Het huis van muis, een pop-up speelboek

Er zijn verschillende Muis pop-up-speelboeken: Het kasteel van Muis en Het piratenschip van Muis. Eerlijk gezegd had ik er zelf nog nooit van gehoord, maar het is erg leuk bedacht, een pop-up-speelboek. De tekst in het wolkje op de voorkant van het huis van muis klinkt uitnodigend: “Kom spelen bij Muis! Met speelhuis en figuurtjes.”

Het huis van Muis

het huis van muis

Het huis van muis leek in eerste instantie een “gewoon” boek te zijn. Het verhaal begint hoe iedere dag begint, de wekker staat naast het bed van Muis en het is tijd om op te staan en daarna volgen haar dagelijkse rituelen. Tandenpoetsen, aankleden, ontbijten. En daarna gaat ze “hard aan het werk” 😉 Dat wil zeggen tekenen, spelen en cupcakes bakken dit keer.

het huis van muis

Het zou zo een dag uit het leven van mijn zoontje kunnen zijn. Daarom noem ik het grappend “hard aan het werk”. Als ik ga werken, breng ik hem bij de gastouder en we zijn beide net zo moe als we weer thuiskomen. Voor een kind ís het ook best hard werken. Tekenen en spelen klinkt leuk, maar om dat te doen tussen andere kinderen en je daarbij ook nog eens aan allerlei regels te moeten leren houden, leren delen bijvoorbeeld, dat is niet altijd even gemakkelijk.

Cupcakes bakken

In het huis van muis staat ook een keuken. De cupcakes zijn kortgeleden ook geïntroduceerd op “het werk” van mijn zoontje. Voor het goede doel ging de gastouder aan de slag met de kindjes. Mijn zoontje hielp mee met het beslag te maken. Het roeren zelf ging hem beter af dan het uitspreken van het woord. En heel secuur ging hij te werk bij het versieren van de cupcakes. Alle stappen waren vastgelegd op foto’s en als moeder vond ik ze allemaal zo mooi dat ik niet kon kiezen welke ik zou gaan kopen voor het goede doel. Dus heb ik ze allemaal maar genomen.

Uitklappend boek

Het huis van Muis hebben we uitgeklapt. Mijn zoontje van nog geen twee jaar is nog iets te klein om er echt mee te spelen. Maar ondertussen speelt hij met andere dingen: door zijn cupcake-kunsten ben ik overstag gegaan om de koekenbakkerletters van de Albert Heijn te gaan sparen. Veel mensen in mijn omgeving sparen massaal met ons mee en daarmee is ons eigen huis is te klein geworden! Euh, oké… dat is iets overdreven… Maar het huis van Muis kunnen we er mooi mee volstapelen.

  • Urenlang speelplezier met prachtige pop-up-speelplaat.
  • Inclusief uitdrukfiguurtjes.
  • Perfect voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Specificaties Huis van Muis

Auteur: Lucy Cousins | Uitgeverij: Leopold | 16 pagina’s | Augustus 2018 | 9789025875220 | Meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.