Wij houden van kunst bij StoerLeesVoer. Het is zo mooi, belangrijk en leuk tegelijk. Ook als het je niet aanspreekt doet kunst iets, kunst prikkelt altijd. Het verrijkt jouw perspectief namelijk en dat is heel belangrijk voor een ieder. Want met een ruimer perspectief is de wereld opeens veel diverser gekleurd. Is er niet alleen maar meer zwart wit. En stappen we allemaal veel meer het grijze vlak in. Ook laat kunst ons nadenken over jouw eigen persoonlijke voorkeuren, gevoelens en emoties. Het geeft gelaagdheid aan jezelf, jouw manier van kijken en de wereld. Hoog tijd voor een nieuwe themablog: Boeken thema kunst, een overzicht vol met diverse kunstenaars voor jong en oud.

hoofd Boeken thema kunst

Onze boeken thema kunst

Kunst is tijd- en leeftijdloos. Elke tijd kent wel weer een andere soort kunstvorm en leeftijd kan een rol spelen van hoe je kunst ervaart. Maar voor jonge kinderen is het al een goed idee om kunstboeken aan te bieden. Soms verteld een kunstwerk meer dan woorden. Soms raakt het een gevoel. Maar het verrijkt altijd en geeft meer verdieping aan je perspectief. En ik denk echt dat dit heel belangrijk is voor de wereld en een gezonde maatschappij. Ongeacht of je kunst mooi vindt of niet. De nuance en het effect is zoveel groter. Ook als het niet mooi is, leer je iets en geeft de prikkeling je actief iets mee. Hoog tijd voor onze mooie boeken plus extra´s. Boeken thema kunst: een overzicht vol met diverse kunstenaars voor jong en oud. Want jong mag met oud meekijken en andersom ook! Dat maakt dit thema zo leuk en toegankelijk.

1. Frida Kahlo

Een persoonlijke favoriet in boeken thema kunst, en niet van mij alleen. Frida Kahlo is een naam die nog steeds mensen over heel de wereld weet te inspireren. Deze kunstenares uit Mexico kent een heftig levensverhaal met als kern kracht, moed, feminisme en jezelf zijn. Er zijn vele diverse boeken over haar te lezen, ook voor jonge lezers waarbij het iets minder heftig is. Haar kunst is rauw, direct en dromerig tegelijk. Hieronder onze diverse boeken waarvan we reviews met eigen foto´s en soms zelfs video hebben. Nummer 4 is denk ik mijn favoriet.

  1. Kind: Mijn Gouden Boekje Frida Kahlo
  2. YA en volwassen: Wat zou Frida doen? Een gids voor meer lef in je leven
  3. Kind: Frida Kahlo Van klein tot groots
  4. Kind, YA en volwassen: Frida, een kunstig pareltje van Sébastien Perez & Benjamin Lacombe

2. Vincent van Gogh in boeken thema kunst

Wie kent deze beroemde Nederlandse kunstenaar nou niet? Nou misschien niet iedereen, maar gelukkig velen wel. Hij staat bekend om zijn zonnebloemen en zijn missende oor. Ook is zijn kunst heel kenmerkend. We hebben dan ook al diverse boeken over hem mogen reviewen! het zijn allemaal kinderboeken of voor jongeren. Maar als volwassenen genieten we er ook van.

3. DAT had ik ook gekund

Ga je liever actief aan de slag binnen boeken met thema kunst? Ook daar hebben we erg leuke boeken van gereviewd. Wat dacht je van DAT had ik ook gekund? Dit boek gaat 27 beroemde meesterwerken langs om vervolgens tips te geven om het zelf te maken. Kan jij DAT ook?

DAT had ik ook gekund

4. Kunst begrijpen

Wil je graag kunst begrijpen? Nou verrassing, iedereen kan dat. Als jij iets vindt of voelt door kunst, dan doet dat er al toe. Maar wil je nou op diverse vlakken meer verdieping? Dan zijn de boeken Kunst begrijpen een aangename verdieping en aanvulling. Hierin lees je alles over kunstgeschiedenis, kunststromingen, kunstenaars en hoe je kunstwerken kan zien en begrijpen. Er direct, concreet en fijn voor je kennis. Deze gidsen in boeken met thema kunst zijn voor volwassenen.

