Vertrouw me, een derde boek in de Touching Juliette serie

Woorden, denk ik, zijn zulke onvoorspelbare wezens. Geen geweer , geen zwaard, geen leger of koning zal ooit machtiger zijn dan een zin. Zwaarden kunnen je misschien verwonden en doden, maar woorden doorboren je en blijven vervolgens steken, dringen diep door tot je botten, waar je ze als dode dingen mee de toekomst in moet dragen, hoe hard je ook probeert ze uit te graven, los te scheuren van je vlees. ~ Fragment uit Vertrouw me, een derde hoofddeel uit de Touching Juliette serie.

vertrouw me

Vertrouw me

Na de strijd tussen Het Herstel en Omega Point, weet Juliette niet of haar vrienden en de andere rebellen nog leven. Ook Adam lijkt verdwenen. Om het Herstel voor eens en altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Warner is bereid Juliette te helpen – maar wat wil hij daarvoor terug?

Lees het in Vertrouw me, een derde hoofddeel van de Touching Juliette serie.

Het is het soort kus dat sterren ertoe inspireert de hemel in te klimmen en de wereld te verlichten. Het soort dat eeuwig duurt en in een ogenblik voorbij is.

Uit Vertrouw me

schutblad

Einde van een trilogie

De Touching Juliette serie was eigenlijk bedoelt in eerste instantie als trilogie. Maar ik snap wel dat het niet hierbij gebleven is. Ik kan inmiddels weg zeggen dat ik fan ben van deze dystopie met superkrachten en veel liefdesperikelen. Maar toch is Vertrouw me, niet mijn favoriete deel. Ik heb inmiddels veel boekenseries en trilogieën gelezen en allemaal hebben ze iets in overeenkomst. Er wordt gewerkt naar een groots apotheose, een gevecht. En zo ook in dit boek.

Niks mis mee, toewerken naar een groot gevecht, dat kan op veel diverse manieren. Zo lezen we bijvoorbeeld al drie boeken mee met hoe Juliette opgroeit. Van angstig meisje die gevangen zit in de gekte van haar hoofd, tot de Juliette uit dit boek Vertrouw me. Het is heel mooi om haar groei te zien, zeker ook omdat er een basis ligt bij het zelf sterk worden en dan pas klaar kunnen zijn om de echte liefde van een ander te kunnen ontvangen. Maar ook vond ik haar voor het eerst soms wat irritant worden. Überhaupt neem Tahereh heel veel tijd, te veel voor mij, in dit boek voor onderlinge relaties. En dat alles in de hete adem van het grote gevecht. Waar ik heel veel zin in heb, en dus wat ongeduldig ben.

Liefde en vriendschap

Boven alles heb ik weer genoten van een boek uit de Touching Juliette serie. Dingen gebeuren die ik had gehoopt maar er gebeuren ook dingen die van mij minder uitgelicht hadden hoeven worden. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is een rauwe dystopie en onze karakters hebben het zwaar. Ze krijgen te maken met intense verliezen, moeten vechten om te overleven en dragen zichtbare en onzichtbare littekens. Bepaalde karakters vind ik echt plat gezegd eikels in Vertrouw me, en ergens geniet ik er ook weer van dat een auteur mij dit kan laten voelen.

Maar ook de liefde weet Tahereh weer mooi te vangen in haar verhaal. Liefde voor familie, vrienden en intieme relaties. Ze laat weer haar palet aan emoties en gevoelens zien, al is het wat meer gematigd. Dit komt misschien ook omdat Juliette sterker wordt en minder in haar hoofd woorden en gevoelens kan laten ontwikkelen. De beeldende en bijna filosofische zinnen van deel 1 zijn minder maar als ze er zijn is het weer aangenaam voor de beelddenker in mij. Juliette is klaar voor actie, wraak, zichzelf zijn, haar weg te volgen in Vertrouw me en dat is fijn.

En elk moment in de hele wereld valt op dit ogenblik dood neer, want opeens werden alle ogenblikken wakker en ze beseften dat ze nooit zo belangrijk zouden worden als dit ene ogenblik.

Blz 360

vertrouw me

Apotheose

Ik probeer wederom niet teveel van Vertrouw me te spoilen. Voor mij was dit het minste deel tot nu toe, maar het was zeker niet een slecht deel. Ik had zelf gewoon wat meer zin in snelheid, in het gevecht. Maar toch zijn de karakter ontwikkelingen van iedereen mooi en boeiend. Ongeacht of ik sommigen even eikels vind of niet. Je kan niet iedereen in het leven aardig vinden. En juist die diversiteit aan leeservaringen kan ik erg waarderen.

Zodra het grote gevecht echt gaat starten dan wil ik bijna gaan juichen (misschien dat ik dit ook wel hardop heb gedaan). Het is voor mij nu al episch hoe de eerste slag wordt uitgedeeld en ik zou het graag verfilmd ook zien. Het einde van Vertrouw me is echt heerlijk en maakt het voor mij wat langdradige begin helemaal goed. Wat een toffe ontwikkelingen maken de superkrachten van onze helden ook. Net zoals onze karakters groeien en ontwikkelen, zo doen hun krachten dit ook. Ik heb genoten van waar het verhaal mij allemaal tot nu mee naar toe heeft genomen en ik ben heel blij dat er nog veel meer te lezen is!

Touching Juliette Serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties Vertrouw me

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Merel Leene | Mei 2015 | 464 pagina’s | 9789020679885 | Deel 3 hoofdserie Touching Juliette | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.