Mees Kees Hoppa! – Mirjam Oldenhave, een nieuw avontuur

De Mees Kees serie, wie heeft er nog geen boek van gelezen of film van gezien. De in dit nieuwe deel Mees Kees Hoppa! wordt er een fancy fair op school georganiseerd voor een goed doel. Mees Kees maakt met groep 6b hiervoor een circusvoorstelling. Iedereen doet mee zelfs de hond van Mees Kees. Dit moet weer een groot succes worden maar is dat ook zo?

Mees Kees Hoppa!

Vriendschap

In het begin van het Mees Kees Hoppa! wordt de klas voorgesteld. Best handig als je niet eerder Mees Kees boeken gelezen hebt. Zo weet je gelijk de karakters van alle leerlingen en natuurlijk wordt Dreus ook niet vergeten. Mees Kees Hoppa! begint na de herfstvakantie. In de klas zien de kinderen direct dat er iets met Mees Kees gebeurd is. Hij heeft een snor,  een oefensnor volgens mees Kees. Hij lijkt net een echte meester hij is namelijk nog steeds een stagiair.

Tijdens de les komt Dreus binnen met de mededeling dat er een fancy fair zal worden georganiseerd. Het is voor een goed doel, de voedselbank. De kinderen moeten per klas iets leuks verzinnen waarvoor ouders geld moeten betalen. Tijdens de voorbereidingen ontstaat er een nieuwe vriendschap tussen Fred, die sterk is, maar meestal niet zo aardig en meneer Kelderman, de tuinman, die nogal nors overkomt. Samen zorgen zij ervoor dat de moeilijke klusjes voor het circus worden gedaan. Maar dan beland meneer Kelderman in het ziekenhuis en dreigt het circus in het water het water te vallen. Er komt hulp uit onverwachte hoek maar is dit nog wel op tijd in Mees Kees Hoppa!

Mees Kees Hoppa!

Lef en zelfvertrouwen

Ik vind Mees Kees Hoppa! een leuk verhaal. In groep 6b zijn een aantal kinderen die zo hun problemen hebben, maar daar wordt altijd een goede oplossing voor gevonden. Het verhaal gaat ook over lef en zelfvertrouwen en dat je soms gewoon dingen moet proberen ook al vind je deze spannend. Er zitten leuke tekeningen in kleur in, wat het boek een gezellige uitstraling geeft. Het boek is met grote letter geschreven waardoor het makkelijk leesbaar is voor beginnende lezers. Voor de nog niet mees Kees lezers, het wordt tijd dat je iets uit de serie gaat lezen. En anders begin je eerst met een film.

Specificaties Mees Kees Hoppa!

Auteur: Mirjam Oldenhave | Uitgever: Ploegsma | 9789021680002 | oktober 2019 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Mees Kees Hoppa!
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.