Zigzag dinosaurussen – een boek van wel 2 meter breed!

Een boek van 2 meter breed. En dan ook nog over dino’s! Dat is ‘Zigzag dinosaurussen’. En zo’n boek moet toch wel een succes zijn bij de kleuters! Maar niet alleen voor kleuters, want ik ben zelf ook helemaal weg van dit leuke boek….

zigzag dino

Eindeloos zoekplezier met Zigzag dinosaurussen

Zigzag dinosaurussen is een heel veelzijdig boek. Het heeft namelijk 2 zijdes. De ene kant is een hele grote illustratie, waarbij van alles te ontdekken valt. Daar staan zelfs wel meer dan 50 dinosaurussen op!
De andere zijde is juist een kant om (voor) te lezen. Die kant staat vol met weetjes én in de balk onderin staan allerlei zoekopdrachten. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar het hele elftal voetballers of de glimmende dingen die de ekster weet te vinden.  

Een supergroot accordeonboek

Ik heb hier ook het boek ‘Zigzag voertuigen’ in de kast staan. En dat boek is in mijn kleuterklas een enorm succes! Door het formaat van het boek is het echt een eye-catcher, kinderen willen het boek dolgraag inkijken. En ook Zigzag dinosaurussen zal in mijn klas weer een populair boek worden!
Dit boek is als je het uitklapt wel 2 meter groot. Heerlijk dus om met dit boek op de grond te liggen en op je buik eens even met je vriendjes en vriendinnetjes te zoeken of je alle dino’s en gekke dingen kunt ontdekken. Je kunt echt heel lang blijven kijken én telkens weer iets nieuws ontdekken!
De tekeningen in ‘Zigzag dinosaurussen’ zijn echt heel leuk! Van dit soort illustraties word ik altijd erg blij. Vrolijk, kleurrijk en met een grappige eigen stijl.

Boordevol weetjes over dino’s

Het onderwerp dino’s is vaak een populair onderwerp bij kleuters.  Vooral de jongens in mijn klas vinden dit een super interessant onderwerp. Sommige kinderen kennen zelfs alle dino’s bij naam! Maar ook voor kinderen die al veel weten over dino’s, staan hier nog leuke nieuwe weetjes in. Wist je bijvoorbeeld dat het eerste dinobot ooit in 1677 is gevonden? En wist je dat de pterosauriërs (die vliegende dino’s) eigenlijk helemaal niet tot de dino’s behoren? Want dino’s leefden op de grond en hadden een andere lichaamsbouw.
Dit vond ik dus een heel leuk nieuwtje, wat ik echt nog niet wist. En zo staan er nog veel meer leuke weetjes in Zigzag dinosaurussen!

Specificaties Zigzag dinosaurussen

Auteur: Makii & Jurrit de Bode | Uitgever: Lannoo │ 9789401465915 │maart 2021│16 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

alles wat was afscheid van een ooievaar
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.