Boeken thema kunst

5. Mark Ryden

Het is weer tijd voor een persoonlijke favoriet in boeken thema kunst: Mark Ryden! Deze kunstenaar is een favoriet van mijzelf. Zijn stroming valt onder popart, lowbrow en pop surrealisme. Waarom de lowbrow? Deze kunststroming is lange tijd niet geaccepteerd door de hautaine kunstwereld, het riep nogal fronsende wenkbrauwen op. Gelukkig begint de acceptatie steeds meer. Onder mensen is er wel een grote groep volgers en liefhebbers. Waaronder ik. De prachtige kunstwerken weten vaak politiek, de maatschappij en andere actuele zaken op een speelse en directe manier met elkaar te verweven.

6. Roger Raveel

In boeken thema kunst mag deze Vlaamse kunstenaar zeker niet ontbreken. Met veel plezier en aangename prikkels heb ik zijn boek ervaren. Ik kende de naam niet echt bewust, al zag ik het steeds vaker voorbij komen. En eenmaal in dit mooie boek gedoken, ben ik fan. Wat een bijzondere en veelzijdige kunstenaar. Onderstaande tips zijn voor volwassenen. Maar kinderen kunnen prima meekijken.

Boeken thema kunst

7. Een leven vol kleur

Een leven vol kleur is gericht op de jonge lezers. Het vertelt het verhaal van kunstenares Sonia Delauney. Voor mij een redelijk onbekende naam. Het is een prachtig kleurrijk prentenboek om met die kunstenares kennis te maken. Maar tegelijk ook het verhaal van kleuren, familie en de liefde van een moeder en zoon.

Boeken thema kunst

8. Banksy

Banksy wat een mysterie, wat een held! Althans voor mij. Ik ben namelijk gek op deze streetart artiest die gehuld gaat in mysteriën. Hij is één van de grondleggers waardoor graffitit en streetart in hogere kunstkringen opeens geaccepteerd en gewaardeerd wordt. Wie deze man (of vrouw) is, niemand weet het! Er zijn vele theorieën. Een ding wat wel zeker is, is dat iedereen smult van deze kunst en dat het overal ter wereld kan opduiken, waar dan ook! In boeken thema kunst mag hij/zij zeker niet ontbreken.

9. Wat is kunst? In boeken thema kunst

Wat is kunst? Ted van Lieshout legt het uit in een geweldig boek voor jongeren! Een boek voor alle leeftijden om op speelse wijze kunst te ontdekken. Een meisje komt dit boek binnen en stelt de vraag: wat is kunst? De schrijver geeft haar een eiland om het uit te zoeken. In Wat is kunst? daagt Ted van Lieshout een meisje uit om in haar eigen verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden. Ondertussen vertelt hij over kunst en cultuur: van schets tot schilderij, van masker tot mozaïek, van dans tot design.

ted van lieshout

10. Berlage en een Boef in het museum

Ik als Hagenees heb een liefde voor Berlage. Het Gemeentemuseum vind ik een prachtige plek in Den Haag. En laat er nou een boek zijn voor kinderen wat hierop inspeelt. Berlage en een boef in het museum kan dan ook niet anders dan in deze lijst staan van boeken met thema kunst.

berlage

11. Aap en Mol in in museum Panorama Mesdag

Nog zo´n indrukwekkend museum in Den Haag is het Panorama Mesdag museum. Hier stap je echt in een kunstwerk wat helemaal om je heen is. Aap en mol beleven er een tof avontuur! Ze beleven ook in andere musea gave avonturen. Er leuk voor jonge (voor)lezers. Onze nummer 11 alweer in boeken thema kunst.

Boeken thema kunst

12. In case of lost childhood

In Nederland zijn wij ook een gave streetartist rijk! Namelijk Leon Keer. Deze artiest reist de hele wereld over en ook digitaal weet hij zijn kunst te verrijken. Een absolute must have in deze lijst van boeken thema kunst. Dit boek is gericht op volwassenen.

Boeken thema kunst

13. Monet

Ook voor klassieke namen is er natuurlijk plek in deze lijst van boeken met thema kunst. Monet is een naam waarover zoveel te lezen en vertellen is. We hebben dan ook twee prachtige boeken voor kinderen over deze kunstenaar op onze website.

