Het lied van de zee, een wereld vol legendes en mythen

Ik ben een groot liefhebber van limited edition boeken. Dus stond ik ook direct te springen toen ik dit prachtige exemplaar van Het lied van de zee zag. Geïllustreerde schutbladen, fanart, bedrukt boekblok, holografische folie, auteursbrief en exclusief kort verhaal. Dit boek is een echte musthave voor elke verzamelaar! En het verhaal is al even uniek.

Cover

Het lied van de zee

Lang geleden was de familie O’Malley een rijke en machtige familie. Dit dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Deze deal hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken. De oude Aoife is vastbesloten om de gloriedagen van vroeger te laten terug keren. Zelfs als hiervoor haar kleindochter Miren van haar vrijheid moet ontdoen. Aoife leert haar dat de O’Malleys een machtige familie horen te zijn. Een familie die zich houdt aan een eeuwenoude traditie die hen al generatieslang ondersteunt…

Eén kind is voor de familie.
Eén kind is voor de kerk.
En één kind is voor de zee.

Uit Het lied van de zee
Limited edition

Is het verhaal van Het lied van de zee net zo betoverend als de cover?

Betoverend is misschien niet helemaal het juiste woord. Ik zou zelf eerder kiezen voor meeslepend om dit fascinerende verhaal van Het lied van de zee te omschrijven. Het lied van de zee is geen standaard romantisch verhaal over sprookjesachtige zeemeerminnen. Maar een duistere legende over ingewikkelde en wrede familiegeheimen. Hoewel het verhaal wat traag op gang komt wist het me wel direct te boeien.

De eerst paar hoofdstukken van Het lied van de zee zijn gewijd aan het beschrijven van de gecompliceerde familiegeschiedenis van de O’Malleys. En toch word er nog niks echt prijsgegeven over het verhaal. Zelfs halverwege het boek vroeg ik me nog af wat ik er nou eigenlijk van moest vinden. En nu ik het boek uit heb is dit gevoel er nog steeds een beetje.

Dit komt vermoedelijk doordat er een aantal ‘He wat, huh?’ momenten inzaten. Gebeurtenissen die ik niet goed snapte en voor mij ook niet zoveel toevoegde aan het verhaal. Daarnaast bezit het verhaal weinig romantiek. En dat miste ik toch een beetje. Ondanks dat fascineerde het boek me met elke pagina die ik las meer. En vielen pas op het laatst alle puzzelstukjes op hun plaats. Het lied van de zee is een boek dat nog langere tijd door mijn gedachten zal spoken…

Limited edition

Ik benoemde alle extra’s van deze betoverende eerste druk hierboven al even. Deze limited edition van Het lied van de zee is echt prachtig. Wat als eerste opvalt is de zeemeerminstaart in holografische folie. Deze trok direct mijn aandacht net zoals het bedrukte boekblok. Alleen daarom is het boek al de moeite waard, want hij staat prachtig in mijn boekenkast. En ik word er blij van als ik er naar kijk.
De auteursbrief is eenvoudig, maar een leuke toevoeging. De met fanart geïllustreerde schutbladen zijn prachtig. Maar niet zoals ik mij de personages uit het boek voorstel. Toch geeft het wel de sfeer van het verhaal goed weer. Het exclusieve korte verhaal vond ik een geweldige extra. Deze sluit mooi aan bij de vele andere geheimen verhalen die Het lied van de zee rijk is.

A. G. Slatter

Angela Slatter is begonnen met het schrijven van losse verhalen en korte novelles. Daarna schreef zij ook een aantal fantasyboeken en trillers. Hier heeft ze zelfs meerdere prijzen voor gewonnen. Zoals o.a. een World Fantasy award.

Een aantal van de ‘sprookjes’ die te lezen zijn in Het lied van de zee zijn eerder gepubliceerd. Angela heeft deze bijzondere verhalen verwerkt tot de familieverhalen van de O’Malleys. En juist die verhalen maken Het lied van de zee zo verrassend.

Wat is de leeftijd voor Lied van de zee?

Sja.. dat is dus een lastige vraag. Bij StoerLeesVoer hadden we onderling een gesprek hierover. Young adult is vanaf 16 jaar ongeveer, voor jongvolwassenen. Lied van de zee is voor volwassenen maar young adult kan zeker ook. Het ligt aan de lezer. Wel zit er een onverwachte expliciete sexscène in die zou kunnen verrassen.

Het lied van de zee

Specificaties Lied van de zee

Auteur: Angela Slatter | Eerste vertaler: Maren Mostert | Uitgever: Boekerij | 18 april 2023 | 368 pagina’s | 9789022598801 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.