Het saaiste boek ter wereld – of misschien toch niet?

Een boek met de titel ‘Het saaiste boek ter wereld’ is voor mij meteen een uitdaging natuurlijk! Hoezo: het saaiste boek ter wereld? Dat wil ik zelf nog wel eens even zien en bepalen!

kaft eenhoorn

Opgepast! Hier komt het saaiste boek ter wereld!

Als je ‘Het saaiste boek ter wereld’ in handen krijgt, lees je op de achterzijde een waarschuwing:

Opgepast! Dit boek is saaaaaaaai!
Niet openen hoor!
Of ben je toch benieuwd naar het verhaal, waar je eigenlijk niet benieuwd naar moet zijn, omdat het nog saaier is dan een stokstaartje dat net twee uur op hetzelfde stokje heeft gekauwd?
Oké, goed dan. Als je echt wilt.
Ga dan maar kijken….

En als ik zo’n tekst lees, word ik alleen maar nóg nieuwsgieriger naar dit saaiste boek ter wereld. Is het echt zo saai als de titel doet vermoeden?

Een interactief voorleesboek

Het saaiste boek ter wereld is helemaal niet saai, want het is een interactief voorleesboek. Van de lezer wordt juist een actieve rol verwacht. Zo moet je het boek high fives geven, het boek scheef houden, als een worm over de grond kruipen en het boek flink door elkaar schudden. En dat is voor jonge kinderen juist heel erg leuk.

Mijn dochter is inmiddels 8 jaar, en zag Het saaiste boek ter wereld liggen op tafel. Ze ging meteen zelf heel enthousiast aan de slag met dit boek, en even later zag ik haar als een worm over de grond kronkelen….. En zelfs even heel hard brullen. (Dit bleek een kruising tussen een oeroude dinosaurus en een geeuwende gorilla). Zij had het boek dus al ontdekt en was al verdiept in het verhaal!

bladzijde met pijl

Opvallende vormgeving

Dit boek is qua inhoud niet saai, en qua tekeningen al helemaal niet! Op de kaft zie je een roze eenhoorn met glitterletters. De vormgeving van het boek is opvallend, echt anders dan anders. De figuren zijn eenvoudig en er wordt veel gebruik gemaakt van kleur en vormelementen. Ook de tekst is meegenomen om het verhaal meer vorm te geven. Mijn dochter vond ‘Het saaiste boek ter wereld’ echt superleuk. En ik denk ook dat kinderen een goede graadmeter zijn. Het is eigenlijk niet echt een verhaal met een clou, dus dat vind ik zelf altijd wel minder. Maar als ik zie hoeveel plezier zij met dit boek heeft, weet ik dat het zeker geslaagd is!

Specificaties ‘Het saaiste boek ter wereld’

Auteur: Steven Gielis | Illustraties: Trui Chielens | Uitgeverij: Lannoo | 9789401480253 | februari 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen rijm roman school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.