14. M.C. Escher in boeken thema kunst

Grafische kunst is ook zo gaaf, althans dat vind ik. Smaken verschillen en mogen ook verschillen. Maar ook als dit niet jouw smaak is, kan je nog verdwalen in de kunst van M.C. Escher. Wat een wonderlijke dingen heeft deze man toch gemaakt. Op onze site hebben we vervolgens twee mooie boekreviews. Voor volwassenen en kinderen.

15. Levenskunst voor kinderen

Een inspirerend boek dat je aanmoedigt het beste uit jezelf én elkaar te halen. Voor levenskunstenaars van 3 tot 103 jaar. Kinderen kunnen dit boek zelf lezen vanaf 8 jaar. Iedereen is namelijk een geboren kunstenaar. Levenskunst vertelt je hoe je beter in het leven staat en hoe je er elke dag opnieuw het beste van maakt. Dit boek staat vol waargebeurde verhalen, creatips, ideeën en foto’s om jouw leven leuker te maken! Voor jong en oud. Deze aanvulling in boeken thema kunst heeft zelfs twee reviews op onze site!

Boeken thema kunst

16. Kunst en wetenschap

Waar is de brug tussen kunst en wetenschap? Wat is de connectie? Nou die is meer aanwezig dan je misschien kunt bedenken! Kunst en wetenschap werden na de Verlichting van elkaar gescheiden. De ratio won het van het gevoel. Maar het tij lijkt te keren. Waardoor en wanneer precies is die recente hernieuwde samenwerking en wederzijdse waardering ontstaan? Dit ontzettend boeiende boek voor volwassenen verrijkt je kennis en perspectief op een unieke manier. Boeken met thema kunst is niet compleet zonder dit boek.

Boeken thema kunst

17. Gouden boekjes over schilders in boeken thema kunst

Bij StoerLeesVoer hebben we ook meerdere liefhebbers van de Gouden boekjes serie. Zo is er ook een Gouden boekje van Frida Kahlo. Maar er zijn meerdere mooie edities van schilders uitgebracht! Een leuke optie voor kinderen in boeken thema kunst.

18. Kunst met katten

Als Tom met zijn oma naar het museum gaat, glipt hij een zijkamertje in en komt in een heel bijzondere tentoonstelling terecht… Geïnspireerd door beroemde kunstenaars creëerde Ruth Brown op speelse en humoristische wijze haar eigen meesterwerken. In een prentenboek waarin katten de hoofdrol spelen, worden kinderen – en volwassenen – meegevoerd in de betoverende wereld van de kunst. Een humoristisch en kunstzinnig boek op nummer 18 in boeken thema kunst!

kunst met katten

19. Kunsthelden

Kan je niet kiezen en heb je graag een boek met een divers aanbod in kunsthelden? Dan is dit jouw boek! Veel wereldberoemde kunstenaars komen uit Nederland. ‘Kunsthelden’ vertelt over deze beroemdheden, op een andere manier dan gebruikelijk. ‘Kunsthelden’ benadert de ontwikkeling van de Nederlandse kunst vanuit de inventiviteit en het doorzettingsvermogen van de kunstenaar. Niet het kunstwerk, maar de ‘vinding’ van de kunstenaar staat centraal. Een erg leuke verrijking van je kunstperspectief in boeken thema kunst.

kunsthelden

20. Prinses Arabella in boeken thema kunst

Dit is een populaire reeks over de eigenwijze prinses Arabella. In het museum is het twaalfde prentenboek over de avonturen van Arabella. Dit prentenboek toont dat ook kleuters van kunst kunnen genieten. Prinses Arabella en haar vrienden gaan naar het Arabellamuseum. Er staan werken van verschillende kunstenaars: sommige zijn groot en andere zijn klein. In sommige werken kan je verdwalen en andere doen je glimlachen. Dan willen de kinderen naar huis. Waarom? Omdat ze zelf een kunstwerk willen maken! Nummer 20 alweer in boeken thema kunst.

