Factopedia – een boek met wel 400 weetjes!

Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig. ‘Waarom, waarom?’ is een vraag die kinderen dan ook regelmatig stellen. Als ouders kun je daar soms misschien wel een beetje gek van worden. Maar… de oplossing is nabij! Want nu is er de Britannica Factopedia: een boek met 400 weetjes!

hoofd Factopedia

De Britannica Factopedia: volg het pad langs 400 weetjes

Met de Britannica Factopedia ga je op avontuur langs honderden ongelofelijke, woest waanzinnige en coole feitjes. In Factopedia wordt er in rare kronkels gedacht. Ieder feitje is verbonden met het volgende, en meestal op een grappige ven verrassende manier.
Je volgt een spoort van giraffen naar de Eiffeltoren naar glitters naar tanden naar stekels naar veren naar gorilla’s naar…. Ontdek zelf wat elke bladzijde je brengt!
Je kunt het boek van voor naar achteren lezen, weetje voor weetje, maar je kunt af en toe ook naar een heel ander deel van het boek gaan. Net waar je zelf zin in hebt!

Een klein broertje van de Britannica encyclopedie

Een tijd geleden hebben we hier op StoerLeesVoer al de Britannica Kinderencyclopedie mogen reviewen. Daar waren we toen heel enthousiast over! Voor kinderen die veel willen weten, zijn dit soort boeken geweldig. Factopedia is een soort ‘light versie’. Je krijgt overal net een snufje informatie, maar geen uitleg bij dit onderwerp. Mijn dochter van 8 is gelukkig zo nieuwsgierig dat ze bij elk weetje even komt melden wat ze nu heeft geleerd, en daar wil de dan ook nog graag wat meer uitleg bij van ons. Zo vroeg ze zich af hoe het kan dat baby’s zo’n 60 botten meer hebben dan volwassenen. Een superleuk boek om samen heel veel te bespreken!

Geweldige vormgeving

Wat een geweldig boek is de Britannica Factopedia! Vanaf het moment dat deze binnenkwam en op de boekenplank kwam te liggen, was mijn dochter van 8 jaar verkocht! De kaft is opvallend in zijn felgroene kleur en met de grappige illustraties, maar het boek zelf leest als een trein! De vormgeving van het boek is heel speels. Het pad van de weetjes kun je echt volgen, en er zijn heel veel illustraties en foto’s te vinden, die allemaal heel kleurig zijn. Het boek ligt prettig in de hand, want het heeft een fijn formaat.

Het is een behoorlijk dit boek, maar leest gemakkelijk weg, omdat er niet zo veel tekst per bladzijde staat. En de weetjes zijn echt superleuk en heel interessant. Mijn dochter is dus heel trots op haar boek, wat ze elke keer heerlijk weer een stukje op de bank gaat lezen. En ze wil het binnenkort ook graag mee naar school nemen, om aan de juf en haar klasgenoten te laten zien. Volgens mijn dochter krijgt het boek ‘Factopedia’ een dikke 10!

Specificaties ‘De Britannica Factopedia’

Auteur: Kate Hale | Illustraties: Andy Smith | Vertaling: Jan Bos | Uitgeverij: Lannoo | 9789401479486 | februari 2022 | 208 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.