Het vliegende circus, een prachtig prentenboek voor de middenbouw

Het vliegende circus is een prachtig prentenboek voor de middenbouw, kinderen vanaf 7 jaar. En natuurlijk genieten ook de kinderen van de onderbouw van dit mooie boek. De illustraties en het verhaal zijn mooi weergegeven. Niet voor niets heeft dit prentenboek de zilveren medaille van Key Colours Competition in 2022 gewonnen. Stap binnen in deze magische wereld van het circus. Het vliegende circus nodigt iedereen uit om te komen kijken.

Het vliegende circus

Het vliegende circus

Een vliegend circus? Dat bestaat toch helemaal niet? Toch zijn de oudere mensen er van overtuigd dat het wel bestaat. En dan dwarrelen er allemaal veertjes met een uitnodiging naar beneden. Voor iedereen is er een uitnodiging. Van jong tot oud is uitgenodigd. Welkom in het vliegende circus. Maar wanneer iedereen zich verzamelt op het terrein is er nog niets te zien van een circus. Zou het wel waar zijn? Iedereen blijft geduldig wachten.

de uitnodigingen

Het is al vrij wonderlijk dat iedereen blijft wachten. Maar plots verschijnt er een stipje aan de horizon. En daar komt het vliegende circus aan. Wat de bezoekers dan gaan beleven is helemaal niet te beschrijven. Wanneer iedereen zijn plekje heeft gevonden begint het magische verhaal. Er is een bos in het circus, prachtige vogels, een grote draak, een grote zee die het publiek bereikt en zo nog heel veel meer. Er zijn zo veel optredens dat het te veel is om te benoemen. Maar wat is het prachtig. Maar het is niet alleen voor de leuk. Er zit ook een boodschap in het verhaal. Een boodschap van de natuur.

het circus

Verhalen met een boodschap

Prentenboeken zijn prachtig, juist door de geweldige illustraties die erin staan. Boeken met een mooi verhaal en een boodschap zijn ook enorm waardevol. Om dat voor de middenbouw gecombineerd te zien in het vliegende circus is fantastisch. Kinderen die al groter zijn en zelf kunnen lezen, maar het voorlezen ook nog zo prettig en fijn vinden. Met prachtige illustraties waar ze naar kunnen kijken. Wegdromen bij de mooie, verbeeldende verhalen. Met een mooie boodschap waar je na het verhaal nog over door kunt praten. Wat kun jij doen voor de natuur? Het is belangrijk dat we goed voor de aarde zorgen, want we willen er nog langer op kunnen leven. Samen gaat dat zeker lukken. Het wordt niet heel erg in je gezicht gegooit, die boodschap. En juist dat maakt hem zo krachtig.

Zilveren medaille Key Colours Competition

Het vliegende circus won de zilveren medaille van de Key Colours Competition. Een tweejaarlijkse internationale wedstrijd voor het beste prentenboek concept. Een wedstrijd waar naast een geld prijs ook een contract bij uitgeverij Clavis aan vast zit. Voor illustratoren een prachtige kans om zo bekendheid te krijgen in binnen- en buitenland. Dit prentenboek won de prijs in 2022 en gezien het een tweejaarlijkse competitie is zal deze ook in 2024 weer plaatsvinden (inleveren kan tot 25 juli 2024 en moet aan de vereisten van de competitie voldoen). De jury beoordeeld op:

  • De literaire en kindgerichte kwaliteiten van het verhaal.
  • Het in beeld brengen van het verhaal.
  • De artistieke kwaliteiten van de illustraties.

Specificaties Het vliegende circus

Auteur: Patrizia Levi | Illustraties: Laura Barella | Uitgeverij: Clavis | Eerste uitgave: 15 januari 2024 | ISBN: 9789044851267 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, Clavis uitgeverij of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.