De prins van Toorn, een duister deel uit het Koninkrijk der zonden

Nog voordat ik ook maar één letter had gelezen van De prins van Toorn was ik al verkocht. De Limited Edition van dit boek is werkelijk betoverend! En daar houd het gelukkig niet op… een spannend verhaal over heksen en demonen vol passie, donker verlangen en wraak.

De Prins van Toorn

De prins van toorn

De prins van Toorn is een duistere en romantische fantasy die zich afspeelt in Italië en je onderdompelt in de taal en cultuur.

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

De Prins van Toorn

Duister en romantisch

Wauw! Het duurt even voor ik woorden heb gevonden voor dit boek, maar wauw. Duistere aantrekkingskracht tegen de warme, huiselijke cultuur van Italië. Heksen tegen demonen. Licht tegen donker. Of is deze scheidingslijn toch minder zwart wit als je uit bent op wraak…

De prins van Toorn is het eerste deel uit de serie Koninkrijk der Zonden. Het speelt zich af in de straten van Italië. En dit lees je terug in de vele details. Taal, cultuur en heerlijke familierecepten maken dat je je echt in Italië bevind tijdens het lezen.

Toch krijgt het verhaal al gauw een donkere kant. Wanneer Emilia haar tweelingzus dood aantreft en zij overspoeld wordt met verdriet. De waarschuwingen over donkere magie en de prinsen van hel klinken ver weg wanneer zij zint op wraak. Een gevaarlijke samenwerking met de prins van Toorn lijkt onvermijdelijk. Maar wat als de donkere prins uit de hel echt aan haar kant staat…

Limited Edition

De eerste oplage van De prins van Toorn is verschenen in een prachtige Limited Edition. Het eerste wat opvalt zijn de gedetailleerde paarse bloemen die over het boekblok kronkelen. Het speciale omslagontwerp geeft de duistere sfeer in het boek weer. Hoe langer je ernaar kijkt hoe meer je ziet. De schutbladen zijn voorzien van een kaart van het Koninkrijk van de Verdorvenen. En de geweldige fanart maakt dit pareltje helemaal compleet. Zoals je leest ben ik echt heel erg enthousiast over deze betoverende Limited Edition van De prins van Toorn.

Kerri Maniscalo

De prins van Toorn is het eerste boek dat ik lees van Kerri Maniscalo. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik fan ben. Ze beschrijft het verhaal zo dat ik het voor mijn ogen zie gebeuren. Voor dit duistere verhaal is haar Italiaans-Amerikaanse achtergrond een mooie inspiratie. Zeker in combinatie met haar liefde voor het koken de van de recepten van haar oma.

Deze Limited editie van De prins van Toorn heeft een leuke persoonlijke toevoeging van Kerri Maniscalo. Namelijk unieke handgeschreven opmerkingen in één van haar favoriete hoofdstukken. Een leuk extraatje die bij een glimlach op mijn gezicht toverde.

Is De prins van Toorn net zo betoverend van binnen als van buiten?

Absoluut! De prins van Toorn is betoverend, duister, spannend en bezit een vleugje lust. Voor mij de perfecte combinatie om even lekker bij weg te dromen. Het verhaal geeft je aan de ene kant een huiselijk gevoel door de warme Italiaanse cultuur. Vervolgens trekt het je de donkere wereld van demonen in.

De prins van Toorn eindigt met een enorme cliff hanger. Sprakeloos heb ik naar de bladzijde getuurd. En ik kan nog steeds niet helemaal bevatten wat er is gebeurd… Er zit nu niets anders op dan te wachten op het tweede deel De prins van Trots. Deze verschijnt in september 2023.

Specificaties De prins van Toorn

Auteur: Kerri Maniscalco | Vertaler: Anne-Marieke Buijs | Uitgever: Boekerij | 24 januari 2023 | 384 pagina’s | 9789022597606 | Boekenserie: Koninkrijk der zonden 1 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De Prins van Toorn
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.