Boeken thema kunst

21. Maurits Muis en Rembrandt

Kunstprentenboek van Ingrid en Dieter Schubert voor het Mauritshuis. Voor 350 jaar Rembrandt! ‘Ik ben Maurits Muis en van edele afkomst!’ ‘En ik ben Rembrandt Harmenszoon van Rijn en later word ik een beroemd schilder.’ Maurits Muis woont in het grote huis. Elke avond als de mensen weg zijn, doet hij zijn ronde. En nu zijn zijn vrienden in rep en roer. In de plint onder het schilderij van de oude man is een gaatje verschenen.. Reis met Maurits terug in de tijd in dit verhaal van boeken thema kunst. Ontmoet de jonge Rembrandt en ontdek wat hem inspireerde.

Boeken thema kunst

22. Geschiedenis van de kunst

Kunst is van elke tijd, maar elke tijd kent weer een specifieke afdruk op kunst. In het toffe boek Geschiedenis van de kunst, staan belangrijke kunstwerken in een chronologische tijdlijn met daarbij andere gebeurtenissen die zich toen afspeelden. Dit biedt een erg leuk en ander soort perspectief om naar kunst te kijken.

Geschiedenis van de kunst

23. Moderne kunst in boeken thema kunst

Wil je een andere kijk op meesterwerken? Dan is Moderne kunst jouw boek! In dit boek ga je kijken naar de details van 75 meesterwerken! Op een unieke manier krijg je informatie en verrijk jij je perspectief.

Moderne kunst

24. Moeten vrouwen naakt zijn om in het museum te hangen?

Moeten vrouwen naakt zijn om in het museum te hangen? Jarenlang leek het wel de teneur en was het voor een vrouw haast onmogelijk om door te breken als kunstenaar. In dit boek vertelt kunsthistorica Christiane Struyven het verhaal van vijftig artiestes, van 1850 tot nu. Van impressionisme over avant-gardisme, abstract expressionisme en feminisme tot de geglobaliseerde kunst van een aantal topartiestes van vandaag. Moeten vrouwen naakt zijn om in het museum te hangen? is feministisch pamflet noch droge geschiedschrijving, maar een geëngageerd kunstboek waarin vrouwen hun rechtmatige plek in de kunstgeschiedenis innemen.

Met werk van onder meer Frida Kahlo, Louise Bourgeois, Yayoi Kusama, Hannah Wilke, Tracey Emin, Njideka Akunyili Crosby, en vele anderen.

Moeten vrouwen naakt zijn om in een museum te hangen?

25. Kunst puzzelcollectie

Dit boek Kunst puzzelcollectie zet de kunstgeschiedenis op haar kop en laat je hersens kraken aan de hand van een aantal van de beroemdste schilderijen van de wereld. Los raadsels op over kunstwerken, van het oude Egypte tot aan de hedendaagse kunst, ontdek verborgen geheimen en test je algemene kennis. Susie Hodge en dr. Gareth Moore laten je kennismaken met 36 iconische kunstwerken. Over elk werk en iedere kunstenaar vertellen ze interessante feiten. Ook dagen ze je uit het schilderij zelf te analyseren.

Met meer dan 300 raadsels die je uitdagen, vermaken en verbazen. Dankzij Kunst puzzelcollectie zul je nooit meer op dezelfde manier naar kunst kijken.

hoofd Kunst puzzelcollectie

26. De man in de klok

Een boek met allerlei verhalen over Nederlandse ontwerpers. Oftewel Dutch design. De Man in de Klok is bijvoorbeeld een ontwerp van Maarten Baas, onder andere te zien op Schiphol. Benieuwd naar dit ontwerp, en nog veel meer stoer en inspirerend design van eigen bodem? Lees dan verder voor meer informatie over dit boek, voor kinderen van 8 jaar en ouder!

hoofd

27. Stoere verhalen over kunst

Stoere verhalen over kunst is niet zomaar een boek over kunst. In dit boek word je uitgedaagd om te verwoorden wat je ziet. Niets is fout. Alles mag. In elk hoofdstuk staat een kunstenaar met een bekend kunstwerk centraal, gevolgd door een verhaal dat is geïnspireerd op het besproken kunstwerk. Ook leuke wetenswaardigheden over de kunstenaar en het werk ontbreken niet. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een opdracht om zelf mee aan de slag te gaan. De kunstwerken zijn een mix van klassiek en modern, waaronder beelden, schilderijen, installaties, graffiti en toegepaste kunst. Als het boek uit is, zul je details in de kunstwerken hebben ontdekt die je in eerste instantie waarschijnlijk niet waren opgevallen. Zo leer je steeds beter kijken en wordt kunst nog leuker!

