Een jurk met zakken – een perfecte jurk voor Lucy

Toen ik dit boek in de catalogus zag staan, wist ik dat dit een perfect boek zou zijn voor mijn dochter Lucy. Het boek gaat namelijk over een meisje, dat ook Lucy heeft. En Lucy is op zoek naar een jurk met zakken. Want ze is namelijk een echte verzamelaar. En laat dat nu ook een perfecte omschrijving van mijn dochter zijn….

Een jurk met zakken - een perfecte jurk voor Lucy kerntitel kinderboekenweek 2024 lily murray lemniscaat jenny lovlie prentenboek

Een jurk met zakken samenvatting

Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken.

Een jurk met zakken:

Dunne jurken,
dikke jurken,
jurken geel en groen.
Wikkeljurken,
strikkenjurken,
verschrikkelijke prikkeljurken!
Zwieren-zwaaien-draaien-jurken voor een koningin.
Vachtenjurken, veren jurken,
linnen jurken, leren jurken.
Soepjurken, hoepeljurken,
effen jurken, PRINT!
Dolle jurken, dwaze jurken,
ik-neem-je-te-grazen-jurken!

En dat zijn er nog maar een paar… Maar er is een probleem. Geen van die jurken voelt goed. Lucy wil een jurk met zakken! Voor al haar avonturen. Dat is schrikken voor de verkoper. Wat nu?

Een dochter zoals Lucy

Ik vind het altijd superleuk als de hoofdfiguur uit een boek de naam van één van mijn dochters heeft. De naam Lucy kom ik niet zo vaak tegen, dus dan valt mijn oog meteen op boeken die dit wel hebben. En toen ik de beschrijving van het meisje las in Een jurk met zakken, dacht ik meteen: ‘Dit gaat over mijn dochter!’ Want ook mijn Lucy is een echte verzamelaar. Alles wat ze onderweg vindt, wil ze meenemen, en dan ook nog eens bewaren.

Dat zorgt ervoor dat ze enorme verzamelingen spullen heeft: tekeningen waarvan ze geen afscheid kan nemen, steentjes, botjes, plastic poppetjes, kaartjes en plattegronden van plekken waar we zijn geweest, en ga zo maar door. Ook kan ze zich uren vermaken met het bekijken en vangen van beestjes. Net als de hoofdpersoon uit het boek. Mijn dochter zei na het lezen van Een jurk met zakken: ‘Ik denk dat ik ook wel zo’n jurk kan gebruiken…..’

Een jurk met zakken boek: soepjurken en hoepeljurken

De schrijfster van het boek is Lily Murray. En in dit prentenboek speelt ze met taal. De zinnen rijmen en zijn kort, maar zijn echt heel mooi en speels geformuleerd. Het lijkt net of de zinnen een beetje dansen! De tekeningen bij ‘Een jurk met zakken’ zijn ook echt prachtig! Ze zijn mooi gedetailleerd en uitgevoerd in prachtige zachte pastelkleuren. Ook zijn ze heel humoristisch. De ‘stekeljurk’ en ‘ik-neem-je-te-grazen-jurk’ zijn echt geniaal bedacht! Maar er is ook plek voor soepjurken en hoepeljurken.

Dit boek is voor alle meisjes, die niet persé meisje-meisjes zijn, maar toch af en toe een jurk willen dragen. Voor al hun avonturen en ontdekkingen. Net als mijn Lucy! En uiteraard ook voor jongens want in 2024 mag iedereen een jurk dragen die dat graag wil.

Kerntitel Kinderboekenweek 2024 groep 1 en 2

Een jurk met zakken boek is een kerntitel in de Kinderboekenweek 2024 voor groep 1 en 2! Hoe tof is dat zo’n leuk boek daar in is opgenomen. Wil je meer weten over deze grootste week waar (voor)lezen centraal staat? We hebben een mooie overzichtsblog voor jullie.

Specificaties Een jurk met zakken

Auteur: Lilly Murray | Illustraties: Jenny Løvlie | Vertaling: Margaretha van Andel | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047714132 | 32 pagina’s | 23 augustus 2022 | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.