Voel je met me mee? Mijn lichaam, een Beestenboel boekje

Je lichaam, wat is dat toch een gek iets voor kinderen om te ontdekken. Soms moet je juist heel hard denken om het iets te laten doen. En dan doet het vervolgens nog niet altijd wat je denkt. Soms doet je lichaam dingen waar je helemaal niet aan denkt. Het voelen, denken en laten doen, dat specifieke samenspel, is een dans waarbij de choreografie nog vaak geoefend moet worden. Boekjes voor de jongsten over het lichaam zijn dan ook heel belangrijk. En als ze dan ook nog eens lief zijn is het helemaal fijn. Voel je met me mee? Mijn lichaam is een perfect boekje voor de allerjongsten om eens in een veilige omgeving kennis te maken met je lichaam. Dit hardkarton boekje is onderdeel van de fijne wereld van Beestenboel.

Voel je met me mee? mijn lichaam beestenboel voorkant cover kader federico van lunter prentenboek

Waar gaat Voel je met me mee? Mijn lichaam over?

Ontdek samen met je vriendjes van Beestenboel de delen van je lichaam en voel met hen mee. Leer zwaaien met je handen en ruiken met je neus. Of ren je met je benen zo hard als je kunt? Een heerlijk interactief boekje vol herkenbare illustraties over je lichaam en wat je ermee kunt. Voor peuters vanaf 12 maanden, met het dagelijks leven van het kind als thema.

Federico Van Lunter heeft met zijn Beestenboel boekenserie een fijne, warme, vriendelijke en welkome wereld gemaakt. Vanuit zijn pen en penseel worden verhalen gedeeld over de 4 diverse vriendjes Emma, Arthur, Olivia en Louis. Elk kindje heeft eigen kenmerken en een eigen dier. Herkenbaarheid, inclusiviteit en de belevingswereld van het kind staat bovenaan. In deze wereld is plek voor iedereen en voelt alles fijn en liefdevol. Voel je met me mee? Mijn lichaam nodigt een kind uit om te lezen en beleven en moedigt actief nadoen aan. Iets wat perfect past bij de jonge doelgroep. Maar wat stiekem oudere kindjes ook echt nog heel leuk vinden om te doen.

vriendjes beestenboel federico van lunter

Beestenboel boekenserie

De Beestenboel boekenserie is diverse boeken en items rijk. Zo is er een magnetendoos*, is er een duopuzzel en zijn er diverse boeken voor verschillende leeftijden. En ook deze boeken voor de jongsten komen nog in een andere variant, namelijk de ‘Doe je met me mee?*’. Ik ben begonnen bij Emma gaat naar school, knipperde even met mijn ogen, en opeens was deze boekenserie heel veel items rijker. Als welkome paddenstoelen schieten de boeken, én items, uit de grond.

Beestenboel hardkarton boekjes:

Voel je met me mee?

Doe je met me mee?

Hieronder de recensies op StoerLeesVoer

beestenboel boekenserie federico van lunter

Mijn lichaam

Een lichaam is een gek iets en kinderen vinden het heerlijk om te ontdekken. Daarbij leven we momenteel in een wereld waarbij bewustzijn over een eigen lichaam en de grenzen al vroeg besproken moeten worden. Dan hoef je nog geeneens het waarom met de jongsten te bespreken. Maar puur het gegeven van jouw lichaam, wat voel je en wat is fijn en wat mag, kan al op speelse wijze starten. En hoe fijn is dat met een lief en veilig boekje als Voel je met me mee? Mijn lichaam?

Dit keer staat Louis in de spotlight, misschien wel mijn favoriet. Dit jongetje met bril en apenpakje heeft de liefste tandjes ooit. Hij nodigt je uit als lezer om te gaan voelen tijdens het lezen. Wat mag je doen als je Voel je met me mee? Mijn lichaam gaat lezen met je kindje?

