Komt een giraf bij de dokter – een grappig prentenboek

Ieder kind is weleens bij de dokter geweest, en dokter spelen is een favoriet rollenspel van veel kinderen. In ‘Komt een giraf bij de dokter’ staat dit dankbare onderwerp centraal. Maar dan met dieren, en een flinke dosis humor.

Komt een giraf bij de dokter

Volgende patiënt! Komt een giraf bij de dokter

In de wachtkamer van Dokter Kip is het een drukte van belang. Meneer Beer heeft te veel taart gegeten en zijn buik doet zeer. De geen-gerommeldruppels uit het medicijnkastje zullen zeker helpen. En mevrouw Giraf heeft de hele dag in haar cabriolet rondgereden. Nu heeft ze nekpijn. De diagnose van dokter Kip is duidelijk: een cabrio-koutje. Veel warmte is het enige wat daarbij helpt.
Dokter Kip heeft voor ieder van haar patiënten de juiste oplossing: zelfs voor de verliefde Egel die beslist een bril nodig heeft.

ziek zijn

Met plezier naar de dokter

Het thema ‘dokter’ speelt bij jonge kinderen enorm tot de verbeelding. Het is niet voor niets dat dit een veelgebruikt thema is in kleuterklassen. Ook ik heb dit thema weleens in mijn kleuterklas gedaan, en wat waren de kinderen toen enthousiast! Daarom ben ik ook heel blij met dit boek Komt een giraf bij de dokter, want wat is het leuk om een leuk, grappig boek te hebben wat ook echt lekker bij een thema aansluit. Als leerkracht vind ik het heerlijk om bij een nieuw thema weer mijn boekenkast in te duiken, en te kijken welke boeken daar goed bij passen.

Ik heb ook behoorlijk wat mooie verhalen in mijn kast, die wel mooi zijn om voor te lezen, maar die niet echt goed binnen een thema passen. En wat ben ik dan blij met een boek wat echt thematisch is, en dan ook nog eens een grappig én sterk verhaal heeft. Voor alle meesters en juffen is dit boek Komt een giraf bij de dokter om die reden daarom dus zeker een echte aanrader!

Toffe vormgeving en tekeningen

Het eerste dat me bij het boek ‘Komt een giraf bij de dokter’ opviel, was de toffe vormgeving. Als je het boek openslaat, zie je als dat het er anders uitziet dan een ‘standaard’ prentenboek. De teksten zijn eerder vormgegeven als een stripverhaal, met kleine blokjes waar de tekst in staat, en kleine afbeeldingen die zonder tekst een verhaaltje vertellen. Als een stripverhaal dus als het ware.

De tekeningen van Komt een giraf bij de dokter zijn ook heel grappig. Zeker als je op de twee doktersassistenten let. Dat zijn kleine muisjes, met verpleegsterskapjes op. Zij ondersteunen dokter Kip bij alles wat ze doet. Maar ook de kleine verhaaltjes, waarin je ontdekt waarom de dieren ziek of gewond zijn, zijn super grappig. Zonder woorden kun je daar een hele hoop in ontdekken. En kijk dan ook zeker even goed naar de laatste bladzijde van het boek, waarin je kunt zien hoe het met de patiënten is vergaan na hun bezoek aan dokter Kip.

Fantastische input rollenspel

Dit boek Komt een giraf bij de dokter geeft een fantastische input voor het rollenspel in de huishoek of themahoek bij de kleuters. Want wat doet een dokter nu eigenlijk precies? Dat is iets wat de kinderen tijdens het lezen van het verhaal ontdekken, en wat ze daarna dus ook in de klas kunnen uitspelen. Van röntgenfoto’s maken en lichaamsdelen in het gips zetten tot medicijnen voorschrijven. En van iemand in zijn keel kijken tot een ogentest. Als ik weer een keer met het thema ‘ziek zijn’ aan de slag ga, dan ga ik zeker met dit boek aan de slag!

Ben je op zoek naar nog meer leuke boeken over het thema dokter of ziekenhuis? Kijk dan ook eens bij deze reviews:

medicijn geven

Specificaties ‘Komt een giraf bij de dokter’

Auteur en illustraties: Ninette Sarnes | Vertaling: Merel de Vink | Uitgeverij: Volt | 9789021475684 | 8 juni 2023 | 40 bladzijdes | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.