Hoe ging dat ook alweer? Tien sprookjes met een twist

Ken jij de sprookjes van voor naar achter? Dat had je gedacht! Hoe ging dat ook alweer laat je de sprookjes opnieuw beleven, maar dan met een twist! Weet jij hoe dit sprookje gaat eindigen?

hoe ging dat ook alweer

10 sprookjes, maar dan net even anders

Ben je klaar met alle sprookjes omdat je weet hoe ze eindigen? Dan is dit het boek dat je moet hebben! In “Hoe ging dat ook alweer? staan 10 sprookjes die toch even anders gaan dan je bent gewend. Bijvoorbeeld de zeven geitjes die een grote fles wijn aan de wolf aanbieden. Of Doornroosje die zich prikt en daardoor de hik krijgt. Net even anders en dat maakt dit boek zo ontzettend leuk. Het zijn verhalen vol met grapjes en het leest zo lekker weg.

Een lekker dik sprookjesboek is hoe ging dat ook alweer

Hadden jullie vroeger ook een dik boek vol met sprookjes thuis? Ik wil! En telkens als ik dat boek pakte, stapte ik in de wereld van de sprookjes. En ook hier hebben we een dik boek vol met sprookjes. Dit boek van Heidi Jaspers voelt net aan als zo’n dik sprookjesboek. Je hebt echt iets in je handen en daarbij zit er een mooi lintje zodat je weet waar je bent gebleven. De gouden letters maken het helemaal af. Dit ziet er gewoon uit als een heel mooi sprookjesboek! En door zijn grote kan je het goed voorlezen voor allebei de kinderen. Naast je kunnen ze het allebei (of allemaal) goed zien. Het boek is namelijk groot genoeg.

Hoe verzin je het?

Heidi Jaspers moet boordevol fantasie zitten, want hoe kan je dit anders verzinnen? Het is zo ontzettend grappig geschreven en de wendingen had je echt niet bedacht. Mijn Isabel moet elke keer ontzettend hard lachen. Ze vindt het boek “Hoe ging dat ook alweer?” zelfs zo leuk dat ik er elke avond een stukje uit moet voorlezen. En door de rijm leest het ontzettend makkelijk voor. Dit boek is echt een aanrader.

Geweldige tekeningen van Henk van der Gugten

Bijna elke bladzijde bevat een tekeningen. Mooie kleuren en geweldige gezichtsuitdrukkingen. Door de tekeningen kunnen het kinderen nog beter volgen en zitten ze ademloos te luisteren. En ook mijn kleuterklas vindt “Hoe ging dat ook alweer?” fantastisch. Ik had foto’s gemaakt van de tekeningen en tijdens het voorlezen liet ik dit foto’s zien. Een waardevolle aanvulling op het voorlezen! De tekening maken dit sprookjesboek helemaal af!

hans en grietje

Tip voor leerkrachten: Maak foto’s van de tekeningen en laat deze tijdens het voorlezen zien op het digibord!

Specificaties Hoe ging dat ook alweer

Auteur: Heidi Jaspers | Illustrator: Henk van der Gugten│ Uitgever: Baeckens │ 9789059249325 │maart 2021│160 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.