Kristallen hart, een eerste deel uit de Drakenijs serie

Drakenijs is de vervolg serie van de Drakenzieler trilogie. En wat ben ik daar blij mee. Ik was namelijk heel erg benieuwd hoe het verder zou gaan met Fenna. In Kristallen hart gaat zij een spannende nieuwe uitdaging aan waardoor ook dit boek weer vol verassingen zit.

Kristallen hart

Synopsis van Kristallen hart

Isa is de Hoeder van het Zielenhof. Ze is ten einde raad nu een deel van de Ijsdraken is vertrokken van de IJsDrakenburcht. Hierdoor smelt het ijs, waarin mensen die aan het eind van hun levensdagen zijn worden ingevroren. Isa ziet letterlijk het hof in elkaar storten. De groep afgesplitste IJdraken weigert helaas om te komen helpen.

De Aos Si´ hebben het kind van Borak en Nora gewisseld met één van hunzelf. Ondanks het verdriet besluiten ze het wisselkind op te voeden alsof het hun eigen kind is. Dit om de wraak van het Andervolk te voorkomen. Het kind groeit op zonder weet van zijn anderszijn. Tot hij wordt opgeroepen door zijn eigen ras…

Fenna gaat op studie bij de IJsDrakenburcht. Vanaf het moment dat ze voet zet in dit ijzige land voelt ze instinctmatig dat er iets niet klopt. Een oud kwaad roert zich…

Kristallen hart is het begin van een compleet nieuw avontuur in de wereld van de Drakenzielers. En kan dan ook gelezen worden zonder kennis van de eerder verschenen delen.

Kristallen hart

Nieuwe vrienden, vijanden en oude bekende

Net zoals bij de Drakenzieler trilogie is Kristallen hart geschreven vanuit het perspectief van verschillende personen. Zo ontmoeten we nieuwe vrienden die inzicht geven in de wereld van de Ijsdraken. Helaas zijn er ook nieuwe onbekende vijanden. En natuurlijk is Fenna de oude bekende.

Ik vond het leuke om nieuwe karakters te ontmoeten. Zo hielp Isa, Hoeder van het Zielenhof, mij om de wereld van de Ijsdraken beter te begrijpen. Naast Isa is er nog een nieuwe vriend in Kristallen hart. Een vriend die meteen mijn hart deed smelten en die ik stiekem ook wel als vriend zou willen. Verder ga ik lekker niet verklappen wie dat is.

Dan de nieuwe onbekende vijand. Wie of wat die is werd heel langzaam opgebouwd. Ik merkte dat ik hier soms wat ongeduldig van werd. En ondanks dat het steeds spannender werd had ik toch moeite om door deze hoofdstukken heen te komen. Liever las ik over Fenna en hoe zij alle nieuwe indrukken ervaarde. Deze hoofdstukken heb ik echt met veel plezier gelezen en ik vloog hier doorheen. Hoe verder ik in het boek kwam hoe sneller ik wilde lezen. Want ook Kristallen hart word met de bladzijde spannender.

Wat mij wel een beetje verbaasde was het voor mij abrupte einde. Maar goed het is dan ook een deel in een reeks boeken. Ik ga dus snel deel twee lezen, want ben zeker nieuwsgierig naar hoe dit verhaal verder gaat.

Kristallen hart

Welke onderwerpen staan er in Kristallen hart?

Natuurlijk gaat Kristallen hart over draken. Maar ook vele andere onderwerpen komen voorbij. Fenna is in een nieuwe omgeving, dus het aangaan van nieuwe vriendschappen is prominent aanwezig. Net zoals heimwee en gemis. Andere onderwerpen zijn vertrouwen, avontuur en magie.

Kristallen hart vond ik mede door deze onderwerpen een intrigerend verhaal. Een verhaal met een rustige opbouw dat ineens vol spanning zit. Dus spreken deze onderwerpen je aan in combinatie met een ijzig koude wereld, dan is dit boek zeker een aanrader.

Kristallen hart

De wereld van de Ijsdraken

Hoewel deze reeks een vervolg is op de Drakenzieler trilogie speelt Kristallen hart zich in een totaal andere wereld af. Namelijk in de ijzige wereld van de Ijsdraken. Een wereld die door auteur Cocky van Dijk prachtig omschreven word. Ik had het gevoel door de IJsdrakenburcht te kunnen lopen. Het gevoel van de bevroren onderwater wereld. De burcht die volledig uit ijs lijkt te bestaan. En het Zielenhof die zonder de intense kou van de draken geen bestaansrecht heeft voelen aan alsof ze uit een sprookje komen. Met veel plezier heb ik mij laten meevoeren in deze ijskoude wonderlijke wereld.

Kristallen hart

Drakenijs trilogie

Kristallen hart is het eerste deel in de Drakenijs trilogie. Hierboven heb je kunnen lezen waar deze spannende young adult over gaat, maar graag neem ik je ook al even een klein stukje mee in het vervolg… Kristallen ziel.

Kristallen ziel
Tijdens haar ontsnapping aan de vijand heeft Fenna een onbekende belofte moeten doen aan haar onzichtbare helper. Deze zal ze nu moeten gaan inlossen, maar wat zal haar dit gaan kosten? De vijand zet zijn plan door terwijl het wisselkind vecht voor hun goedkeuring. Dan krijgt hij een opdracht die hem hierbij kan helpen. Maar is hij er klaar voor om alles op te geven waar hij ooit in geloofde…

Het derde en afsluitende deel in de Drakenijs trilogie verschijnt dit jaar. Verder kan ik nog geen andere informatie vinden. Het is dus nog echt even afwachten!

Kristallen hart

Nieuwsgierig geworden naar de Drakenzieler trilogie? Lees onze reviews hier:

Specificaties Kristallen hart

Auteur: Cocky van Dijk | Redactie: Anaïd Haen | Uitgever: Zilverspoor | 1 mei 2017 | 267 pagina’s | 9789463080866 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.