Het verlangen van het weesmeisje, een prachtige familiesaga

Er zijn van die series waar je jezelf in verliest, heerlijk in weg zwijmelt en alweer uitkijkt naar het volgende deel. En nee, ik heb het niet over een tv serie, ik kijk zelden tv, maar over een boekenserie. De serie over Marie – het weesmeisje van Anne Jacobs, is er zo eentje. Vanaf het eerste deel, ‘’Het weesmeisje’, dat verscheen in 2019,  zat ik er helemaal in. Elk volgend deel werd meteen aangeschaft en gelezen. Maar nu met ‘Het verlangen van het weesmeisje’ is er een einde gekomen aan een prachtige familiesaga.

hoofd Het verlangen van het weesmeisje

Synopsis Het verlangen van het weesmeisje

Augsburg, 1939. De Tweede Wereldoorlog staat op het punt los te barsten en aan alles is voelbaar dat de levens van de inwoners dramatisch zullen veranderen. Ook de geliefde familievilla is in gevaar, en tot overmaat van ramp staat Pauls fabriek op instorten. Omdat Marie met hun zoon Leo naar New York is verhuisd, rest Paul de zware taak om in zijn eentje de villa veilig te stellen. Dan verschijnt er een nieuwe liefde in Pauls leven, en Marie is ervan overtuigd dat hun huwelijk na al die tijd voorbij is. Ze zal alles op alles moeten zetten om hun huwelijk te redden. Zal de villa deze rumoerige tijd overleven? En zal Marie erin slagen om de liefde van haar leven terug te winnen?

Deze historische roman is onderdeel van een boekenserie van zes delen: ‘Het Weesmeisje*’, ‘De moed van het weesmeisje*’, ‘De erfenis van het weesmeisje*’, ‘De terugkeer van het weesmeisje’, ‘De belofte van het weesmeisje’ en het laatste deel ‘Het verlangen van het weesmeisje’. Wel is het ten zeerste aan te raden om de serie in volgorde te lezen.

Anne Jacobs blijkt Marie Lamballe te zijn

Anne Jacobs is uitgegroeid tot een van de meest succesvolste (historische) romanschrijfster van dit moment. Met series als ‘Het Weesmeisje’ en ‘Het Landhuis*’ wist ze menig lezer te beroeren. Zo ook mij. Maar Anne Jacobs, geboren te Duitsland in 1950 heeft veel meer geschreven.Wat vele namelijk niet weten is dat ze ook de auteur is van de boeken over Hilde:  Hildes droom, beproeving, geluk en droom. Ook schrijft ze de serie over Mathilde; het Hoedenatelier. Deze schreef ze onder de naam van Marie Lamballe*. Bij vele onder ons ook wel al vaak gespot in de boekwinkels.

Jacobs studeerde muziek en vreemde talen en was werkzaam als lerares en boekhandelaar voordat ze zich volledig op het schrijven concentreerde. Ze begon met het schijven van korte verhalen en was in eerste instantie niet eens zo succesvol. Maar met doorzettingsvermogen kwam daar uiteindelijk toch de grote doorbraak onder haar pseudoniem Marie Lamballe. En gelukkig maar want ik heb genoten van Het verlangen van het weesmeisje en de hele serie!

Het verlangen van het weesmeisje

Persoonlijke noot en groot inlevingsvermogen

De boeken van Anne Jacobs, dan wel Marie Lamballe, zijn te herkennen aan de persoonlijke schrijfstijl. Om terug te komen op de serie van Marie –  ‘Het verlangen van het weesmeisje’ is het ook de emotionele toon die de boeken zo geliefd maakt. Anne Jacobs schrijft in gesprekken en toont gedachtes, zo kun je je als lezer goed in de personages inleven. De gebeurtenissen zijn realistisch en de schrijfstijl is beeldend. Het zou me niets verbazen als er ooit een tv-serie van gemaakt wordt. De delen vormen hiervoor het perfecte scenario. Wel is het van belang dat je de delen in volgorde leest.

Alhoewel het laatste deel ‘Het verlangen van het weesmeisje’ wederom vlot leest, ervoer ik in het midden van het boek wel een soort van stilstand en kabbelde het traag naar het einde. De uiteindelijke hereniging tussen twee belangrijke personages, ik zal in het midden laten of deze relatie nu wel of geen stand houdt, word naar mijn mening wel erg kort door de bocht aan het einde toegevoegd. Er zou zelfs nog ruimte over zijn voor nog een zevende deel maar eerlijk gezegd, het is genoeg zo. ‘Het verlangen van het weesmeisje’ is een mooie afsluiter van een hartveroverende serie. De roman-serie over Het Weesmeisje van Anne Jacobs laten vooral het belang van familie en de kracht van liefde zien.

Het nieuwste boek van Jacobs ‘Liefde op de Savanne*’ heeft reeds mijn boekenkast al weten te bereiken. Ben je fan van de boeken van Lucinda Riley en Corine Bomann dan is de serie van ‘Het Weesmeisje’ zeker ook iets voor jou.

boek

Specificaties Het verlangen van het weesmeisje

Auteur: Anna Jacobs | Uitgeverij: Xander Uitgevers | Eerste uitgave: 2023 | Genre: historische roman |
Vertaling: Sylvia Wevers | Deel 6 boekenserie Het weesmeisje | Aantal bladzijden: 459 | ISBN 9789401619028 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Noelle
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.