De maan pop-up, een fascinerend jeugdboek over het heelal

De maan pop-up. Need I say more? Eigenlijk niet toch? De maan is al een geliefd onderwerp en pop-up is gewoon eigenlijk altijd wel tof. Breng die twee samen en je hebt tof in het kwadraat. Maar vooruit ik zal ook voor jullie kritisch kijken naar de tekst en illustraties in dit op het eerste oog schitterende boek. “Houston I don’t think we have a problem”.

De maan pop-up prentenboek interactief ruimte heelal clavis inkijkexemplaar samenvatting planeten recensie review voorkant cover kader omslag

De maan pop-up samenvatting

De maan pop-up is een leerrijk en kleurrijk boek vol indrukwekkende pop-ups. Voor astronauten vanaf 5 jaar. Een ruimtereis op boekformaat. Verken ons sterrenstelsel. Maak kennis met de verschillende planeten. Stap aan boord van de Apollo-raket. Ontmoet Neil Armstrong. En reis naar de maan! Ontdek waarom de maan soms vol is en soms niet. Leerzaam én spannend, door de talloze feitjes en de geweldige pop-ups vol beweging en dynamiek.

Kernwoorden: jeugdboek, informatief, non-fictie, de maan, ruimtevaart, astronauten, planeten, heelal, illustraties, pop-up, flapjes, vertaling, Frans.

Jeugdboek thema heelal en ruimte

Ik ga meteen maar heel duidelijk zijn; De maan pop-up is ook in woord en illustratie een heerlijk boek. Wat zeg ik; grandioos, prikkelend en aangenaam. Uiteraard stelen de pop-ups de show en is dat een grote reden om dit boek aan te schaffen. Er zit een magie in een pop-up verstopt die elke keer dat het omhoog komt zo happy vibes in het gezicht van de lezer strooit. Maar ook daarbuiten zijn de teksten tof en de illustraties echt heel mooi.

In elke mm van dit boek valt wel iets te zien en te ontdekken. Je maakt echt een reis in het thema heelal en ruimte. Het schutblad is om door een ringetje te halen. De teksten zijn in korte concrete blokken opgedeeld, waardoor het makkelijk zelf leest. Maar ook het voorlezen is zo lekker to the point. De keuze voor de tekst is informatief maar zeer aangenaam verwoord. Niet kinderlijk, wel begrijpelijk.

De illustraties in De maan pop-up zijn trouw maar toch ook kunstig. Een prima combinatie bij dit onderwerp. Wij genieten echt van elke mm van dit boek. Mijn beide dochters van 5 en 10 vinden het ook echt leuk.

De maan pop-up prentenboek interactief ruimte heelal clavis inkijkexemplaar samenvatting planeten recensie review binnenkant hoofdstuk tekst

Voor welke leeftijd is De maan pop-up?

De maan pop-up is geschikt voor nieuwsgierige ruimtereizigers vanaf 5 jaar. De teksten zijn toegankelijk, informatie en vermakelijk. De toon is verhalend met rijke woorden, en de illustraties zijn een lust voor het oog. En voor de fantasie. De pop-ups werken prima. Ze poppen goed op bij het openen en sluiten ook netjes bij het omslaan van de bladzijde. De pop-ups zijn gemaakt van dun karton. Ze zijn dus redelijk stevig, maar ze kunnen geen woeste ontdekkingsvingers aan. Bij jonge kinderen met wiebelvingers is dan begeleiding fijn, als je wilt dat het boek mooi blijft.

Ik wist dus helemaal niet dat de maan uit allemaal brokstukken bestaat die deels ook van de aarde komen. Alhoewel, vaag ging er ergens een lampje branden bij het lezen van die informatie in De maan pop-up. Maar nu staat het me weer helder voor de geest! Ik als volwassene geniet ook erg van weetjesboeken voor kinderen. Een perfecte manier om relatief eenvoudig je kennis bij te spijkeren.

De maan pop-up had al als verwachting dat het een tof boek zou zijn. Maar die verwachting is het boek geheel voorbijgestevend. Het is informatief, verhalend, verrijkend en een lust voor zowel het oog als het brein. En dan prikkelt het ook nog eens de fantasie. Cadeautip wat ons betreft!

Boekentips thema heelal en ruimte

Specificaties De maan pop-up

Tekst: Anne Jankeliowitch | Illustraties: Annabelle Buxton | Pop-ups: Oliver Charbonnel | Uitgever: Clavis | Oorspronkelijke Franse titel: Pop-up Lune | 20 pagina’s | November 2018 | 9789044834277 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Clavis of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.