Een jurk met zakken – een perfecte jurk voor Lucy

Toen ik dit boek in de catalogus zag staan, wist ik dat dit een perfect boek zou zijn voor mijn dochter Lucy. Het boek gaat namelijk over een meisje, dat ook Lucy heeft. En Lucy is op zoek naar een jurk met zakken. Want ze is namelijk een echte verzamelaar. En laat dat nu ook een perfecte omschrijving van mijn dochter zijn….

Een jurk met zakken

Zakken leiden naar avontuur: een jurk met zakken

Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken.

Een jurk met zakken:

Dunne jurken,
dikke jurken,
jurken geel en groen.
Wikkeljurken,
strikkenjurken,
verschrikkelijke prikkeljurken!
Zwieren-zwaaien-draaien-jurken voor een koningin.
Vachtenjurken, veren jurken,
linnen jurken, leren jurken.
Soepjurken, hoepeljurken,
effen jurken, PRINT!
Dolle jurken, dwaze jurken,
ik-neem-je-te-grazen-jurken!

En dat zijn er nog maar een paar… Maar er is een probleem. Geen van die jurken voelt goed. Lucy wil een jurk met zakken! Voor al haar avonturen. Dat is schrikken voor de verkoper. Wat nu?

Een dochter zoals Lucy

Ik vind het altijd superleuk als de hoofdfiguur uit een boek de naam van één van mijn dochters heeft. De naam Lucy kom ik niet zo vaak tegen, dus dan valt mijn oog meteen op boeken die dit wel hebben. En toen ik de beschrijving van het meisje las in Een jurk met zakken, dacht ik meteen: ‘Dit gaat over mijn dochter!’ Want ook mijn Lucy is een echte verzamelaar. Alles wat ze onderweg vindt, wil ze meenemen, en dan ook nog eens bewaren.

Dat zorgt ervoor dat ze enorme verzamelingen spullen heeft: tekeningen waarvan ze geen afscheid kan nemen, steentjes, botjes, plastic poppetjes, kaartjes en plattegronden van plekken waar we zijn geweest, en ga zo maar door. Ook kan ze zich uren vermaken met het bekijken en vangen van beestjes. Net als de hoofdpersoon uit het boek. Mijn dochter zei na het lezen van Een jurk met zakken: ‘Ik denk dat ik ook wel zo’n jurk kan gebruiken…..’

Spelen met taal

De schrijfster van het boek is Lily Murray. En in dit prentenboek speelt ze met taal. De zinnen rijmen en zijn kort, maar zijn echt heel mooi en speels geformuleerd. Het lijkt net of de zinnen een beetje dansen! De tekeningen bij ‘Een jurk met zakken’ zijn ook echt prachtig! Ze zijn mooi gedetailleerd en uitgevoerd in prachtige zachte pastelkleuren. Ook zijn ze heel humoristisch. De ‘stekeljurk’ en ‘ik-neem-je-te-grazen-jurk’ zijn echt geniaal bedacht! Dit boek is voor alle meisjes, die niet persé meisje-meisjes zijn, maar toch af en toe een jurk willen dragen. Voor al hun avonturen en ontdekkingen. Net als mijn Lucy!

Specificaties ‘Een jurk met zakken’

Auteur: Lilly Murray | Illustraties: Jenny Løvlie | Vertaling: Margaretha van Andel | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714132 | 32 pagina’s | 23 augustus 2022 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen rijm roman school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.