019 | 9789059247437 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je plaatselijke boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.