De 6:20 man, het eerste deel van een nieuwe serie

David Baldacci heeft al meerdere series geschreven. Met “De 6:20 man” is er weer een serie bijgekomen. Ik ben echt een liefhebber van zijn boeken en moest dit boek dan ook zeker lezen. Maar is hij net zo goed als de rest? Of is dit helaas het begin van het einde voor de schrijver David Baldacci?

De 6:20 man voorkant

De 6:20 man

Voormalig Army Ranger Travis Devine werkt als financieel analist op Wall Street. Zes dagen per week neemt hij de trein van 6:20 om naar New York te forenzen. Wanneer op een dag een van zijn collega’s wordt vermoord, wordt Travis aangemerkt als verdachte. Tegelijkertijd wordt hij door Homeland Security onder druk gezet om zijn baas, multimiljonair Bradley Cowl, te bespioneren. Weigeren is geen optie, want de geheime dienst dreigt de duistere reden naar buiten te brengen waarom Travis het leger heeft moeten verlaten. Langzaam maar zeker komt Travis erachter dat de financiële wereld waarin hij verstrikt is geraakt, net zo dodelijk is als de oorlogen waarin hij als Ranger vocht. En veel verraderlijker.”

Één van mijn favoriete schrijvers

Ja, ik durf ervoor uit te komen. Ik heb meerdere favoriete schrijver en David Baldacci is daar zeker eentje van. Door mijn vader ben ik eigenlijk de boeken van David Baldacci gaan lezen. Mijn favoriete serie was die toch van King en Maxwell. Toen ik zag dat hij met een nieuwe serie bezig was, moest ik die natuurlijk ook hebben. Ik wilde heel graag weten of hij met “De 6:20 man” alle verwachtingen weer waar kon maken. Is dit een nieuwe serie die ik wil gaan volgen?

series David Baldacci

“De 6:20 man” is een stoomtrein

Je hebt vast ooit wel eens in een stoomtrein gezeten. Zo’n ding trekt langzaam op. Maar als hij eenmaal op gang is, dan is hij moeilijk te stoppen. Daarmee kan ik “De 6:20 man” het beste beschrijven. In het begin komt het wat langzaam op gang. Maar als je er eenmaal in zit is het moeilijk om te stoppen. David weet mij in het verhaal te trekken en mee te nemen in het verhaal van Travis Devine. Er zitten zoveel complotten, acties en verraderlijke dingen in dat je wel door wil lezen. Elke keer als je denkt te weten wie het gedaan heeft, komt er weer een twist. David Baldacci is op stoom!

You love it or hate it

Na het lezen van “De 6:20 man” ben ik online gaan kijken naar reviews. Altijd leuk om te zien hoe andere mensen het vinden. Hoewel ik dit boek echt weer een pareltje vind, zijn er ook een hoop die het helemaal niks vinden. Er is echt een tweedeling. Je vindt het of geweldig, of helemaal niks. Sommige vinden het te technisch en teveel vakjargon. Ik had daar totaal geen last van. David schrijft namelijk erg fijn en die zinnen lezen weg alsof je water drinkt tijdens een warme dag. Ik wil meer, veel meer!

Kom maar door met die serie

Travis Devine is namelijk een man om nu al van te houden. Wel wil ik weten wat hij verbergt. Wat gaat er nog meer met hem gebeuren? En hoe redt hij zich uit deze situatie? Ik ben bang dat ik met “De 6:20 man” helaas weer een serie heb die ik allemaal wil hebben. Of hij weer net zo goed wordt als King en Maxwell durf ik nog niet te zeggen. Maar ik kan niet wachten tot het volgende deel. David Baldacci, schiet je op? Ik heb namelijk ontzettende trek in meer!

Specificaties De 6:20 man

Auteur: David Baldacci | illustrator: Roy Bishop | Vertaling: Jolanda te Lindert | Uitgeverij: A.W. Bruna | 9789044933987 | 1 juli 2020 | 400 pagina’s | Wil je meer weten of dit boek ga dan naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.