Het kind in mij wil mindful moorden, een thriller met humor

De laatste tijd ben ik helemaal into Duitse thriller auteurs. Dicht bij de deur maar toch anders en vaak vol spanning. Een boek van de Duitse auteur Karsten Dusse wat Het kind in mij wil mindful moorden heet, trekt dan ook direct mijn aandacht. Hoe tof om die twee concepten samen tot een verhaal te trekken. Mindfulness en moorden, hoe krijgt dat vorm? Ik ben erg benieuwd…

hoofd Het kind in mij wil mindful moorden

Het kind in mij wil mindful moorden

Nadat voormalig misdaadadvocaat Björn Diemel de principes van mindfulness leerde kennen, heeft dit zijn leven compleet veranderd. Hij is gestopt met zijn stressvolle baan en is zijn eigen bedrijf begonnen. Hij brengt nu eindelijk meer tijd door met zijn dochter en maakt liefdevoller ruzie met zijn vrouw. O ja, en hij runt ook nog – op een ontspannen manier – twee maffiaclans, want hij heeft de baas van de een vermoord en de ander opgesloten in de kelder van een kleuterschool. Waarom kan Björn hier niet gewoon van genieten? Waarom verliest hij steeds zijn geduld? Is hij het doden gewoon zat? Zijn therapeut Joschka Breitner zet hem uiteindelijk op het goede spoor: het is aan Björns innerlijke kind om hier weer uit te komen! Lees het in Het kind in mij wil mindful moorden van Karsten Dusse.

‘Ik had nooit kunnen denken dat het zo makkelijk was om iemand maandenlang in een kelder gevangen te houden. Dat wil natuurlijk zeggen: gemakkelijk voor iedereen, behalve degene in die kelder.’

Mindful thriller

Yes met zon titel en synopsis kon ik niet wachten om in Het kind in mij wil mindful moorden te duiken. Deze literaire thriller belooft een interessante mix te zijn van humor, thriller en mindfulness. Ik heb zelf ook de nodige ervaringen, zowel positief als minder positief. Met mindfulnes dan hè, niet het moorden. Ik denk dat ik redelijk open maar zeker ook nuchter en sceptisch in de mindfulnes wereld sta. Aandacht voor je innerlijk is zeer zeker goed, noodzakelijk zelfs. Maar erin doorslaan gebeurd in mijn ogen ook met zeer zekere regelmatigheid. Toch ben ik gek op mijn edelstenen, ken vele eventuele werkingen hiervan. Ik hou van mijn essentiële oliën en af en toe een ademhalingsoefeningen brengen mij de rust die ik soms kan gebruiken.

Toch kan ik soms de zweverigheid ook echt zat zijn en heb ik zin in keihard op de aarde knallen en staan. Dit boek Het kind in mij wil mindful moorden klinkt als een perfect match. En daar lijkt het in het begin ook zeker op! Het is ook nog eens geschreven door een man, een advocaat die ook voor tv schrijft. Karsten Dusse heeft onder andere een Duitse Comedy Award gewonnen. De voorloper van dit boek Mindful moorden, was zijn crimefictiedebuut en werd direct een bestseller in Duitsland en daarvan zijn de filmrechten ook al verkocht.

Het kind in mij wil mindful moorden

Alle ingrediënten bij elkaar…

Alle juiste ingrediënten zijn er, alleen kan ik helaas niet heel enthousiast mijn leeservaring delen. Naar het einde toe ben ik zelf door bepaalde stukken globaal gaan lezen. Voor mij was de balans tussen mindful en thriller teveel naar mindful doorgeslagen. In het begin was het nog wel grappig en verrassend, zeker het stuk bij de berghut. Dat vond ik echt een heel sterk begin van Het kind in mij wil mindful moorden. Je krijgt een leuke basis van hoe ons hoofdpersonage in de knoop zit met zijn mindfulness en zijn dorst tot geweld. Je maakt kennis met zijn gezin, en je leert een uiterst herkenbaar type kennen in de vorm van een hippe wereldverbeterende ober. Dit was echt top!

Maar daarna slaat het teveel door voor mijn smaak. De ellenlange stukken over ademhaling met daar tegenover de korte spannende stukken. Ook is het in het begin van Het kind in mij wil mindful moorden nog wel vermakelijk om de mindful quotes van de therapeut van Björn aan elk begin van een hoofdstuk te lezen. Maar het start bij elk hoofdstuk en op den duur voelt het alleen maar aan als herhaling. Voor mij voegt het niks toe. Wel vind ik het leuk dat er zoveel aandacht aan het gegeven van een innerlijk kind wordt besteed. Maar helaas is het innerlijke kind van Björn Diemel geen speelmaatje van mijn innerlijke kind geworden.

begin

Adem in en uit

Het stuk van de ouders die het kindercentrum groener willen maken wat totaal backfired kon ik overigens ook nog wel waarderen! Het kind in mij wil mindful moorden is zeker geen slecht boek, absoluut niet. Ikzelf hou alleen van wat meer spanning, rauwheid, en voor mij was dat zeker welkom geweest na alle innerlijke reizen die Björn maakt in dit boek. Ondanks dat zijn ziel helemaal wordt blootgelegd, heb ik niet het gevoel hem echt te begrijpen. Of om hem überhaupt echt te leren kennen door het boek heen. Het voelt een beetje eendimensionaal terwijl je toch een hele zielenreis maakt.

Ben je thuis in de mindfulness, hou je van wat milde spanning dan is Het kind in mij wil mindful moorden jouw boek! Wel ben ik nog benieuwd naar het eerste boek van Karsten Dusse, zijn debuut. Want ik voel wel de potentie en misschien dat dit in het eerste boek beter tot zn recht voor mij komt.

Andere spannende boeken van Duitse auteurs:

Specificaties Het kind in mij wil mindful moorden

Auteur: Karsten Dusse | Vertaald door Olga Groenewoud | Uitgever: A.W. Bruna | 320 pagina’s | 9789400513648 | Maart 2022 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.