 • Knikken met je hoofd
 • Zoenen
 • Ogen open en dicht
 • Kiekeboe
 • Neus gebruiken, wat ruik je?
 • Luisteren met je oren
 • Dansen
 • Lachen met mond
 • Gekke bekken trekken
 • Een rammelende buik
 • Lekker eten
 • Voeten en benen die bewegen
 • Trappen, rennen en actie
 • Armen en handen bewegen
 • Zwaaien

Dat zijn veel bewegingen en acties in Voel je met me mee? Mijn lichaam! Een klein boekje bomvol actieve dingen. De verschillende zintuigen komen aan bod zoals ogen, oren, neus en mond. Maar ook de diverse lichaamsdelen zoals armen, handen, benen, voeten, hoofd en buik. En dan is er altijd nog het element spontaniteit, kinderen pikken altijd nog iets anders op uit een verhaal.

Voel je met me mee? mijn lichaam prentenboek beestenboel federico van lunter

Voor welke leeftijd is Voel je met me mee? Mijn lichaam?

De “officiële” leeftijd is vanaf 12 maanden. Doordat het boekje van hard karton is, door de simpele teksten en de belevingswereld van het jonge kind klopt dat ook. Maar het is zeker voor oudere kindjes ook heel leuk. Mijn dochter van 4 is een wiebelkont tijdens het lezen maar ze geniet wel van luisteren naar verhalen. Voor haar zijn boekjes waarbij je mag doen dus echt heel fijn. Voel je met me mee? Mijn lichaam bevat een interactief verhaal met Louis en de uitnodiging om met hem mee te doen neemt ze van harte aan.

Mijn oudste dochter van 9 leest haar zusje graag voor uit dit soort boeken. En heel eerlijk, ze doet ook graag mee. De wereld wordt voor haar in rap tempo steeds groter, soms heeft ze behoefte aan een vriendelijke, kleinere en fijne versie daarvan. Voel je met me mee? Mijn lichaam, en alle Beestenboel boeken voelen veilig aan.

Als volwassenen en als moeder geniet ik ook weer van Voel je met me mee? Mijn lichaam en het sublieme oog van details van Federico van Lunter. Dingen vallen op zoals: de banaantjes op het hempje van Louis, de kruimeltjes op de grond als hij eet en de dot tandpasta op zijn tandenborstel (want dat is ook hier het ideale moment voor gekke bekken voor een spiegel).

Voel je met me mee? federico van lunter beestenboel mijn lichaam

Actief voorlezen

Wij hebben weer genoten van deze fijne wereld. Omdat we inmiddels al wat meer boeken rijk zijn uit de Beestenboel serie herkennen we bepaalde elementen. Zo zit er altijd wel een zonnetje, hartje en regenboog ergens “verstopt”. Start het verhaal met een groepsillustratie die elke keer, naar nu blijkt, anders te zijn. Ik ben benieuwd of dat ook voor de boeken die we nog moeten lezen geldt. Door de herhaling van dezelfde karakters en de vormgeving, vormt zich een warm en vertrouwd gevoel bij mijn dochters. Ze weten wat ze kunnen veerwachten, ook als het een nieuw verhaal is. Zonder dat dit het boek saai maakt. Voel je met me mee? Mijn lichaam voldoet aan alle verwachtingen maar prikkelt toch ook de fantasie en verwondering.

Om de door mij alle genoemde redenen in mijn recensie raad ik iedereen aan om de Beestenboel boeken in huis, de klas of de groep te hebben. Kinderen genieten van deze wereld. En als ze genieten dan leren ze ook. Voel je met me mee? Mijn lichaam is perfect te gebruiken tijdens het voorlezen in een groep. Het past bij thema’s als je lichaam, bewegen en grenzen aangeven.

Kleine tip: de magneetbox* van Beestenboel bevat ook diverse lichaamsdelen van de hoofdkarakters, beide versterken elkaar tijdens het voorlezen. Leuk voor thuis maar ook zeker als lestip voor in de klas of opvang

federico van lunter louis beestenboel serie kiekeboe

Specificaties Voel je met me mee? Mijn lichaam?

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgever: Clavis | September 2022 | 20 pagina’s | 9789044848489 | Beestenboel boekenserie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.