Magische zeewezens, een handboek voor verzorgers

Magische wezens hebben een tijdloze aantrekkingskracht op jong en oud. Want waar komen deze wezens vandaan, hoe ga je ermee om. En hoe zien ze er uit? Is het echt of fantasie? De verwondering die magische wezens met zich meebrengen, en het mysterie is geweldig leuk. Maar stel nou dat het allemaal echt is, hoe verzorg je ze dan? In Magische zeewezens heb je een handig handboek voor verzorgers plus prachtige illustraties.

hoofd

Magische zeewezens

Hoe herken je een zeemeermin? Wat doet ze graag en waar leert ze van? Karen, een expert op het gebied van magische zeewezens, neemt jou mee de diepte in, ver weg van de bewoonde wereld. Lees het dagboek van een leerling temmer van magische zeewezens. Ze neemt je mee op reis langs legendes, en verhalen over het onderwaterleven. Ze geeft daarnaast ook tips over hoe je de zee schoon kunt houden en de onderwaterwereld nog beter kunt beschermen. Jij wilt toch ook niet dat zeemeerminnen uitsterven?

“Ben je klaar om in een andere wereld te duiken?”

Inleiding Magische zeewezens

Vreemde wezens

Ik zou mezelf toch wel een kenner der vreemde wezens willen noemen. Althans dat denk ik elke keer weer als ik een boek met magische en vreemde wezens in handen krijg. Maar ook Magische zeewezens weet mij met beide beentjes op de grond te krijgen. Want die kennis bleek nog flink aangevuld te kunnen worden! Ik leer dankzij dit prachtige boek vele nieuwe magische wezens der diepzee kennen. Uiteraard staan er bekende namen in zoals de Zeemeermin, Hippocampus, Kraken en uhm dat was het wel zo op eerste gezicht. Dat zijn 3 van de 15 wezens opgenomen in dit boek.

En dan zijn we nog pas bij de inhoud blijven hangen. Mijn dochter van 7 wil dat ik eerst al die magische zeewezens opnoem. Wat een wonderlijke namen! Uiteraard volgt de volgende vraag al snel: “wat is het en hoe verzorg je het? Oja en hoe ziet dat dan eruit?” De voorpret is geweldig maar we zijn klaar om in deze prachtige poel van Magische zeewezens te duiken!

Geweldige reis

Wat een geweldige reis maken we in Magische zeewezens. Allereerst valt de manier van schrijven mij en mijn dochter heel erg op. Het is heel toegankelijk, vloeiend en nergens kinderachtig. Het leest heel erg lekker. De illustraties sluiten perfect bij de teksten aan. Deze zijn mooi, dromerig en fris. Ook de wat engere wezens zijn niet echt eng. Daardoor is het een boek dat wat mij betreft een vriendelijk gids is vol diverse wezens.

Weet jij waarom schepen vroeger zo’n mooie zeemeermin als boegbeeld hadden? Ik nu wel! Deze gids is naast fantasie en vermaak ook nog eens vol met leuke feitjes. Althans ik ben gek op zulke feitjes en dit zijn dingen die ik onthoud. Tegelijk is het boek ook echt van nu. Als je bijvoorbeeld een zeemeermin tegenkomt krijg je als tip om je vingers in je oren te stoppen, of je oortelefoontjes. Maar er is zoveel meer gaafs op onze reis in dit prachtige boek.

Magische zeewezens

Liefde

We reizen verder langs de Zaratan met geweldige illustraties. Ik denk dat dit mijn favoriete is van Magische zeewezens. Reuzewezens met hele werelden op hun rug. Echt prachtig geïllustreerd! De Hippocampus is vooral door mijn dochter geliefd. Half paard half vis, dit roept heel veel vragen bij haar op. En nu we zo met beeld langs de wezens gaan ken ik er toch meer dan ik dacht.

Deze gids van Magische zeewezens krijgt niets anders dan liefde van ons. Meestal hou ik zelf meer van van wat duistere illustraties en iets meer rauwheid. Dat vind je niet in dit boek. Maar het totale plaatje klopt zo dat ik het geeneens mis! De keuze voor de wezens zijn erg leuk, de manier van schrijven is geweldig. En de illustraties zijn de kroon op dit werk. De afwisseling tussen fantasie, verwondering en leuke weetjes is ook gewoon erg goed gedaan.

Extra

Als je alle aantekeningen hebt gelezen van de Magische zeewezens volgt er nog meer! De reis is zeker nog niet voorbij. Wat volgt er dan nog? Vijf gouden regels bijvoorbeeld. Hele belangrijke regels. Maar ook tips voor een schone oceaan zodat we kunnen blijven genieten van deze mooie wezens. Ook worden we getrakteerd op de legende van Atlantis om vervolgens af te sluiten met een eindtoets. Heb je die gehaald? Gefeliciteerd! Je bent nu een gediplomeerd verzorger van magische zeewezens.

  1. Ga nooit in je eentje te ver de zee in!
  2. Niet zwemmen na het eten!
  3. Gebruik zonnebrandmiddel!
  4. Niet met stenen gooien!
  5. Kijk uit voor andere dieren!

    5 gouden regels uit Magische zeewezens

Specificaties Magische Zeewezens

Auteur: Giuseppe D’Anna | Illustraties: Anna Láng | Uitgever: Fontaine | Vertaald door: Ellen Hosmar | April 2021 | 9789464040371 | 64 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.