Hier voel ik me thuis – een boek over dierenhuizen

Voordat ik een boek ga lezen bekijk ik de cover altijd uitgebreid. Hier voel ik me thuis heeft een heel aansprekende voorkant. Twee eekhoorntjes kijken namelijk vanuit hun boom naar beneden. Opvallend is het contrast met de achterzijde. Een totaal andere kleurstelling, want daar staat de onderwaterwereld afgebeeld. Het boek maakt mij nieuwsgierig, dus we gaan het gauw lezen thuis!

Hier voel ik me thuis

Hier voel ik me thuis

In Hier voel ik me thuis staat de leefomgeving van het dierenrijk centraal. Peuters en kleuters krijgen hierdoor een kijkje in het koraalrif, het hooi, het water en hoog in de bomen. Waar voel jij je thuis? Dat is voor iedereen anders. Kijk zelf maar!

Hier voel ik me thuis

Prachtige illustraties

Ik vind Hier voel ik me thuis een boek dat je met name voor de prachtige illustraties erbij pakt. Die zijn namelijk zeer afwisselend en kleurrijk. In elke illustratie zitten leuke details. Elke bladzijde is een verhaaltje op zich, er zit niet een doorgaande verhaallijn in het boek. Het is dus vooral geschikt om te bespreken met je kind. Waarom voelt dit dier zich hier thuis? Hoe komt het dier aan eten? Waar zou hij slapen? Door de fijne illustraties in Hier voel ik me thuis is het geen straf om lang op de bladzijde te blijven ‘hangen’.

Elk dier begint met: “Wij voelen ons thuis…” Deze herhaling is met name voor peuters heel erg fijn. Ze kunnen al gauw de tekst onthouden, waardoor ze het ‘zelf kunnen lezen’. Voor kleuters vind ik de tekst erg minimaal. Hier had voor die doelgroep meer uitgehaald kunnen worden. Wil je het boek met kleuters bekijken, dan vraagt dit wel wat van jou als volwassene om er wat meer verdieping in aan te brengen. Zo gaat Hier voel ik me thuis zelf niet in op de reden van het genoemde ‘huis’. Waarom is een geheimzinnige onderwaterwereld fijn? De dieren lijken ook wat ‘random’ gekozen, ook hier had verdieping in aangebracht kunnen worden door bijvoorbeeld het dier te benoemen.

Zoek je een mooi kijkboek? Een boek waar een peuter gek op kan worden door de herhaling? Dan heb je aan dit boek een prima prentenboek!

Specificaties Hier voel ik me thuis

Auteur: Sebastien Braun | Vertaling: Ineke Ris | Uitgever: C. de Vries – Brouwers | 32 pagina’s | januari 2021 | 9789053418109 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.