hoofd Stoere verhalen over kunst

28. Het andere verhaal in boeken thema kunst

‘Het andere verhaal’ is geschreven en samengesteld door Abdelkader Benali. In ‘Het andere verhaal’ neemt Benali je mee langs allerlei kunstwerken en kunstenaars van Marokkaanse komaf. Hij vertelt daarin wat de kunstenaars in de kunstwereld betekenen, maar ook welke betekenis hij er zelf aan geeft. Een leuk boekje voor nieuwsgierige kunstliefhebbers! De verhalen zijn leuk om te lezen, het geeft meer beeld en verdieping aan de kunst. Als je het leest ben je gelijk benieuwd over welk kunstwerk hij het heeft: gelukkig zijn er wat foto’s opgenomen in het boek.

hoofdfoto Abdelkader Benali

29. Het huis van Hopper in boeken thema kunst

Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg brengt in dit kunst-kijkboek Het huis van Hopper een ode aan haar favoriete kunstenaars. En natuurlijk doet ze dat op een originele manier: door binnen te kijken in hun huizen. Hoe leefden ze daar? En met wie? Waar hielden ze van? En welke kunstwerken maakten ze er? Het huis van Hopper is een speelse kennismaking (voor jong en oud) met 20 van Yvonne Jagtenberg haar favoriete kunstenaars. Kijk binnen bij: Hopper, Matisse, Morandi, Klee, Van Gogh, Munch, Hockney, Kahlo, Picasso, Rego, Modersohn-Becker, Salomon, Rothko, Raveel, Oppenheim, Malevich, Spero, Basquiat, Dumas en Calder.

hoofd Het huis van Hopper

30. Klimt een kunstenaar geïnspireerd

Dit boek biedt het eerste uitgebreide overzicht van Gustav Klimt in de context van de kunstenaars die hem inspireerden.

De moderne en vernieuwende Europese kunst van rond 1900 stimuleerde Gustav Klimt om zich los te maken van de Weense schildertraditie en zijn eigen koers te volgen. Kunstenaarsvereniging Wiener Secession, waarvan Klimt medeoprichter was, toonde in 1898 voor het eerst een overzicht van de Europese avant-gardekunstenaars. Elke tentoonstelling die de vereniging daarna organiseerde, betekende een nieuwe golf van inspiratie en creativiteit voor Klimt. Hij liet zijn werk erdoor beïnvloeden en verbloemde zijn artistieke bronnen niet. Naast de kenmerkende elementen als bladgoud, sierlijke vormen en erotiek, gingen schilderkunstige aspecten uit het werk van Van Gogh, Matisse, Rodin, Whistler, Toorop, Monet en vele anderen deel uitmaken van Klimts aansprekende stijl.

hoofd Klimt

31. Is dàt kunst?

Een haai op sterk water, kak in een blikje. Is dàt kunst?
Een kamer vol aarde, een museum vol afval. Is dàt kunst?
En een wandeling met een ijsblok, een sneeuwman in een museum, is dàt kunst?!
Jázeker! Duik in de laatste 100 jaar kunstgeschiedenis met meer dan 120 bijzondere werken, sterke verhalen en coole ideeën. Kunst is voor iedereen!

hoofd Is dàt kunst?

32. Kunstknallers in boeken thema kunst

Welkom in een museum vol Kunstknallers! Dit boek van groot formaat, bevat grootse kunstwerken voor jonge kenners. Vanaf ongeveer 5 jaar is dit een boek vol kunst, wat verre van saai is. Met niet saai wordt bedoelt: weinig grote mensenwoorden en zonder stoffige informatie. Dit boek is sprankelend en plezierig, je mag dansen en zingen tussen de kunstwerken! Vergaap je aan de pracht en praal, of giechel om de twists waarmee dit boek speelt.

hoofd Kunstknallers

33. Het meisje met de blauwe steen

Een meisje loopt gehaast door Delft. Ze heeft verschillende pakketjes bij zich die ze moet bezorgen. Brieven, een gitaarsnaar, kostbare oorbellen en een stukje blauwe steen. Lapis lazuli heet die. Hij is voor de meesterschilder Johannes Vermeer. Die maakt er blauwe verf van ultramarijn. Die is ongelooflijk duur, duurder dan goud. Even twijfelt het meisje. Haar broertjes en zusjes hebben honger. Zal ze het steentje verkopen? Maar als ze eenmaal bij meneer Vermeer heeft aangeklopt, heeft hij een bijzonder verzoek aan haar.

het meisje met de blauwe steen johannes vermeer parel

34. Grote kunst voor kleine kenners: Museumschatten een XL boek

Kinderen spelenderwijs laten kennismaken met kunst is kinderspel met dit leuke boek. Grote kunst voor kleine kenners: Museumschatten gaat over wereldberoemde schilderijen. Van de middeleeuwen tot nog-niet-zo-lang-geleden… Bij elk kunstwerk past een uniek verhaal met bijzondere wistje-datjes. Aan de hand van die grappige kleine vertelsels wandel je met lichte pootjes doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Samen met muisjes, die zich in elk tafereel verstoppen.

voorkant kader Grote kunst voor kleine kenners: Museumschatten

35. Rembrandt en Lucia

Lucia woont in Amsterdam, vlak bij de drukke haven. Haar vader is zeeman. Hij is vaak lang van huis, op weg naar verre streken. Hij komt dan altijd terug met de mooiste verhalen. Maar hoe mooi die verhalen ook zijn, Lucia heeft toch het liefst haar vader zelf bij zich. Als hij weer bijna op reis gaat, bedenkt ze een plan. Waarom vraagt ze de beroemde schilder Rembrandt niet om een schilderij van haar vader te maken? Dan heeft ze hem altijd bij zich, hoe ver weg hij ook is.

Rembrandt en Lucia

36. Dutch Girls in Museums

Nieuwe kijk op kunst Museumwereld stoffig? Niet als je met Dutch Girls In Museums (Daniëlle Lakeman en Iris Zaagman) gaat. De kunstkenners nemen je mee in de wondere wereld van musea in Nederland. Hoe dicht mag je eigenlijk op een schilderij staan? En hoe heeft kunst zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Hoe kun je naar kunst kijken? De auteurs laten zien dat het om een beleving gaat zodra je over de drempel stapt van een museum. Laat je verrassen én verrijken met een nieuwe blik op kunst. Kunst is voor iedereen. Ontdek jouw eigen manier om naar kunst te kijken.

Dutch Girls in Museums voorkant kader cover zaagman lakeman musea kunst gids

37. Kunst

Een unieke kijk op kunst: van de eerste grotschilderingen tot hedendaagse graffiti in een prachtige tijdlijn. Met meer dan vijfhonderd sculpturen, schilderijen en andere meesterwerken van over de hele wereld. Vol boeiende info over kunstenaars, technieken en stromingen. met vragen als: waarom lacht de Mona Lisa? Wat betekent ukiyo-e? Wanneer ontstond het dadaïsme? En moet kunst mooi zijn?

Kunst

Welke boeken in thema kunst zijn nog meer leuk waarvan we een recensie hebben?

Dat is nog eens een mooie en diverse lijst van boeken met thema kunst! Jong en oud, klassiek en nieuw, lezen en actief doen. Alles komt wel aan bod. Maar er zijn meer mooie boeken waar we een review van hebben die in dit thema passen. Wat dacht je van Delfts Blauw? Een echte Nederlandse kunst. Of een stoer verhalend boek over Pien Vermeer? Of een volwassen novelle. Hieronder nog een lijst met reviews die hierbij passen.

Tips boeken thema kunst

Maar ook indrukwekkende fotografieboeken vallen onder kunst wat ons betreft. Het maken van een goede foto komt overeen met het bestrijken van een canvas.

Boeken thema kunst zonder recensie

Wij lezen en reviewen veel en met een heel team. Maar er zijn nog zoveel gave boeken met thema kunst waar we (nog) geen review van hebben. Graag deel ik hieronder nog wat extra inspiratie van mooie boeken. Om het plaatje aan tips en inspiratie compleet te maken. En flink compleet want er is zoveel moois, ik heb me niet ingehouden met mijn selectie.

Heb jij een favoriet boek wat binnen dit thema past?

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kleuren in de natuur
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.